Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční aspiková vejce

Velikonoční pohoštění můžete trochu oživit roztomilé vypadajícími a skvěle chutnajícími aspikovými vejci. Jako formičky poslouží předem připravené vaječné skořápky. Dochutit a vyladit náplň můžete podle vlastní fantazie.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba tuhnutí

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba tuhnutí)

12. 4. 2017 17:38

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 501 kJ / 1 315 kcal
Bílkoviny135,97 g
Tuky69,60 g
Vláknina10,82 g
Cholesterol 2,24 g
Sodík 3,03 g
Sůl6,70 g
Sacharidy30,72 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Už 11 let mailem koluje recept na aspik, ztuhnutý ve vaječných skořápkách.

V receptu jsou jiné suroviny, chybí gramáže, takže jsem si vše odvážila, odměřila a upravila podle sebe a naší chuti.

Místo šunky můžete použít libovolný druh vařeného či pečeného masa a zeleninu podle toho, jakou máte rádi.

Chuť nálevu je na každém z vás. Tato várka vyjde přibližně na 9 -10 vaječných skořápek.

Můžete také použít návod přímo na sáčku od želatiny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

29. 3. 2023 20:53

chiara: Díky za oprášení receptu:-KPříprava je trošku pracnější,ale vajíčka jsou vždy rozebraná rychleji,něž vařená:-8I sladká verze je v oblibě:-)

chiara

29. 3. 2023 12:15

Velikonoce jsou za dveřmi a tak komentářem posunuji tento recept do popředí, rozhodně si to zaslouží:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

24. 4. 2017 19:29

Prpcek: A já mám radost z komentáře;-)Děkuji:-K:-8

Prpcek

21. 4. 2017 20:50

Nejdříve musím říci, že nemám rád želatinu a nepoužívám ji, ale recept se mi moc líbí. Kdo umí, ten prostě umí. A navíc ta prezentace, to je paráda. Z takových receptů mám radost. :-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

16. 4. 2017 19:46

Marie Švarcová : :-KMilan P.: :-KVelice děkuji za milé komentáře,potěšily mě :-8

Milan P.

15. 4. 2017 20:34

Nádhera.
Mám jen jedno slovo: SMEKÁM !!!
Milan P.

Marie Švarcová

15. 4. 2017 12:39

:yes::yes: moc hezké <3

Anna Kocikova Anna Kocikova

13. 4. 2017 20:00

Frantiska: děkuji:-Ktaké preferuji kompletní recepty:-8
Jsem ráda,že se Vám recept i fotky líbí:-8Za komentáře všem děkuji:-K

Frantiska Frantiska

13. 4. 2017 15:54

Děkuji za recept. Mam rada recepty, kde je uvedeny pocet ci vaha surovin.

Hambro Hambro

13. 4. 2017 15:00

Nenapadlo mě, že můj komentář bude brán jako jedovatá kritika. myslela jsem to jen jako konstatování, nic víc a už vůbec ne jako důvod k nějaké diskusi. Omlouvám se těm, kterým moje reakce vadila a doufám, že tímto vše skončí. :-K

hosta hosta

13. 4. 2017 13:57

Hambro: Ano - Jana R. tu byla s podobným receptem dříve. No a? Tento je dotažen do podrobnějšího popisu a určitě jsou mnohem přijatelnější dvoje podobná vajíčka než deset totožných třesených buchet nebo hrnkových koláčů. Recepty podobné jsou vítány, přidávat je může kdokoliv, mohla bys třeba nějaký přidat i ty, místo té jedovaté kritiky.

Jana Remkova: proč jsi překvapená? Že jsi se našla v podobných? Opakuji - a proč ne? No a? Na Labužníku je např. recept totožný s tvým už deset let;-)

Ke vkládání podobných receptů bylo již několikráte řečeno vše, stanovisko majitelů Topek je jasné a je zbytečné znovu otevírat naprosto neplodnou diskuzi.

cathleen cathleen (moderátorka)

13. 4. 2017 13:26

Hambro: Leni :-) nápad jsem viděla kdysi pradávno (to ještě ani TR nebyly) v nějakém časopise, nemá cenu se přít, čí je;-) dívala jsem se i na druhý recept. Podle mě je tento jiný (a i kdyby nebyl, majitelům TR více velmi podobných receptů nevadí). Tenhle recept je i s gramáží a třeba bez zbytečně přidaného masoxu....

Jen doufám, že se tu teď nerozběhne zcela zbytečná debata okolo podobnných receptů - tohle je už dávno vyřešeno a kdo chce, najde si ve starších diskuzích.:-K

Hambro Hambro

13. 4. 2017 13:15

Jana Remková s tímto hezkým nápadem tu byla mnohem dřív. Anna Kociková (a nejen ona) zde tolikrát bojovala proti opakovaným receptům, upozorňovala na vyhledávač. Je zvláštní, že ona sama je může přidávat a ještě je za to chválená. Stačilo přidat fotku k receptu Jany.

magdalenka magdalenka

13. 4. 2017 12:25

Jana Remkova: mne sa zdalo, že už si pridávala, že som to videla.

cathleen cathleen (moderátorka)

13. 4. 2017 12:22

Moc pěkné, Drahuš, nádherná čistá, jarní fotka :-K:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vejce v aspiku aspiková roláda velikonoční recepty recept vejce v aspiku velikonočni vejce tresena buchta recept na ruské vejce v aspiku vajicka v aspiku váječný aspiku ruská vejce v aspiku aspiky recepty recepty vejce v aspiku velikonoční aspiková vajíčka použití vaječných skořápek velikonoční vejce recept aspik ve skořápce aspiková miska velikonoce vejce recepty na ruske vejce v zelatyne priprava aspiku

Suroviny: šunka, želatina prášková, hrášek sterilovaný, petrželka, mrkev, vejce, cukr, majonéza, olej

TopRecepty.cz

Velikonoční aspiková vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w6Gg