Bochník mlynáře Máchala
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 638 kJ / 2 782 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,02 g |
Tuky | 23,76 g |
Vláknina | 43,65 g |
Cholesterol | 24 mg |
Sodík | 293 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 525,12 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Maličko větší, vzdušný chleba, je zadělaný ze surovin, které může mít každý doma po ruce. Celozrnné vločky a otruby jsou viditelné ve střídě, podmáslí a strouhaná brambora prodlužují trvanlivost (vláčnost) tohoto voňavého chleba.
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/bochnik-mlynare-machala...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 8. 2018 23:50
Ukládám a v brzké době vyzkouším ke grilovanému masíčku.
16. 7. 2018 07:51
jahoda: děkuji!!! Za vyzkoušení i krásnou fotku
Syrový brambor jsem kdysi vyzkoušela úplně náhodou a vzpomněla si na něj až teď, když o něm psali na Pecnu. Strouhané syrové brzo černají, ale když jsou zabalené do těsta, zůstávají světlé. A upečou se s těstem - takže jednou provždy odpadá starost o obstarání si vařené brambory proto, že s ní chci péct chleba
Syrový brambor jsem kdysi vyzkoušela úplně náhodou a vzpomněla si na něj až teď, když o něm psali na Pecnu. Strouhané syrové brzo černají, ale když jsou zabalené do těsta, zůstávají světlé. A upečou se s těstem - takže jednou provždy odpadá starost o obstarání si vařené brambory proto, že s ní chci péct chleba
15. 7. 2018 22:15
Kromě vloček bylo doma vše, ale i tak je to výborný měkounký chlebík. Zatím jsem pekla jen z vařených brambor, tak jsem byla zvědavá, jestli tam syrový brambůrek poznám, ale rozdíl tam není. Budu už péct jen ze syrových. Můj favorit byl doposud Venkovský chléb, ale tento s bramborou a podmáslím je snad ještě lepší a nadýchanější. Nemám moc ráda pevné chleby málo pórovaté, takže tento
14. 7. 2018 16:15
Krásný chlebíček zase opět přidávám bodík a hned ukládám
13. 7. 2018 12:25
srettka: ....asi vítr, Máchale! Jojo...
A přesně, jak píšeš - krajíc, jen s máslem, hrnek dobré kyšky nebo mléka k tomu....a jsem v nebi
Děkuju
A přesně, jak píšeš - krajíc, jen s máslem, hrnek dobré kyšky nebo mléka k tomu....a jsem v nebi
Děkuju
13. 7. 2018 11:51
Mankote, to je zas parádní chlebíček hned mi to evokuje pravé máslo, hrnek mléka a spokojenost Navíc vločky, otruby..to vše mám v pečení ráda.
P.s. Máchale, spadlo ti to
P.s. Máchale, spadlo ti to
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 4 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 12 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 12 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 12 minutami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 13 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 28 minutami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 2 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 3 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 5 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 6 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Míchaný drink italských sjezdovek s názvem Bombardino: Už jste jej ochutnali? Pojďte si horký nápoj připravit spolu s námi
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: sázecí lopatka na chleba chléb mlynáře máchala chleba mlynare machala recept na bochánek sázecí lopatka chléb venkovsky bochnik recept chléb mlynář rozkvas příprava recept na chleb mlynáře machali těsto na bochánek z pečící z trouby recept na bochnik pečení chleba jemný bochánek recept sázecí lopatka na pečení chleba chléb mlynář machala recept bochanek jak poznám rozkvas bochník chlebová sázecí lopatka recept rozkvas sýrový bochník
Suroviny: kvas žitný, voda, mouka žitná chlebová, mouka celozrnná pšeničná jemná, podmáslí, mouka chlebová pšeničná, vločky ovesné, brambory, otruby pšeničné, kmín drcený, sůl
Bochník mlynáře Máchala
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EMD0
6 názorů