Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Znojemská pečeně s rýží

Znojemská omáčka ochucená nakládanými okurkami je klasikou, kterou známe z jídelen. Tentokrát ji připravíme z vepřového masa, které orestujeme spolu s kořenovou zeleninou a poté dusíme. Na závěr omáčku zahustíme moukou a podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 75 min

100 min (25 min příprava + 75 min tepelná úprava)

12. 8. 2017 23:14

Suroviny pro 7 porcí

7 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 019 kJ / 1 439 kcal
Bílkoviny233,52 g
Tuky39,02 g
Vláknina12,22 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 552 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy34,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mata3636 mata3636

13. 8. 2017 10:43

casino: konečne niekto, kto má na preváranie múky taký istý názor ako ja. ešte aj to prirovnanie k vareniu cestovín máme spoločné:-)
inak, nedávno som na FB videla rcp na nepečené Nutelové guličky. v recepte, okrem iných surovín, bola surová hladká múka. tak to zas nie, to som kukala ako puk:-D

casino casino

13. 8. 2017 10:40

Dajda:
:-)Nerad sklouzávám do osobní roviny, leč obávám se, že se mýlíte: NEPOCHOPÍ ;-(

Dajda Dajda

13. 8. 2017 10:29

MiskaM: Asi tady budou náročnější strávníci a Vy už zase myslíte jen na sebe, nikoliv na ty, kterým recept nabízíte. Už se opakuju jako Vy s Těmi doublerecepty, ale třeba to konečně pochopíte. ........

MiskaM MiskaM

13. 8. 2017 10:17

casino: nechte se prupovídky at si každý vaří jak chce. Všichni nevaříme stejně. Někdo vaří tak někdo zase jinak. Ja vařím takto a doma nikdo žádné prupovídky nemá a nic nenamítá jenom tady :-!

casino casino

13. 8. 2017 10:01

Stejně jako SVÍČKOVÁ, tak i ZNOJEMSKÁ se může dělat z kdečeho, třeba i drštěk:-D ale SVÍČKOVÁ i ZNOJEMSKÁ bez přívlastku se původně vaří z hovězího masa...
Na receptu mě překvapují půlené okurky:-O Malé množství krájím na kostičky, větší množství strouhám na velké slzičce.
***
Vím, všude se píše, že mouka se vaří min. 20 minut (aniž se zohledňuje, zda již nebyla předem tepelně upravená, např. mouka pražená nasucho, či jako zásmažka)
No, možná i těstoviny by se měly vařit 20 minut, že ;-):-):-D
Je-li jako zde použita záklechtka, tak vy opravdu NA CHUTI poznáte že byla vařena (probublávala) pouze 6 minut? Občas mouku povařím asi 10 minut a nikdo mi křivého slova neřekne. A to mám prosím strávníky vychované tak, že mi neodpustí ani ň :-D
***
Edit
...v mezičase se okurčičky stihly nakostečkovat:-)

MiskaM MiskaM

13. 8. 2017 09:56

cathleen: no oni i prodávají koření v takových pytlickach ze se to nemusí pak lovit v omáčce ale ja to vždy dělám takto ale můžu to tak zkusit :-8

cathleen cathleen (moderátorka)

13. 8. 2017 09:52

MiskaM: pokud okurky pokrájíš na kostičky, pak s masem dusíš a poté omáčku přecedíš na maso - kostičky okurek ti zůstanou v cedníku, ne v omáčce.
Jestli ji cedíš jen kvůli koření, je vhodnější ho v omáčce vařit v pytlíčku z gázy nebo v čajovém vajíčku ;-)

MiskaM MiskaM

13. 8. 2017 09:47

cathleen: do postupu jsem to upravila to tmavě co vidíte jsou okurky a jelikož jsem to fotila dost pozdě večer tak je to blbě znát ale i ja vidím že tam jsou okurky nic jiného.

cathleen cathleen (moderátorka)

13. 8. 2017 09:40

MiskaM: dopíšeš do receptu? A jsou opravdu krájené jen na půlky? Ne všichni, kdo přijdou, jsou zdatní kuchaři - je třeba složitější recept psát i pro ně.
Můžu se zeptat, co to tedy je, ty tmavé kousky? Jen ze zvědavosti:-8

MiskaM MiskaM

13. 8. 2017 09:38

cathleen: špek a ani anglická tam není tak nevim proč bych to tam psala když to jsou jasně okurky. :-D okurky pryč nejdou nechávám je ;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

13. 8. 2017 09:34

Rozumím dobře, že na maso naliješ jen přecezenou omáčku? Na fotu v ní máš okurku a ty tmavé kousky mi přijdou jako kousky špeku nebo anglické - ale o ní v receptu nepíšeš.
Okurky tedy vaříš jen přepůlené a pak jdou pryč?

MiskaM MiskaM

13. 8. 2017 09:23

magdalenka: tak vaření mě baví a moc ráda peču :-8 doma vařím a peču skoro cca denně. A děkuji i když třeba nebude za co :-K

magdalenka magdalenka

13. 8. 2017 09:18

Ja nepochybujem, že rada varíš, že sú doma spokojní. Je tu veľa dobrých receptov na znojemskú (myslím, že nosíš drevo do lesa), neviem, či si si ich prezrela. Možno by si sa poučila aj ty. Nemám nič proti tebe, nechcem ťa znechucovať, len sa snažím ti vysvetliť, prečo sú komentáre pod tvojimi receptami a ktoré sa ti nepáčia.
Veď určite vieš variť aj niečo skvelé, originálne, ktorým užívateľov týchto stránok prekvapíš.

MiskaM MiskaM

13. 8. 2017 09:09

maris: psala jsem hovězí pač i to jde k omáčce. Dělala jsem vepřové pač i vepřové může být a navíc je vepřové levné oproti hovězímu. Jinak všechny suroviny jsou správně a pokud se to někomu nelíbí tak nevím. Ale jak už jsem psala jedno 100 lidí 100 chutí všichni nemůžeme mít stejné chutě.

maris maris

13. 8. 2017 09:00

MiskaM: promiň, ale potom nevím, proč v receptu uvádíš šest minut, když jsi omáčku provářela dvacet. Vidím, že už jsi to tam opravila, ale kdyby ivulinka na to neupozornila, tak to tam necháš. Potom taky nevidím důvod, proč v surovinách uvádíš hovězí maso, ale v závorce, že jsi použila vepřové. Je to velký rozdíl nejen v chuti, ale i v době dušení. Asi budeš mít opět pocit, že sklízíš jen kritiku, ale tak to není, ale máš v receptu nejasnosti.;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: znojemská veprova pečeně vepřová pečeně s rýží znojemska pečeně znojemská vepřová pečeně s rýží znojemská vepřová pečeně recept znojemska pečeně z vepřového masa recept na znojemská pečeně vepřova vepřová znojemská pečeně vepřová pečeně s rýží recept recepty znojemská pečeně veprova pecene po znojemsku vepřová pečeně znojemska vepřová znojemská znojemská pečeně recept znojemská vepřová pečeně znojemská vepřová pečeně top recepty znojemska znojemská vepřová veprove kostky po znojemsku jak se vaří znojemska

Suroviny: pečeně vepřová, mrkev, petržel, celer, cibule, olej, pepř, koření nové koření, bobkový list, tymián, paprika sušená sladká, masox hovězí, okurky sterilované, mouka hladká, šťáva citronová, sůl

TopRecepty.cz

Znojemská pečeně s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rGvL