Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravý hospodský guláš z hovězí kližky

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

10. 11. 2017 16:30

Suroviny

Porce: 4-5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie4 731 kJ / 1 131 kcal
Bílkoviny131,13 g
Tuky33,70 g
Vláknina30,94 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 300 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy68,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

13. 11. 2017 06:30

Lenunka: ... a bohužel se ta diskuze minula účinkem. Autorka receptu si dál myslí, že je hvězda, a nejspíš sem bude dál přidávat recepty, které jsou úplně k ničemu. :no: No snad alespoň odradí začínající kuchaře recept vyzkoušet.

Lenunka Lenunka

12. 11. 2017 18:41

já myslím, že tahle diskuze se už netýká receptu, bylo by na čase s tím přestat. Zizala psala, že takový recept si nezaslouží takovou pozornost a má pravdu, pojďme se tím řídit;-):-K

hospodyne

12. 11. 2017 18:14

Maryla337: vy jste opravdu zlá a navíc neskutečně hloupá ženská. A ještě to vytrubujete do světa. Výpady vůči Slovenkám fakt nemají chybu. Ale v kanále.
"babička byla vyhlášená kuchařka" - nesnáším toto zaklínadlo. Nemá žádnou relevantní vypovídací hodnotu. Co chutná v rodině, která je takový způsob stravování zvyklá, nemusí dobře hodnotit třeba u sousedů. A zvlášť, když tedy vnučka uveřejní recept ve stylu : tak jsem gruntovala lednici.

zizala zizala (moderátorka)

12. 11. 2017 17:52

Maryla337: :-//:no::no: Prázdný sud víc duní. Víc nemám, co bych k vaší osobě dodala.

A pochybuju, že vaše babička měla k dispozici tu srágoru od Knorru.

cathleen cathleen (moderátorka)

12. 11. 2017 17:21

Maryla337: ty nerozumíš slovenštině nebo jak tvůj komentář pro niginu chápat? :-O

Maryla337 Maryla337

12. 11. 2017 17:11

at si každj vaří po svém když dovede nacpat papriku a protlak .......... fuj já si budu vařit jak mne naučila moje babička a to byla vyhlášená kuchařka ........ pokud se vm to nekomentujte mne když se něco nelíbí druhým to nehaním nemám to ve zvyku :-//

Maryla337 Maryla337

12. 11. 2017 17:05

nigina: česky

Dajda Dajda

12. 11. 2017 09:09

hospodyne: S tím se nedá než souhlasit :-!

ufo65 ufo65

12. 11. 2017 08:44

TOHLE nemá s gulášem nic společného toto je hovězí na houbách a ještě uvařené velice podivně.:-((

nigina

12. 11. 2017 03:29

Pani Maryla337, neviem, prečo si myslíte, že ste uvarili guláš? Uvarili ste možno hovädzie na hríboch, ale guláš je niečo celkom iné. Guláš má svoj pôvod v Maďarsku. Pastieri rožného statku, tzv. gylyási si varili toto jedlo a po nich je aj pomenované. Hlavnou koreninou v guláši je mletá červená paprika, dáva sa veľa cibule, peper, cesnak a často i paradajka a čerstvá paprika. Gulyási jedlo vôbec nezahusťovali. Ale postupom času, keď sa jedlo rozšírilo aj do domácností a hostincov, ho začali zahusťovať, ale nie zápražkou. Pridáva sa malá zátrepka z vody a múky. A okrem toho, postup je taký, že mäsové kocky sa v prvom rade rýchlo opečú v horúcom tuku, aby vo vnútri zostalo mäso šťavnaté. Pridajú sa koreniny a rýchlo, krátko miešame, pridáme soľ, rascu, peper, čerstvú papriku, paradajku a prihodíme orestovanú cibuľu, ktorá sa robila v inej nádobe... potom podlejeme tekutinou, dusí sa to celé do zmäknutia. Keď sa robí guláš so zemiakmi, ku koncu sa prihodia pokráajné zemiaky a nakoniec sa vleje zátrepka, nechá sa to povariť pár minút a pridá sa prelisovaný cesnak. Ak sa robí guláš bez zemiakov, tak po zmäknutí mäsa sa pridá zátrepka, povarí sa... Jo a v závere sa pridáva ešte majoránka spolu s cesnakom. Chuť gulášu dosť značne aj závisí od kvality červenej papriky. Možno vám dali recept v nejakej zlej hospode? Mrzí ma to, nerada kritizujem niekym pripravené jedlo, ale chcela som len uviesť na správnu stopu dákych začiatočníkov, ktorých by ste tým názvom pomýlili. Skúste recept inak pomenovať a poviem, môže byť. Aj keď tú jíšku kupovanú nepoznám. Načo ju vôvec kupovať? Jíška = zápražka sa dá urobiť veľmi rýchlo a jednoducho doma. Bála by som sa, že v tej kupovanej by mohli byť nejaké zoxidované tuky, ktoré sa časom rozkladajú a pritom sa tie produkty rozkladu ešte oxidujú.

