Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně po valašsku

Jemná smetanová omáčka, ve které se snoubí chuť žampionů a vepřové pečeně. S knedlíkem se skvěle hodí na nedělní oběd. Je velmi snadná na přípravu. Zvlášť pokud použijeme tlakový hrnec, bude během necelé hodinky hotová k podávání.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

12. 4. 2018 12:44

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je dobré použít tlakový hrnec, ale recept zvládnete připravit i v normálním hrnci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

29. 5. 2023 08:43

:-)<3:yes::yes::-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 7. 2018 16:55

Koubkova: mám radost!!! :-8

Koubkova Koubkova

7. 7. 2018 13:13

Dnes uvařeno , výborné:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 6. 2018 18:23

kamila29: To mne moc těší ;-)

kamila29

10. 6. 2018 12:43

Zdravím :-K, dnes vyzkoušeno s velkým úspěchem :yes:.

Irule Irule

2. 5. 2018 09:17

mňam, to bych si dala :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 4. 2018 16:18

Tom Beyk: Jéé, díky za super fotky!!! :-):yes:

Tom Beyk Tom Beyk

16. 4. 2018 15:08

Jana Dorazinová-Remková: ...není zač, určitě bude za nedlouho repete:-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 4. 2018 14:55

Tom Beyk: Díky, že recept stál za vyzkoušení :-):-8

Tom Beyk Tom Beyk

16. 4. 2018 14:54

...tak jsem to dnes spáchal. Změnil jsem si trochu technologii: maso jsem dal osolené a opepřené jen tak bez ničeho do pekáče s poklicí, "napomalo" do trouby (na 150°C - 3 hod.). Protože masa bylo 1,4kg tak jsem navýšil žampióny na 1/4kg, orestnul zvlášť na másle a část rozmixnul. Maso bylo pěkně šťavnaté. Pak už jsem postupoval dle receptu. Nakonec ten sušený kopr, máčený celé dopoledne:-p
Bylo to výborné, zítra to bude vynikající, protože se "prolnou chutě", jak říkají mistři kuchaři :-D a pozítří to už bude božské menu<3:-D (dovolil jsem si přidat fotky)

Paul Sulc

15. 4. 2018 18:48

Vypada to fantasticky, brzo to zkusim, ale asi z hovezim, veprove mam radeji opravdu pecene a pekne prorostle, cert vem cholesterol.

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 4. 2018 20:58

Vikina: To mám velkou radost!!! :-K

Vikina

14. 4. 2018 13:33

Dneska uvařené a všem moc chutnalo<3:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 4. 2018 12:00

Tom Beyk: Klidně dej trochu sušeného, nic se neděje a taky čerstvý nevadí, pokud ho seženeš. Jde ho tam jen trošku ;-)

Tom Beyk Tom Beyk

14. 4. 2018 11:04

...no to je pěkná porcička. Chtěl bych vyzkoušet ale musím vyřešit ten kopr. Mám doma jen trochu sušeného.
Ale těším se na to:yes::yes::yes:
Na to se přesně hodí v Polsku prodávaný "schab" (kotleta v celku bez kosti)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřová pečeně nejlepší recepty veprova pecene vcelku vepřová pečeně recepty vepřová pečeně veprová pečeně recept recepty z vepřové pečeně vepřová pečeně vcelku recept vepřová pečeně plátky nejlepší recepty veprove po valassku vepřová pečeně na smetaně vepřová pečeně top recepty vepřové plátky po valašsku vepřová pečeně vcelku recepty vepřové maso po valašsku recept z vepřové pečeně vepřová pečeně v celku vepřová pečeně v tlakovém hrnci vepřová pečeně plátky recept recept vepřová pečeně nejlepsi vepřova pečeně

Suroviny: kotleta, máslo, žampióny, smetana zakysaná, mléko, mouka hladká, kopr, ocet, cukr, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně po valašsku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1lzR