Kváskový mazanec
Díky použití kvásku získává tento velikonoční moučník zvláštní jedinečnou chuť. Mazanec je nejen lahodnou pochoutkou k čaji či kávě, ale také symbolizuje pohodu a rodinnou atmosféru, kterou sdílíme během velikonočních svátků.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 13 265 kJ / 3 170 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,87 g |
Tuky | 84,19 g |
Vláknina | 28,68 g |
Cholesterol | 463 mg |
Sodík | 129 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 510,97 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 2. 2020 20:28
23. 2. 2020 18:43
23. 2. 2020 17:58
Podle mě je kvásek nejlepší do chlebového těsta, kváskový chléb je nepřekonatelný, nenahraditelný. Ostatnímu pečivu trochu víc "sluší" kvasnice
23. 2. 2020 01:56
Tak jsem si jako první kváskový výrobek vybrala tenhle mazanec, jehož příprava mi připadala mnohem snadnější, než příprava chleba. No asi jsem udělala nějakou chybu, myslím, že by býval chtěl péct o pár minutek déle, ale těsto na špejli nelepilo, tak jsem ho vyndala z trouby. Fakt si myslím, že jsem měla vypnutou troubu zase zavřít a nechat "dojít", ale to mne v ten moment nenapadlo, když zkouška špejlí byla bez chyby. Mazanec po vychladnutí včera večer (tedy "skorovychladnutí") měl střídku takovou na chuť vlhkou, moc mi to nechutnalo. Dneska je to o hodně lepší, ale v určitém místě je to na chuť stále jakoby vlhké. Na většině mazance je to už ale dobré. Myslíš, že to chtělo opravdu ještě pár minutek dopékat? Nebo déle kynout (praskl mi v troubě)? Postup jsem dodržela přesně podle receptu. No, snad příště...
A dnes dělám rozkvas na chleba, konečně jsem se rozhoupala... Rozhodla jsem se pro recept na "Základní kváskový chleba" a jako další pak bych chtěla zkusit "Pšenično-žitný kváskový chléb (pro začátečníky)". Tak mi, prosím, drž palce, ať se mi zadaří! Já se pak urcitě ozvu. Předem dík za radu a moc zdravím!
26. 4. 2017 16:30
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 54 minutami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 5 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 6 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 6 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 6 minutami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 1 hodinou
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 1 hodinou
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 1 hodinou
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 4 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pekař František radí, jak upéct dokonalý velikonoční mazanec. Nejdůležitější je bochánek správně „utáhnout"
Kdo upeče nejlepší mazanec? Podle znamení horoskopu Berani ohromí vláčným tvarohovým, Panny nadýchaným kváskovým
Nejjednodušší vláčný mazanec je z tvarohového těsta, krásně kyprý z kynutého a nadýchaný kváskový potřebuje víc času
Další recepty
Tématické fráze: mazanec z kvásku kváskový mazanec recept na mazanec z kvásku kváskový mazanec recept recept na kvaskovy mazanec kvásek na mazanec kváskové mazance kvásek na velikonoční mazanec velikonoční mazanec z kvásku mazanec s kvásku mazané z kvasku kvaskovy mazanec recepty mazanwc z kvasku mazanec z recept na kvasek do mazance mazanec s z kvásku mazanec s kváskem kváskový mazanec s tvarohem kváskový velikonoční mazanec mazanec kvaskovy
Suroviny: kvásek, voda, mouka špaldová hrubá, mouka hladká, vejce, voda, máslo, cukr, cukr vanilkový, sůl, kůra citronová, mouka hladká, rozinky
Kváskový mazanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pq06
5 názorů