Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobrý knedlík

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

16. 5. 2018 15:43

Suroviny pro 6

6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 371 kJ / 3 674 kcal
Bílkoviny146,72 g
Tuky80,24 g
Vláknina27,55 g
Cholesterol 1,64 g
Sodík 2,37 g
Sůl5,52 g
Sacharidy577,41 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

13. 7. 2018 21:58

"Dobrý knedlík"
No, aby nebyl, když je v něm máslo, že :-):-O
***
hospodyne:
Když z umělých hmot byl znám jenom bakelit a pod., a tlačenka se ještě ládovala toliko do vepřového žaludku a měchýře, tak moje rodička tyto knedlíky vařívala v nepomáslovaném ubrousku (utěrce). Úspěšnost tkvěla v tom, že kštica (úvazek) se provedl dvěma špagáty (motouzy): první hned za těstem a druhý asi o 3cm dál; po krátkém povaření se první úvazek přestřihl a knedla se dovařila:-)
Já se časem dobral k tomuto jednoduššímu postupu: https://www.labuznik.cz/recept/karlovarsky-knedlik... :yes:

hospodyne

13. 7. 2018 16:17

vandylady: tento způsob jsem kdysi viděla v televizi. Přidávám trochu prášku do pečiva, ale nemusí být. Manžel je má rád zvlášť ke šťávám, protože se tolik nenacucají proti kynutým.

vandylady vandylady

13. 7. 2018 15:41

hospodyne: proto je dobré vařit je v tom ubrousku, ale já je dělám tak. Ale dobrý nápad diky, to se musí vyzkoušet

hospodyne

13. 7. 2018 13:44

Pro mě je ideální vařit knedlíky z řídkých těst v umělém tlačenkovém střevě. Okraje jenom zahnu směrem k pokličce, těsto tak může při varu dál pracovat a není utemované. Myslím, že utažením do folie se ruší nakypření sněhem. Používám střevo o průměru 130mm.

vandylady vandylady

12. 7. 2018 17:35

My ho máme moc rádi :-) diky

Palika Palika

12. 7. 2018 02:45

Hmmm, také vypadá dobře :-) :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: knedlík knedlík recept dobrý knedlík knedlik ve střevě knedlík z opečených rohlíků dobry domaci knedlik karlovarsky knedlij kdedlik receptynaknedlik co varit dobreho knedlíky v tlačenkovém střevu houskové knedlíky v tlačenkovém střevu karlovarský knedlík vařený ve střevu dobry recept knedliky vídenský knedlík ve střevě kmedlik knedik rohlíkový knedlík v tlacenkovem střeva knsdlík vaření knedlíku v tlačenkovém střeva

Suroviny: máslo, sůl, vejce, mouka hrubá, mléko, rohlík

TopRecepty.cz

Dobrý knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/or4k