Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá a rychlá jihočeská zelňačka

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

28. 4. 2017 15:36

Suroviny

Porce: cca 8

Nutriční hodnoty

Energie970 kJ / 232 kcal
Bílkoviny5,69 g
Tuky1,76 g
Vláknina9,71 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy43,84 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

StandaCB

30. 4. 2017 06:55

yanull: " schválně to někdy zkuste"... :-D

yanull yanull

30. 4. 2017 04:17

StandaCB: Už bylo odpovězeno, schválně to někdy zkuste, brambory vařené se zelím se mi zdají "křemčité". Dnes jsou už papiňáky jiné kvality, ale kdo má ještě ten starý, v něm se vůbec nedoporučuje vařit kysané zelí, to si s hliníkem opravdu nesedí. ;-)

casino casino

28. 4. 2017 20:42

StandaCB:
Zemáky se sice uvaří, vo vnútri jsou měkké, ale avšak na povrchu jsou tužší, "gumovější":no:
No, jíst se to dá, ale já mám takovou neblahou zkušenost...

StandaCB

28. 4. 2017 20:27

Lenunka: No, v papiňáku změkly docela dobře. :-)
Ale předtím jsem tuto zelňačku mnohokrát vařil v normálním hrnci a nezdálo se mi, že by byly brambory (na kostičky, za 20 min) tvrdé...

Lenunka Lenunka

28. 4. 2017 20:18

protože brambory vařené se zelím dobře nezměknou:-), já vařím každé zvlášť:-)

StandaCB

28. 4. 2017 19:22

yanull: A mohu prosím vědět proč? :-)

yanull yanull

28. 4. 2017 19:17

Z vlastní zkušenosti nedoporučuji vařit dohromady zelí a brambory. Nejlépe je vařit nejprve brambory a až jsou uvařené, pak teprve přidat zelí. Popřípadě brambory vařit zvlášť a pak je tam dodatečně vložit.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rychla zelnacka zelnacka v papinaku juhoceska zelnacka zelňačka z papiňáku vařím dobre pravá zelňačka recept na jihočeskou zelňačku roudenske zelí recepty bezmasá zelnačka rychlá zelňačka z kysaného zelí recept na jednoduchou zelnacku jihočeská bila zelnačka bio zelňačka jičeská zelnacka jednoduchá zelňačka z kysaného zelí jednoduchou zelnačka jednoducha zelnacka s houbami pravá zelňačka videorecept jednoduchá zelnice normalni zelňačka

Suroviny: zelí kysané, smetana, brambory, česnek, kmín celý, bobkový list, koření nové koření, pepř čtyř barev, podravka, pažitka

TopRecepty.cz

Jednoduchá a rychlá jihočeská zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v6Wn