Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masová nádivka

Masová nádivka bude určitě vítaným zpestřením sváteční velikonoční tabule. Lze ji připravit i dopředu a chutná jak teplá tak studená. Pokud ji dobře okořeníte a zapečete do zlatova, uvidíte že z talířů rychle zmizí.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

2. 4. 2018 22:36

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie8 614 kJ / 2 059 kcal
Bílkoviny202,10 g
Tuky59,88 g
Vláknina12,90 g
Cholesterol 1,66 g
Sodík 2,75 g
Sůl6,42 g
Sacharidy171,42 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

6. 4. 2018 07:43

magdalenka:
Jj, také to tak cítím:-)
***
Název rcp "Masová nádivka" sice nelže, ale i tak se jedná spíše o Hlavičku...
Chápu, že letos na Velikonoce se moc kopřiv neurodilo, ale cpát sem místo něčeho zeleného (pažitky, petržílku, špenátu - kterými jsou markety přímo nacpané) zrovínka rozmarýn, je patrně z nouze necnost:-) ale spíše ryzí lidová tvořivost...
Dovolím si ještě přípodotek k množství rozmarýny:
Rozmarýnu mám rád, rád ji do jídla používám...
Šalvěj v jídle rád nemám, a spíše než perorálně ji užívám zevně - k obkladům :-8
Mám ověřeno, že např. rozmarýnová omáčka, nebo pudink či panna cotta ochucená rozmarýnkem v množství větším než malém a při vaření déle než pár minut, se chuťově posune do pryč. Jídlo je cítit po plesnivině a chutná po šalvěji. Dost možná i proto, že obě rostliny jsou z čeledi hluchavkovitých, ale zatímco ze šalvěje vůni rozmarýny nevymámíte, tak opačně, zvláště při přepísknutém množství a délce vaření se to stát může.
***
MiskaM:
Píšete: rozmarýn je dost aromatický,
No, právě proto:-!
Možná se mýlím, ale výše psané je myšleno spíše jako upozornění, čeho že se možní realizátoři tohoto rcp mohou případně dočkat:-) (5 snítek rozmarýnu DO 1,5 kg)
Patrně má vliv, kam se rozmarýnek dává: při pečení skopového dávám NA maso a POD maso násobně více rozmarýny, než je uvedeno zde v rcp :-) při pečení brambor dávám bylinky méně, ale DO pudinku dávám max. 1 snítku/1,5 kg, a zde má na100% vliv DÉLKA tepelné úpravy.
No, nepochybuji ale, že vám chutnalo:-) Možná i proto, že mé nerezové patro je méně nerezové než to vaše a i proto moje maličkost drobné chuťové nuance vnímá jinak... :-K

magdalenka magdalenka

3. 4. 2018 07:41

50 ml vývaru je pol deci. Na prvý pohľad sa to zdá k 6 suchým (nenamočeným rohlíkom napr.v mlieku) naozaj málo.

MiskaM MiskaM

3. 4. 2018 00:11

casino: moc rozmarýnu? Bych řekla že málo :-D rozmarýn je dost aromatický, tak spíš je to akorát. A vývaru též je akorát ani málo a ani ani moc. ;-)

casino casino

3. 4. 2018 00:07

Opravdu tak moc rozmarýnu a tak málo vývaru?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: masová nádivka masove nadivky recept na masovou nádivku velikonoční nádivka délka pečení masova nadivka do kuřete nádivka masová nádivka recept recept na nádivky peceni masove nadivky masovánádivka nádivka do kuřete masová recepty kuřecí masová směs masová hlavička recept masová hlavička recept nádivka z kuřecího vařeného masa nádivka délka na pečení maso vé nádivky nádivka do kuřete masová směs masová nádivka do krůty masová nádivka recept

Suroviny: plec vepřová, bok uzený, prsa kuřecí, sůl, bobkový list, koření nové koření, pepř, rohlík, rozmarýn, petrželka, pepř mletý, ořech muškátový, vývar masový, vejce, bílek, máslo, strouhanka

TopRecepty.cz

Masová nádivka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BJ1Q