Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italský cuketovo-semínkový chléb

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

31. 7. 2017 21:39

Suroviny

Porce: 2 kusy chleba

Nutriční hodnoty

Energie10 482 kJ / 2 505 kcal
Bílkoviny89,47 g
Tuky51,00 g
Vláknina21,76 g
Cholesterol 83 mg
Sodík 10,55 g
Sůl9,85 g
Sacharidy412,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je z FB od uživatelky Jíťa Pór, která mi dala souhlas chleba upéct a vložit na Toprecepty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Wikki

18. 4. 2020 13:50

Dnes jsem opět pekla ke grilování, výborný.:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 8. 2017 10:57

casino: bofinka snad pochopila a odpověděla, ovšem tvé poznámky k čemukoliv zde jsou tak nemístné, že je ani nebudu komentovat.

casino casino

13. 8. 2017 08:36

Dvojjediná Jitkas: bofinka: :-):-D:-K napsala jste to srozumitelně:yes:
No, esli ony to některé Taliánky nemaji se sodou v PANE podobně jako někteří Čehúni s tvarohem v TIRAMISU, že ;-(

bofinka

13. 8. 2017 08:05

Jana Remkova: Asi jsem se spatne vyjadrila, chleb kypreny sodou neni italsky, ale typicky irsky (Irish soda bread), tak to bylo mysleno ;-). Pod timto nazvem se pece po celem svete tudiz i v "osvicenych" italskych domacnostech.
Treba zde http://muffinscookiesealtripasticci.blogspot.it/20... je jeden z mnoha receptu v italstine.
Ten puvodni originalni irsky je zadelany zakysanym podmaslim, ktere v Italii nelze vubec koupit. Vetsina receptu na italskych webovych strankach je tedy s kefirem ci jogurtem, nebo s mlekem a citronovou stavou.
Ani kefir zde neni uplne jednoduche sehnat, ne vsude ho bezne prodavaji. Je mj. dovazeny z CR - Kunin, ja nasla jen na dvou mistech - Penny a Esselunga.
Jen malou poznamku k receptu - jelikoz se pouziva jako kypridlo soda, ktera s kefirem vytvori okamzitou chemickou reakci, testo by se nemelo ani moc prodelavat, jen zbezne zamichat a dat okamzite do vyhrate trouby. Cim rychleji se tak ucini, tim bude chleb mene hutny.
Tim, ze do irskeho chleba dame parmezan, susena rajcata, bylinky a olivy, porad to bude jen irsky chleb, podle meho skromneho nazoru.

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 8. 2017 23:45

Jitkas: Byla jsem v Itálii, mám tam kamarádku:-p. A dostala jsem chleba skoro totožný. A recept byl taktéž totožný!!!! Lososa jsem si nedala, je to ryba, která mi vůbec nechutná, lepší je candát.. A jo, mimochodem.. Máme teď levnější hovory do EU, takže mi stálo za to zavolat a zeptat se: "potřebujete k výrobě chleba sodu?" Odpověď přímo z Říma..." a kdo to chce vědět Jani?" řekla jsem jí to a odpověď zní: "ano, sodu k výrobě chleba používáme a kdo nevěří, ať se staví, nesnášíme ......, co nevěří, že i Itálie se umí přízpůsobit. (ty tečky byly bohužel vulgární, tak je raději nepíšu)

Jitkas

12. 8. 2017 19:15

Jana Remkova: Chleb kypreny sodou v Italii neexistuje, maximalne Vam ho nabidnou v irskem pubu ci restauraci a tech v Italii opravdu jen minimum. Ovsem bez susenych rajcat a bylinek.
Irske pivo je mnam, ma uspech, coz se neda rici o irske kuchyni, tedy z pohledu Italu. To jedine, co opravdu oceni, je irsky divoky uzeny losos, ten miluji.

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 8. 2017 21:31

bystrouska: Děkuji. Strašně chutnal mé dceři a vnučce :-). Je taky dobrý pokapaný olivovým olejem a na chvilinku do sengvičovače. ;-)

bystrouska

7. 8. 2017 19:27

Chlebík jsem upekla v sobotu a je moc dobrý :yes:, doporučuji. Část mouky jsem nahradila špaldovou, pšeničnou celozrnnou a žitnou, byly to zbytky a asi tak 200g jsem dávala hladké mouky a přidala jsem trochu víc kefíru, to kvůli té celozrnné mouce :-). Jak píše Jana chleba je hutný, ale moc dobrý a voněl po česneku, ale jen decentně :-p.

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 8. 2017 22:22

Ivace64: díky :-)

Ivace64 Ivace64

5. 8. 2017 22:21

luxusní chlebík Jani :-)
:yes::yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 8. 2017 18:19

Wikki: ;-)

Wikki

2. 8. 2017 16:18

Tak to je něco pro mně, díky za recept. Já nemusím kynuté, vyhovuje mi ta soda.<3

1974andrea 1974andrea

1. 8. 2017 22:34

Jana Remkova: Jano, já to nemyslela ani na tebe ani na nikoho jiného. Napsala jsem pouze fakt, že recepty, které jsou na netu, si může kdokoliv přivlastnit. Malá část lidí uvádí autora, zde i ty jsi uvedla údajného. Tak klid, nehledej v tom něco, co tam není ;-) Jak sama vidíš, i ta daná osoba si musela recept "půjčit" od Marcely.

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 8. 2017 16:24

1974andrea: Já jsem si nic nepřivlastnila. Chleba se mi líbil, nikdy před tím jsem ho neviděla, tak jsem ho upekla a pak jsem se zeptala autorky, která chodí i zde pod jiným nickem, ale nerada, že se tady do ní rádo rýpe a ona mi řekla, že ho zde klidně můžu dát. Tak o co zase jde??

rozmarynaH rozmarynaH

1. 8. 2017 15:12

1974andrea: Andy půjč :-D:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: semínkový chléb bez mouky chléb z cukety a kefíru chleba z cukety a kefíru italský chléb chleba z cukety a z kefíru recept na italský chleba seminkovy chléb recept italský chleba semínkový chleba cuketa a kefír recept na seminkovy chleb italský chléb recept recept na italský chléb chleba s cuketou recept na chleba chleba italsky recept cuketový chléb recept cuketa kefír cuketovy chleb s kefirem chleba z cukety s kefírem

Suroviny: mouka hladká, kefír, soda jedlá, sůl, cukr, česnek, vločky ovesné, parmazán, olej olivový, rajče sušené, cuketa, čerstvé bylinky

TopRecepty.cz

Italský cuketovo-semínkový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2prW