Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svatomartinská husa podle mamky

Recepty našich maminek bývají ty nejlepší. Husu v průběhu pečení neustále poléváme a podléváme, odměnou nám bude křehké maso plné šťávy, skryté pod dozlatova vypečenou, křupavou kůžičkou.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 210 min

210 min (210 min příprava)

12. 11. 2017 01:08

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

K takto upečené huse podáváme dušené sladké nebo kysané zelí a jako přílohu zvolíme houskový nebo bramborový knedlík.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lenunka Lenunka

13. 11. 2017 17:01

cecilka: to je zvláštní, že píšete, že jste nerozuměla poznámkám o rozmrazování, pokud byste diskuzi nečetla, tak byste asi těžko věděla, že jsme se o tom bavily, v receptu o tom nic není. Očištěná a vykuchaná husa se dá dnes koupit zmrazená, jestli Vám to ještě nikdo neřekl ;-)

cecilka

13. 11. 2017 15:59

Lenunka: Asi som nedovzdelaná, no keď v surovinách čítam hus, predpokladám, že je čerstvá. No a keď ju treba ešte čistiť a pitvať, tak to môj názore iba potvrdzuje. A je mi ľúto, no komentáre k receptom čítam iba občas a aj iba konštruktívne.:-8.

Lenunka Lenunka

13. 11. 2017 15:37

cecilka: v celé diskuzi autorka psala, že husa byla zmrzlá....zkuste si to nejdřív přečíst, než budete něco komentovat;-)

cecilka

13. 11. 2017 14:57

casino: A propos, väčsia polovica neexistuje :-!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D a predpokladám, že ani maminka autorky receptu by nerobila takú blbosť, aby čokoľvek rozmrazovala v teplej, alebo studenej vode..

cecilka

13. 11. 2017 14:45

casino: Ja tiež nerozumiem poznámkam o rozmrazovaní. Z receptu je jasné, že autorka receptu mala hus čerstvú. Je to jasné už len kvôli tomu, že hus musíme "kuchat"=pitvat a čistiť, predpokladám, že od peria. A nezdajú sa mi ani pripomienky k času pečenia. Autorka ho nikde neuvádza. Pred Martinom sme aj s kamarátkou piekli , skôr húsku, našťastie, už bola aj vypiitvaná aj bez peria , nasolili sme ju deň vopred a piekli asi 4-5 hodín, sprvu prikrytú, pred dokončením odkrytú. A bola skvelá. A podotýkam, piekli sme ju v kameninovom pekáči. Je to lepšie, ako v obyčajnom a pod alobalom.

casino casino

12. 11. 2017 13:29

Týýý brďo...13 komentářů jen o rozmrazení ptáka a přitom stačilo jen zavčas si ho pořídit :-8
MiskaM:
"Svatomartinská husa podle mamky"
Nerad bych vás urazil, ale vypadá to, že vaše rodička by kliďánko mohla bejt matkou větší poloviny zdejšího kuchařstva:-);-):-D
S rcp jste si vyhrála:yes: akorát vám asi z postupu vypadlo, že se husa peče přikrytá.
A ta uvedená-neuvedená teplota (může být 80 až 180°C) zase vedle kvality hotové pečínky souvisí především s časem pečení...
No, to by ale bylo potřeba si vaření trošku naplánovat a neřešit to podobně jako s rozmrazováním tohoto velkého bílého ptáka, že ;-)

MiskaM MiskaM

12. 11. 2017 09:25

Lenunka: tak to schválně vyzkouším děkuji za tip :-K

Lenunka Lenunka

12. 11. 2017 01:56

MiskaM: no, já se taky divila, v teplý rozmrzne jen na povrchu, a je jak když vylezlo z mikrovlnky, nahoře už "gumový" a uvnitř zmrzlý, v té studené to povolí stejnoměrně, fakt, schválně to zkuste, někdy příště:-)
zvlášť teda u husy, která má v sobě ten pytlík s vnitřnostmi, tak když ji budete rozmrazovat v horké vodě, tak než ho z ní vydolujete tak máte ve dřezu už pomalu vývar, ta studená je fakt lepší:-), ale je to na Vás, samozřejmě:-K

MiskaM MiskaM

12. 11. 2017 01:53

Lenunka: :-O maso ze rozmrzne ve studený? To slyším poprvý :-O i ve škole co si pamatuji nám ukazovali že maso dát do teplý že rozmrzne a taky že jo :-K

Lenunka Lenunka

12. 11. 2017 01:50

MiskaM: Miško, je to paradox, ale maso rozmrzne rychleji ve studené vodě...stejně jako horká voda v mrazáku zmrzne rychleji než když tam dáte studenou...tak to jen tak rada pro příště, fakt to funguje ;-)

MiskaM MiskaM

12. 11. 2017 01:50

Lenunka: no ani ne ještě z krámu cestou domu byla na kost tak musela na chvíli pod vodu :-D ale jinak bych ji nechala klasický rozmrazit :-K

Lenunka Lenunka

12. 11. 2017 01:48

MiskaM: asi rozmrzla v autě cestou:-K

MiskaM MiskaM

12. 11. 2017 01:47

Lenunka: tak to určitě v mikrovlnce opravdu nebyla. Max jsem ji dala do teplý vody aby trochu povolila pač jsme ji chtěli ještě v den Martina tak max byla trochu v teplý vodě

MiskaM MiskaM

12. 11. 2017 01:45

Lenunka: ja vím ale pekla jsem ji dost pozdě defakto včera večer jsme ji koupily takže i s rozmrazením se dělala cca do 10 večera :-D ale to už sem motat nemusím zkrátka máte pravdu :-K

Lenunka Lenunka

12. 11. 2017 01:35

MiskaM: teda pokud jste ji nemučila rozmrazováním v mikrovlnce:-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svatomartinská husa pečená přes noc svatomartinská husa pomalu pečená pečená husa pomalu pečená svatomartinská husa recept svatomartinská husa pečená pomalu svatomartinská husa pomalu pečená husa přes noc husa recept pečená kachna svatomartinská husa top recepty husa pečená přes noc svatomartinská husa recept jak rozmrazit husu šťáva na husu pomalu pečená husa červené zelí k huse přes noc pečená svatomartinská husa recept svatomartinská husa recept přes noc pomalu pečená husa recept svatomartinská pečená husa

Suroviny: husa, sůl, kmín celý

TopRecepty.cz

Svatomartinská husa podle mamky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BMz2