Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chutná bramboračka s houbami

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

16. 4. 2018 13:20

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie1 924 kJ / 460 kcal
Bílkoviny5,25 g
Tuky33,60 g
Vláknina13,58 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 293 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy28,67 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Proti vodnatelnosti nepodušených zamrazených hub existuje jedna dobrá rada - houby nesmí před vařením rozmrznout - je třeba je opravdu hodit zmrzlé rovnou do hrnce nebo na pánev - pak není poznat, že byly zmrazené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivace64 Ivace64

17. 4. 2018 20:18

casino: v pořádku:-K

Ivace64 Ivace64

17. 4. 2018 19:45

hosta: mrazím jen hříbky, ale dostala jsem vloni hodně hub, takže zkouším i takto, sušené už nemám:-K

casino casino

17. 4. 2018 17:50

Ivace64:
NIKDE, v surovinách ani v postupu, NEBYLA původně zmínka o mražených houbách:-!
Tak nám, prosím, račte laskavě odpustit, že jsme se na úkor vaší nedostatečnosti bavili o SUŠENÝCH houbách:-)

maris maris

17. 4. 2018 16:30

hosta: tak to já taky a ještě křemeňáky a i lišky, ale ty většinou sníme hned:-)

hosta hosta

17. 4. 2018 16:25

maris: asi záleží taky na druhu hub, pokud jsou to měkké kačenky nebo starší rourky, tak je to možné, já mrazím jen pevné tvrdé mladé houby - hnědáky a převážně hříbky;-)

maris maris

17. 4. 2018 16:08

Ivace64: já je zamrazuji vždycky tepelně zpracované tak s tím problém nemám. Ptala jsem se protože píšeš, že je dáváš ke konci. Nevím jak dlouho před koncem,ale syrové se přeci musí dostatečně povařit. Mně se houby nikdy nerozvařily :-)

Ivace64 Ivace64

17. 4. 2018 15:55

casino: tak to jsem zkusila před měsícem vařit houby hned na začátku, už nikdy. houby šly asi někdy před tím okolo, hledali jsme je oba v polévce, jen něco "slizského" tam plavalo, :-D takže zamražené jen, jak píši

Ivace64 Ivace64

17. 4. 2018 15:46

maris: dělám jednou tak, podruhé tak, někdy je pokrájím na kousky, podusím 10 minut v troše vody, zcedím, nasáčkuji a dám do mrazáku.
nebo : jen zasyrova očištěné pokrájené zmrazím.jsou jako čerstvé…

jinak proti vodnatelnosti nepodušených zamražených hub existuje jedna dobrá rada - houby nesmí před vařením rozmrznout - je třeba je hodit zmrzlé rovnou do hrnce nebo na pánev - pak není poznat, že byly zmražené.

maris maris

17. 4. 2018 15:37

Ivace64: zamrazuješ houby syrové nebo tepelně zpracované ?

Ivace64 Ivace64

17. 4. 2018 15:25

hosta: ano, dávám houby zamražené ,když povolí. Někdy je orestuji na másle a pak přidávám do polévky, někdy přidám povolené houby až nakonec, jako nyní, chutnalo a chutná dnes, jednou jsem je vařila hned na začátku a byly rozvařené:-( tak to už nikdy, nebylo to ono. :-K

Je dopsáno:-K

casino casino

16. 4. 2018 22:10

Eja57:
Jj, rovnou:yes:
Sušené houby uchovávám v prachovnici; pokud houby beru shora, tak je dávám přímo do jídla (někdy je zlehoučka promnu v dlaních). Ve spodních partiích sklenice s houbami už hrozí nebezpečí přítomnosti jehličí, tak houby krátce propláchnu vodou.
No, nevím proč je máčet a vyhazovat (předpokládám, že tu hnědou vodu kanalizujete) qalitní přírodní barvivo, že :-K

Edit:
hosta:
2 PL mražených hub?
Asi neééé, že:-)
I když vařím z čerstvých hub, tak obvykle přihodím hrstičku rozemnutých sušených hub - jako "voňavku":yes:

hosta hosta

16. 4. 2018 22:09

Možná jsou míněny houby zamražené:-) - já preferuji do bramboračky houby sušené, které pomalu na tuku bez namáčení nechám změknout, rozvonět, pak teprve zaliji a přidávám vše ostatní. Pokud výjimečně byla polévka z "živých" hub (stejně tak z mražených), tak je osmažím jako základ smaženice, pak voda, brambory atd. Každopádně i u nás jdou houby do polévky první;-)

Eja57 Eja57

16. 4. 2018 20:58

Tak..."lesní houby z loňského sběru" tedy přepokládám sušené??? tak ty já namáčím do horké vody aspoň na 20 minut nebo dle receptu ještě i podusím....Ctěné Casino to tam sype rovnou???

casino casino

16. 4. 2018 20:31

"Ke konci vaření přidáme povařit lesní houby."
No, já dávám vařit houby hned na samém začátku, protože na rozdíl od brambor se houby nerozvaří ani kdybychom chtěli...

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramboračka ze sušených hub bramboračka s houbami zamražené houby bramboračka se sušenými houbami bramboračka s houbami top recepty jak dlouho máčet sušené houby jak dlouho macet houby bramboracka z mraženych hub bramboracka ze zmrazenych hub bramboračka a mražené houby houbové recepty brambiracka jak dlouho povařit houby beamboracka s mrazenych hub houby zamražené zmrazene houby a bramboracka bramboračka s mražených hub jak varit zamrazene houby brambiracka s houbami suseny brambiracka s hriby

Suroviny: voda, zelenina, houby lesní, máslo, hraška, kmín drcený, majoránka, cibulka jarní, česnek, sůl, kurkuma, zázvor mletý

TopRecepty.cz

Chutná bramboračka s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EM2k