Božský bananabred
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 895 kJ / 1 648 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,48 g |
Tuky | 126,62 g |
Vláknina | 16,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 85 mg |
Sůl | 0,64 g |
Sacharidy | 114,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Další mé recepty najdete na https://barborakitchen.wordpress.com/category/rece... .
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 3. 2018 16:00
hosta: ano, prdopeč ( tedy soda + vinný kámen + škrob) na rozdíl od čisté sody ( ta funguje jen při přidání nějaké "kyseliny" do těsta, stačí jogurt, lépe citronová šťáva nebo ocet) začne díky kombinaci kyselá+ zásaditá složka a stabilizační funkci škrobu fungovat až v teple....ale je velmi háklivý na stejnou tedy pokojovou teplotu všech složek jakékoli buchtičky...a jakmile ho budu prohánět s tekutou složkou mixérem, tak tu teplotu zvýším....
Já prdopeč moc nepoužívám, jen muffiny nebo mrkvový koláč, jinak dávám přednost hodně našlehaným vejcím nebo rozdělení vajec a vyšlehání sněhu. Ale jednou jsem "ulítla" a dala prdopeč šlehat s tekutou složkou...u vyzkoušeného receptu...
Já prdopeč moc nepoužívám, jen muffiny nebo mrkvový koláč, jinak dávám přednost hodně našlehaným vejcím nebo rozdělení vajec a vyšlehání sněhu. Ale jednou jsem "ulítla" a dala prdopeč šlehat s tekutou složkou...u vyzkoušeného receptu...
24. 3. 2018 15:31
Eja57: Třeba se mýlíš V případě, že těsto nemá kyselé pH, začne pracovat až v teple, to, že je soda předtím třeba rozpuštěna ve vodě, na účincích nic nezmění. Aspoň tak to tvrdí odborníci Stále ale platí, že kypřicí prášek se přidává co nejblíže konci postupu.
24. 3. 2018 14:29
Autorka receptu zřejmě pokořila veškeré pochody, které při pečení způsobuje kypřící prášek... pokud jí prdopeč důkladně promixovaný s tekutými surovinami ještě kypří tak
Standardně prdopeč prosátý s moukou a jen velmi nedbale promíchat s tekutou částí a hned do vyhřáté trouby...ale třeba se mýlím....
Standardně prdopeč prosátý s moukou a jen velmi nedbale promíchat s tekutou částí a hned do vyhřáté trouby...ale třeba se mýlím....
24. 3. 2018 09:55
Alzbetina Prk.: nemyslela jsem to nijak zle,můj komentář není nepřátelský,když by bylo napsáno v receptu třeba půl kávové lžičky ,tak je to jasné všem.
KL - kávová lžička,PL - polévková lžíce
Ivano B. tak jako Vy jsem to myslela i já
KL - kávová lžička,PL - polévková lžíce
Ivano B. tak jako Vy jsem to myslela i já
24. 3. 2018 08:36
Ivana B.: Tak to se budete muset obrátit na autorku receptu
24. 3. 2018 08:34
Alzbetina Prk.: Dobrý den, Váš recept je sice zajímavý, ale opravdu by potřeboval trochu upřesnit. Chápu položený dotaz, ale nechápu Vaši reakci. Pokud někdo Váš recept kvůli míře "od oka" zkazí a u ořechů se to může stát, tak je velká pravděpodobnost, že budete mít daleko horší reakce, než od paní Simony. Děkuji předem za upřesnění.
22. 3. 2018 16:20
Simona Skolakova: A ještě malé doplnění: pokud někdo nerozpozná vhodné množství od oka, asi by ani nepoznal co to znamená KL nebo PL, nemyslíte?
22. 3. 2018 16:19
Simona Skolakova: to už je snad přehnané, nebo myslíte, že je někdo tak strašně natvrdlý, aby nepoznal kolik semínek na dochucení už je moc? Pokud jo, tak si asi radši vybere recept přesný na gramy, no. Někdy jsou ty doplňující komentáře trochu moc příkré a nepřátelské a to úplně zbytečně. Tenhle recept má od mnoha jiných hlavu a patu a je neotřelý a něčím jiný. Mě osobně je to milejší než stopadesátý recept na hrnkovou buchtu nebo tak nějak podobně
21. 3. 2018 22:46
Líbí se mi rada "tak asi tak od oka"a to je jaká míra???????Já chápu pokud už to máš vychytané,tak víš,ale co když to dělá někdo poprvé tak co si mám pod tím představit?????Špetka,KL,nebo PL nebo hrst a stále to může být pro mne od oka!!!!Já bych to trošku více upřesnila
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 3 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 9 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 12 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 14 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 2 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 2 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 2 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 5 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 5 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 7 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 8 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Anglický šachovnicový dort Battenberg: Působivou sladkou mozaiku s meruňkovým džemem snadno zvládnete upéct i doma
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak udělat nejlepší bramborák. Oblíbené bramborové placky s vůní česneku a majoránky
Další recepty
Tématické fráze: vyzkousene veganske perníčky inspirace neotřelé buchty
Suroviny: banán, mouka celozrnná, sladidlo, olej, prášek do pečiva, sůl, skořice, extrakt vanilkový, semínka lněná,
Božský bananabred
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lo2V
9 názorů