hospodyne

11. 11. 2017 23:28

Maryla337: Vaše zuřivá reakce je úsměvná. Pár receptů pod jiným nickem jsem zde uveřejnila, ale přiznám se, nebavilo mě to, focení mě zdržovalo...prostě - tento způsob sebeprezentace mně nevyhovoval. Dalším a zásadním důvodem je, že obměnu nějakého receptu stylem místo jedné lžíce dám dvě, za nový recept nepovažuji a že se to tady podobnými jen hemží. Polovina by jich tady být nemusela. Když nemohu přijít s něčím opravdu objevným, nepovažuji za vhodné přispívat k rozšiřování svým způsobem balastu. Stránky mají přes padesát tisíc receptů, to je, myslím, víc, než kuchařka pro šest lidí ke stolu dokáže jen vyzkoušet. To je jen tak v kostce.Dlouho jsem se rozmýšlela, zdali mám vůbec reagovat.

zizala zizala (moderátorka)

11. 11. 2017 13:57

Lenunka: No, hlavně si takový "recept" nezaslouží tolik pozornosti, kterou mu zbytečně věnuje tolik lidí. Tak jen doufám, že si případný začátečník nejdřív přečte komentáře než to bude chtít vyzkoušet, protože fotka vypadá celkem normálně.

Lenunka Lenunka

11. 11. 2017 13:52

zizala: jojo, je to takový kreativní styl psaní:-D. Teď jsem si ještě všimla, že se to dusí bez koření, které se přidává až do hotového masa, to jednak nemůže do jídla už přidat žádnou chuť a hlavně v surovinách není uveden mletý kmín, jen kmín, který se nemůže stihnout uvařit za tu chvilku, než se rozpustí ta instantní jíška:-)

zizala zizala (moderátorka)

11. 11. 2017 13:47

Lenunka: :-) OK, beru zpět, slovo rozvařit jsem pochopila tak, že počká, až se vývar začne vařit. Ono je to celé tak divně napsané - cibuli zpění a přitom má být tmavá atd.

Lenunka Lenunka

11. 11. 2017 13:40

zizala: když nalijete do 1/2 kg smažící se cibule 2 naběračky vývaru, vyvaří se asi tak za minutu, autorka píše, že nechá rozvařit, to znamená, že maso tam nehodí hned. Nechci se nijak zastávat ostatní části receptu, psala jsem, že guláš to není, vařit houby zvlášť nemá smysl, protože se vycedí právě chuť hub, a tu jíšku taky nepoužívám, ale tohle mi nepřijde špatně:-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hospodsky guláš gulaš z kližky hovězí guláš z kližky v troubě hovězí guláš z kližky pravý guláš hovězi guláš recept z kližky hovězí guláš z kližky videorecept guláš z kližky recept nejlepší guláš s hovězí kližky gulas z klisky guláš z hovězí kližky hovězí kližka recepty hovězí guláš recept pravý hospocky guláš tmavy guláš v troubě gulas s klisky hovězí guláš na houbách knor guláš hospocky hovězí guláš hovězí guláš recepty

Suroviny: maso hovězí, cibule, sádlo, vývar, sůl, pepř, kmín celý, jíška, houby sušené

TopRecepty.cz

Pravý hospodský guláš z hovězí kližky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oBEA