Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slunečnicový chleba I.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 7. 2009 16:01

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie16 993 kJ / 4 061 kcal
Bílkoviny92,08 g
Tuky125,87 g
Vláknina50,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7,31 g
Sůl18,20 g
Sacharidy614,88 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

dexulka

12. 2. 2014 10:49

cathleen:děkuji za radu,určitě vyzkouším :-)

cathleen cathleen

11. 2. 2014 14:38

dexulka: příště rozhodně víc vody, těsto měkčí, volnější ;-)

dexulka

11. 2. 2014 13:06

cathleen: Z celozrnné mouky peču hodně,snažím se právě o zdravější pečivo.Je možné,že byl chléb sušší,protože celozrnná mouka nebyla jemně mletá,ale spíš hrubší?Bohužel jsem jinou nesehnala a jsem ráda,že mám aspoň tuhle :-) Přidat třeba víc vody nebo olej pro příště? Nebo ten chléb má být takový suchý ?

cathleen cathleen

11. 2. 2014 12:44

dexulka: jj, podmáslí zvláčňuje, ale naředila bych ho asi trochu vodou. V tomhle chlebu je i dost celozrnné mouky, tak bude míň nadýchaný, ale zase zdravější a víc zasytí;-)

dexulka

11. 2. 2014 12:16

Tak jsem vyzkoušela i tenhle slunečnicový chléb,dělala jsem v pekárně.Avšak stejně jako chléb II. mi přišel takový suchý,druhý den se při krájení dokonce drolil.Můžete poradit,kde jsem udělala chybu? Chuťově nebyl špatný,ale více mi asi chutná ten Tmavý slunečnicový s podmáslím.Že by to bylo jen tím podmáslím? Díky za radu :-8

Irrena Irrena

12. 4. 2010 19:45

Cathleen ty fotky jsou super:yes::yes::yes:Dávám bodík:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 11. 2009 17:49

Jééé to je nádherný chleba!!:yes::yes:

cathleen cathleen

4. 7. 2009 17:31

Tak mi manža, na přání, ukrojil krajíc, trošku křivý....:-8ale póry jsou vidět i tak.

cathleen cathleen

4. 7. 2009 17:14

Melta udělá těsto tmavým a mírně nasládlým - přesně jako slunečnicový chleba bývá....

spagetka spagetka

4. 7. 2009 17:13

Nádherný ...a stou Meltou - zajímavé ;-):-p:yes:

Paprika Paprika

4. 7. 2009 16:21

:-O nádhera :yes::yes::yes: +;-)

cathleen cathleen

4. 7. 2009 16:19

Ještě ne, dávala jsem ho dohromady dnes (ještě je teplý, proto chybí foto na řezu).
Ale v pečce bych asi o 1/5-1/3 snížila gramáž surovin (podle toho, jak máš velikou pečku) a určo dala méně droždí...na 500g mouky jich do pečky patří max. 10-14g;-)

Jikotka Jikotka

4. 7. 2009 16:14

Cathleen,ten vypadá nádherně,zasloužíš bodíka :yes::yes::yes:,nezkoušela jsi ho taky v pečce ?:-O:-*

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty na celozrnny chleba těsto na slunečnicový chléb recepty z lidlu chleba z melty olej slunečnicovo olivový bulharský chléb recept na celozrnný chléb slunečnicový slunečnicový žitný chléb recept slunecnicovy chléb peceni slunecnicovy chleb z trouby recept recept na slunecnocovy chleba kváskový chleba s podmáslím slunecnocovej chleba chleb se sluncnici těsto na slunecnicoy chleb slunečnicový chleba-recepty slunečnicovy chleb-recept top recepty- chléb top recepty chléb recept slunecnicov

Suroviny: melta, voda, cukr, droždí, semínka slunečnicová, olej olivový, mouka celozrnna pšeničná, mouka žitná chlebová, mouka hladká, sůl

TopRecepty.cz

Slunečnicový chleba I.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AnV3