Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborné mazance

Není nad to, když byt provoní čerstvě upečený mazanec, ten totiž k Velikonocům neodmyslitelně patří. Někdo ho má rád tak jak je a někdo jej miluje s máslem či marmeládou. Navíc toto univerzální těsto můžete použít kdykoliv na bábovku nebo i na vánočku.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min Bez doby kynutí těsta

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava, Bez doby kynutí těsta)

2. 7. 2009 12:44

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 027 kJ / 3 113 kcal
Bílkoviny69,96 g
Tuky120,29 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 547 mg
Sodík 127 mg
Sůl0,28 g
Sacharidy429,44 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdo má rád sladší, může si přidat cukr, já peču i pro diabetika a proto nám vyhovuje méně, dosladí to hrozinky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Markéta

20. 4. 2016 17:31

Mazanec je luxusní....od velikonoc peču již po několikáté. Jen mne praská, ale na chuti to nic nemění:-K:yes:

hazel hazel

25. 3. 2016 23:42

Veve: ja pecu mazanec podle recepisu zde na techto strankach "Mazanec pro Irenku" Jelikos nebydlim v Cechach,tak pouzivam presne mouku jako ty a davam cely sacek sucheho drozdi a vzdy se me povede a je velice dobry.
Najdi si ten recepis zde a delej to uplne podle nej ,jen pouzi tu mouku co mas a ten cely sacek sucheho drozdi. Ja davam trochu mene cukru. Good luck

Veve

25. 3. 2016 23:28

ahoj,udelala jsem vse podle navodu, jenom nepecu z dvou druhu mouky, ale mam all purpose a misto cerstveho drozdi sem pridala 1 a pul lzicky suseneho. testo je tezke a mastne a vubec nekyne;-( misto peknych bochanku mam jen roztekle placky:-S nevite, cim to muze byt?

Jana

24. 3. 2016 12:44

Dobrý den taky zkouším už jsou v pekárně

aja.g

19. 4. 2014 20:04

Honza: Zrovna tyhle nikdy nenastřihávám a dávám do trouby hned po rozehřátí. (Vykynuté těsto vytvaruji do koulí, dám na plech a zapnu troubu. Kynou do té doby, než se rozehřeje.) Nikdy mi nepraskly. Ale praskliny na chuti neuberou, chleba je taky lepší, když je popraskaný :-)

Honza

19. 4. 2014 16:43

Mám dotaz co dělám špatně ,když mi jeden mazanec nahoře prasknul a to byl tak krásný. Jinak jsem je nenastřihnul jak tady píše Pavel. Díky za radu:-)

aja.g

12. 4. 2014 13:51

Žaneta: Děkuji za Váš názor, už se na ně taky chystám. Perfektní jsou i brusinkové :-)

Žaneta

12. 4. 2014 12:50

www.zhepnarova@seznam.cz Dobry den recept rada od paní doporučím,dělala jsem přesně tak jak mate napsano a mazance jsou chutove vyborne,dala jsem místo rozinek kandovane ovoce a na vrch mandle a jsou super :yes::yes::yes::yes: moc děkuji Žaneta

aja.g

8. 4. 2012 13:47

Pavel: Letos jsem pekla zase a pořád stejný výsledek, nikdy se mi nerozjely:-) Ale může to být velikosti vajíčka, které těsto může víc naředit. Upravím v receptu, určitě je lepší dát do odměrky žloutek (nebo celé vajíčko) a dolít do 250 ml mlékem. V tom případě je množství tekutin pořád stejné :yes:

Pavel

8. 4. 2012 12:29

Zkousel jsem vas recept,poprve jsem je ke konci nastrihnul do krize a povedlo se.Ale ted jsem jel presne podle vasich instrukci a take mi zplacateli jak psala pani predemnou.Navic se mi zda testo velice ridke,a chutove mec nevyrazne...Ale jinak je to vyborne..Kazdy dle sve chuti..

aja.g

4. 4. 2012 17:32

Lenka:Leni, v postupu mám přesně teploty a časy jak peču. Nikdy mě to nezklamalo. Vyzkoušej:yes:

rebeka rebeka

3. 4. 2012 21:59

Lenka: snížit teplotu na cca 150st a péci dlouho;-)

Lenka

3. 4. 2012 21:52

Holky poraďte, co dělám blbě, že mi ty mazance vždycky jakoby spadnou, takže nakonec je výsledek, že místo, aby byl mazanec pěkně kulaťoučký a vyšší, tak ho mám nízký a do šířky...Co s tím?

aja.g

28. 3. 2012 20:01

Irrena: to budu ráda, peču z toho těsta mazance, vánočky, na plech i Honzíkovky. Doufám, že budeš spokojená:-*

Irrena Irrena

28. 3. 2012 19:49

Mazance vypadají krásně:yes::yes::yes:Asi letos zkusím tvůj recept:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mazanec mazanec recept recept na výborný mazanec mazanec recepty recept na mazanec recept mazanec výborný mazanec výborný velikonoční mazanec recepty mazanec pečeme mazanec domácí mazanec s trouby výborný mazanec recept recepty na mazanec mazanec ze sušeného droždí domácí mazanec z trouby velikonoční mazanec top recepty jak upect mazanec těsto na mazanec top mazanec top recepty mazanec

Suroviny: žloutek, mléko, máslo, mouka hladká, mouka polohrubá, cukr, cukr vanilkový, sůl, kůra citronová, droždí čerstvé

TopRecepty.cz

Výborné mazance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zmOy