Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slané záviny dvou chutí

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

13. 4. 2018 20:58

Suroviny

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

16. 4. 2018 10:36

Bramborová náplň?
Tady je poměrně sofistikovaná: https://www.toprecepty.cz/recept/20071-zavin-s-bra...
Dělal jsem i jen ochucenou kaši se šunkou (uzeninou)
Největší úspěch mívají brambory + květák + šunka :yes:
Bramborová plnka je jedna z mála kterou v listovém těstě toleruji, protože ten nelistující, připosražený spodek se v náplni takřka ztratí :-)

Michaela.Koc

15. 4. 2018 11:38

Dajda: Bramborovou náplň jsem ještě nezkoušela. Vypadá to zajímavě, ale moc si to nedokážu představit :-D

magdalenka magdalenka

15. 4. 2018 10:11

Dajda:mám vyskúšanú náplň zemiaky, bryndza, pažítka (alebo medvedí cesnak).

Dajda Dajda

15. 4. 2018 09:59

casino: No já nehňoucám, ale přeložím kraje placky zleva a zprava dovnitř a pak jen zatočím. Většinou to vyjde, ale "prdelka", kterou mnozí milují (já ne), pak není příliš velká.

Tak s tou vodou taky zkusím.

A když už jsme diskuzi odvinuli z náplně štrůdlů, chtěla bych zkusit také bramborovou. Nedávno jsem s úspěchem vyzkoušela štrůdl se sladkými bramborami a mrkví od tejaji (doporučuji: https://www.toprecepty.cz/recept/54737-batatovo-mr...), tak bych chtěla vyzkoušet ještě s normálními bramborami, který jsem kdysi objevila na pytlíku s kmínem. Už je to dlouho, recept mám schovaný, ale skutek bohužel utek. :-)

Michaela.Koc

14. 4. 2018 16:25

casino: Potírání vodou samozřejmě znám. Vždy jsem jen pomazávala záviny vajíčkem :-) Ale tou vodou to musím taky zkusit,když si to tak pochvalujete :-8:yes:

casino casino

14. 4. 2018 12:31

Dajda: "...mám pocit, že bez potření těsto lépe listuje,..."
Jj, listování-nelistování listového po potření vejcem po povrchu je možná pocit:-) ale fakt je ten, že listové potřené vejcetem na hranách (řezných ploškách) listuje hůře. Ověřeno m.j. na máslových trubičkách.

Michaela.Koc:
Na "lepení" i listového stačí voda (horní vrstvička těsta by měla být "vodánek", pokud se nejedná o náhražku typu https://www.toprecepty.cz/recept/38488-listove-tes... Samozřejmě slepičí vajíčko, popř. i každá jeho jednotlivá složka zvlášť, je lepší než kohoutková voda :yes:
Spíše záleží na provedení patičky (nebo jak se také říká "prdelky", to je anatomicky hnedle vedle, že :-D Tady na úvodním obrázku lze vidět jak jsem nohavice hňoucal kdysi, a na 3. fotečce je k vidění provedení vodotěsného spoje ke kterému jsem se posléze dopracoval https://www.toprecepty.cz/recept/39746-strudl-zavi... (provedení ale není z listového těsta)

Edit:
No, než jsem napsal kdesicosi, tak se mi tam zase připlazila žížala, že :-D:-D:-D

Michaela.Koc

14. 4. 2018 12:10

zizala: Já těsto potřu celé a je to vždy v pohodě :-)

zizala zizala (moderátorka)

14. 4. 2018 11:33

Vejcem se nesmí zalepit vrstvy listového těsta, pak listuje normálně. Takže opatrně potírat je povrch, nikoli boky plátu. ;-)

Michaela.Koc

14. 4. 2018 11:13

Dajda: Já bych zase řekla, že se díky vejci konce závinu lépe "slepí" k sobě. Používám ho také jako "fixátor" , aby náplň nevytekla :-Q Náplň s ořechy a sýry vypadá také velmi lákavě! :yes:

Dajda Dajda

14. 4. 2018 10:45

Michaela.Koc: Fakt je, že když se vejcem nepotřou, tak jsou bledší a sezam, který mám moc ráda, by na nich nedržel. ;-) Na druhé straně mám pocit, že bez potření těsto lépe listuje, protože se mu nezalepí póry (tuhle "moudrost" jsem asi někde vyčetla). Svého času jsem taky dělala náplň s ořechy, která obsahovala žervé nebo lučinu, nivu a vlašské ořechy, jako podklad na těsto jsem zase dávala pár plátků šunky. Ten špenátový bych ale nespíš hodnotila jako nejchutnější. :-8

Michaela.Koc

14. 4. 2018 09:39

Dajda: Ten vypadá dobře! Ještě jsem závin se špenatem nedělala, musím to napravit. Já závin potírám vejcem, aby měl krásnou zlatavou kůrčičku :-D:yes:

Dajda Dajda

14. 4. 2018 08:51

Michaela.Koc: Dělávám jak závin se sýry a šunkou (:yes:), tak se špenátem, který je taky moc dobrý. Nekombinuji špenát s tvarohem, ale s Nivou. Těsto potřu hořčicí, pokladu šunkou (nemusí jí být moc) a pak dám spoustu špenátu. Osmažím cibulku, nechám rozmrazit sekaný špenát a zahustím ho strouhankou a kousky sýra, které se rozpustí. Povrch závinu se může potřít vejcem a třeba posypat sezamem, ale není to nezbytné. Kdo nehlídá kalorie a tuky, může dát místo šunky anglickou slaninu, sýr lze také obměnit - klidně to může být polotvrdý sýr, ale niva je pikantní.

Kombinaci špenátu s ricottou znám z italské restaurace jako náplň těstovin, které ještě doplní rajčatová omáčka. Taky fajn, ale k realizaci ve vlastní kuchyni jsem se ještě nedostala., i když na to pomýšlím.

Michaela.Koc

14. 4. 2018 03:23

Dobrutka: Také jsou u nás hodně oblíbené. Je to rychlovka, která nikdy nezklame :-) Kombinaci tvarohu a špenátu jsem ještě nezkoušela. To musím brzy napravit ;-):yes:

Dobrutka

13. 4. 2018 21:48

Slané záviny miluju! Mám rada kombinaci tvarohu nebo ricotty a špenátu. To je taky dobrota :-8:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 4. 2018 21:18

<3:yes::yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: slane zaviny zavin s sunkou a sýr náplň do slaného závinu sýr bryndza recept slaný závin s lučinou slané záviny recepty slaný závin se šunkou co dat do slaneho zavinu listové těsto recepty na silvestrates slaný závin s s bramborami slany syrovy zavin slaná náplň do závinu žampionová listove jak ho potirat slaný závin s cottage slaný závin s lučinou a porkém malo nivy ve slanem zavinu závin šunka a sýr slaný závin s z lučiny slaný závin z listového těsta a žervé lučina a rajčata závin z listového těsta

Suroviny: těsto listové, šunka, sýr, rajče cherry, žampiony sterilované, koření grilovací, těsto listové, šunka, sýr hermelín, paprika čerstvá zelená

TopRecepty.cz

Slané záviny dvou chutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lom6