Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Huspenina masitá

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 11. 2017 18:28

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie4 912 kJ / 1 174 kcal
Bílkoviny199,00 g
Tuky42,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 500 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z Řeznické kuchařky (J. Dušátka)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ivulinka ivulinka

30. 11. 2017 21:34

<3:yes:

Drobek Drobek

30. 11. 2017 18:05

franto: Tak jí nejez.:-p

franto

30. 11. 2017 17:24

Nechuti mi huspenina s udenym ....

Simona Skolakova Simona Skolakova

29. 11. 2017 22:17

;-):yes::yes::yes:

hospodyne

29. 11. 2017 21:16

magdalenka: ano, spousta pokrmů má podobný základ, někdy i název. Jsme jen 5 km od Slovenska a navíc se chodilo na práce do Rakous a do Vídně, tam se chutě hodně potkávaly. A doma se muselo zpracovat všechno, ať to bylo ve Strážnici nebo ve Skalici.

cathleen cathleen

29. 11. 2017 21:14

magdalenka: :-D:-D chtěla jsem jen vyjádřit, že jsem měla síly téměř na rozdávání...a chuť zkoušet pořád něco nového :-8

magdalenka magdalenka

29. 11. 2017 21:13

cathleen: ja roupy nemám, na šťastie...:-D

cathleen cathleen

29. 11. 2017 21:13

hospodyne: kterákoliv varianta z toho, co tu jmenujete, chutná úžasně - mňam:-!

hospodyne

29. 11. 2017 21:12

cathleen: a nikdo nemusí jíst žraločí chrupavky. Že?;-);-)

magdalenka magdalenka

29. 11. 2017 21:12

hospodyne: Slovácko je len kúsok od nás...nedivím sa.:-8

cathleen cathleen

29. 11. 2017 21:10

magdalenka: kdysi dávno, když "jsem nevěděla, co roupama dělat", jsem dělávala i huspeninové dorty - spodek byl z ochucených mletých kůží a kousku mletého masa, nad tím masová huspenina a nahoře zdobení ze zeleniny, koleček vajec atp, zalité aspikem...vypadalo to moc hezky a bylo to výborné:-8

hospodyne

29. 11. 2017 21:10

magdalenka: u nás se také dělá z uzeného - udíme i nožičky. Říká se jí " drkotina" - nářečí Slovácka a dělá se na fašanky. Tedy o masopustu. Moc velká dobrota. Ale je to jen sulc s masem - bez zeleniny. Chutná úžasně.

magdalenka magdalenka

29. 11. 2017 20:57

Simona Skolakova: keď ju miluješ, nie je čo riešiť! :-D

magdalenka magdalenka

29. 11. 2017 20:56

cathleen: mamka tiež robila len v zime, skladovala v studenej špajzi...ale u nás sa huspenina robila aj s pridaním údeného mäsa. Na tento účel sa koleno, ale aj kože, chvostík z prasiatka údili. Ocot sa nepridával, ale na dno misy, tanierov, kde huspenina tuhla, sa dávali kolieska varených vajec.

Simona Skolakova Simona Skolakova

29. 11. 2017 19:53

magdalenka: jsem asi divná,mne napadá v létě hlavně grilování:-D:-D:-D,tak ale po této debatě si určo vybavím příští rok aj huspeninu:-D:-D:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na výborný vepřový sulc drkotina drkotina recepty masova huspenina huspenina domácí drkotina domácí huspenina sterilování recept na huspeninu drkotina neboli na sulc slovenska huspenina jak dělat sulc veprova huspenina z mleteho masa příprava huspeniny recept na domácí sulc sulc recept recept na přípravu sulcu příprava sulcu sterilování huspeniny huspeninový dort recept na sulc se zeleninou a vejci

Suroviny: koleno vepřové, plecko, nožička vepřová, mrkev, petržel, cibule, okurky sterilované, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, sůl, ocet

TopRecepty.cz

Huspenina masitá

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VqOo