Maďarský guláš (v tlakovém hrnci)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 620 kJ / 865 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,76 g |
Tuky | 76,49 g |
Vláknina | 11,00 g |
Cholesterol | 68 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 35,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Přílohou je nejlepší dobrý chléb s křupavou kůrkou. Kdo rád omáčku, může ke konci zavařit střídku chleba, aby omáčka byla hustější a podávat tak s knedlíkem, haluškami nebo těstovinami.
Vím, že je tu několik maďarských gulášů, ale tento recept je v mnohém jiný :) Inspirovala jsem se na kořeni.cz :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 3. 2018 18:18
19. 2. 2018 09:30
Lenunka, be.amenity: Právě že ta stará kráva skončí někdy v provázkovitém stavu, což se mi při pomalém, ale je fakt, že taky zdlouhavém dušení nikdy nestalo. Nicméně chápu, že každý hájí to své oblíbené, a že ten, kdo se guláš teprve vařit učí, si musí najít to své taky. A je úplně jedno, komu dá za pravdu: hlavně že mu bude chutnat!
18. 2. 2018 23:27
No, jen jsem zapomněl dodat:
Guláš vařím den dopředu
18. 2. 2018 21:58
18. 2. 2018 21:53
18. 2. 2018 20:47
17. 2. 2018 22:27
17. 2. 2018 22:23
17. 2. 2018 13:03
No, "ďáblovy vynálezy" máme dva... Používám je akorát když starosta hlásá, že nepoteče voda To je pak naplním, že aby bylo z čeho vařit. Nevím tedy jaký je chuťově guláš z nádoby páně Papina, leč dovolím si pochybovat, že maso ze skotu nakrájené na KOSTKY si udrží šťávu, vaří-li se déle než cca patnáct minut. Nevylučuji, že zvýšený tlak může hrát roli, ale guláš dělá gulášem především šťáva. Maso je do jisté míry druhořadé (viz hafo gulášů z kdečeho, např. i z hlívy), ale kližka se používá (vedle kdysi relativní láce) především z důvodu vysokého obsahu glutinu, který aby se z masa vyvařil a z vodové šťávy udělal hodnotnou gulášovou šťávu, TAK TO CHCE ČAS Ba co dím: chce to hafo času, že
OT
Maso sice také čistím, ale posléze i nepoživatelné odřezky vařím společně s masem a až před podáváním z guláše odstraním
16. 2. 2018 22:49
16. 2. 2018 21:51
16. 2. 2018 21:16
16. 2. 2018 10:51
16. 2. 2018 10:17
16. 2. 2018 10:08
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 3 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 6 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 10 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 11 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Fit salát
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 1 hodinou
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 2 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 4 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 4 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 5 hodinami
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 5 hodinami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí guláš v tlakovém hrnci guláš v tlakovém hrnci hovězí guláš v papinaku hovězí guláš v v tlakovém hrnci guláš v papináku guláš z kližky v papiňáku maďarský guláš v papiňáku maďarský guláš z kližky madarsky gulas v pomalém hrnci tlakovy hrnec guláš příprava guláše v tlakovém hrnci hovězí guláš z papiňáku papinuv hrnec recepty připrava guláš recept gulas v papinaku gulas z tlakového hrnca hovězí guláš z tlakového hrnce gulas v tlakovom hrnci gulas tlakový hrnec gulas z tlakový hrnec
Suroviny: kližka hovězí, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, paprika čerstvá zelená, kapie červená, sůl, cukr třtinový, omáčka worcesterová
Maďarský guláš (v tlakovém hrnci)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mmo9
17 názorů