Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Božský bananabred

Hodnocení receptu je 4,8 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

21. 3. 2018 19:30

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 895 kJ / 1 648 kcal
Bílkoviny6,48 g
Tuky126,62 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 85 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy114,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Další mé recepty najdete na https://barborakitchen.wordpress.com/category/rece... .

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eja57 Eja57

24. 3. 2018 16:00

hosta: ano, prdopeč ( tedy soda + vinný kámen + škrob) na rozdíl od čisté sody ( ta funguje jen při přidání nějaké "kyseliny" do těsta, stačí jogurt, lépe citronová šťáva nebo ocet) začne díky kombinaci kyselá+ zásaditá složka a stabilizační funkci škrobu fungovat až v teple....ale je velmi háklivý na stejnou tedy pokojovou teplotu všech složek jakékoli buchtičky...a jakmile ho budu prohánět s tekutou složkou mixérem, tak tu teplotu zvýším....
Já prdopeč moc nepoužívám, jen muffiny nebo mrkvový koláč, jinak dávám přednost hodně našlehaným vejcím nebo rozdělení vajec a vyšlehání sněhu. Ale jednou jsem "ulítla" a dala prdopeč šlehat s tekutou složkou...u vyzkoušeného receptu...:no:

hosta hosta

24. 3. 2018 15:31

Eja57: Třeba se mýlíš ;-) V případě, že těsto nemá kyselé pH, začne pracovat až v teple, to, že je soda předtím třeba rozpuštěna ve vodě, na účincích nic nezmění. Aspoň tak to tvrdí odborníci :-) Stále ale platí, že kypřicí prášek se přidává co nejblíže konci postupu.

Eja57 Eja57

24. 3. 2018 14:29

Autorka receptu zřejmě pokořila veškeré pochody, které při pečení způsobuje kypřící prášek... pokud jí prdopeč důkladně promixovaný s tekutými surovinami ještě kypří tak :yes:
Standardně prdopeč prosátý s moukou a jen velmi nedbale promíchat s tekutou částí a hned do vyhřáté trouby...ale třeba se mýlím....:-D

Simona Skolakova Simona Skolakova

24. 3. 2018 09:55

Alzbetina Prk.: nemyslela jsem to nijak zle,můj komentář není nepřátelský,když by bylo napsáno v receptu třeba půl kávové lžičky ,tak je to jasné všem.;-)
KL - kávová lžička,PL - polévková lžíce;-)
Ivano B. tak jako Vy jsem to myslela i já;-):yes:

zizala zizala (moderátorka)

24. 3. 2018 08:36

Ivana B.: Tak to se budete muset obrátit na autorku receptu :-p

Ivana B.

24. 3. 2018 08:34

Alzbetina Prk.: Dobrý den, Váš recept je sice zajímavý, ale opravdu by potřeboval trochu upřesnit. Chápu položený dotaz, ale nechápu Vaši reakci. Pokud někdo Váš recept kvůli míře "od oka" zkazí a u ořechů se to může stát, tak je velká pravděpodobnost, že budete mít daleko horší reakce, než od paní Simony. Děkuji předem za upřesnění. ;-)

Alzbetina Prk.

22. 3. 2018 16:20

Simona Skolakova: A ještě malé doplnění: pokud někdo nerozpozná vhodné množství od oka, asi by ani nepoznal co to znamená KL nebo PL, nemyslíte? :-K

Alzbetina Prk.

22. 3. 2018 16:19

Simona Skolakova: to už je snad přehnané, nebo myslíte, že je někdo tak strašně natvrdlý, aby nepoznal kolik semínek na dochucení už je moc? Pokud jo, tak si asi radši vybere recept přesný na gramy, no. Někdy jsou ty doplňující komentáře trochu moc příkré a nepřátelské a to úplně zbytečně. Tenhle recept má od mnoha jiných hlavu a patu a je neotřelý a něčím jiný. Mě osobně je to milejší než stopadesátý recept na hrnkovou buchtu nebo tak nějak podobně :-*

Simona Skolakova Simona Skolakova

21. 3. 2018 22:46

Líbí se mi rada "tak asi tak od oka"a to je jaká míra???????Já chápu pokud už to máš vychytané,tak víš,ale co když to dělá někdo poprvé tak co si mám pod tím představit?????Špetka,KL,nebo PL nebo hrst a stále to může být pro mne od oka!!!!Já bych to trošku více upřesnila;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: vyzkousene veganske perníčky inspirace neotřelé buchty

Suroviny: banán, mouka celozrnná, sladidlo, olej, prášek do pečiva, sůl, skořice, extrakt vanilkový, semínka lněná,

TopRecepty.cz

Božský bananabred

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lo2V