Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvová marmeláda

Klasický recept na džem s použitím želírovacího přípravku, kterých nám obchody nabízejí několik druhů. Pokud máte broskví hodně, můžete zkusit obměnu např. s pomerančem, se skořicí či s jablky.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

1. 8. 2018 19:38

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

3 skleničky

Nutriční hodnoty

Energie10 501 kJ / 2 510 kcal
Bílkoviny8,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy610,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Překvapilo mě, jak krásně marmeláda ztuhla!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

2. 8. 2018 08:28

SilviaD: Áno, máš pravdu, niektoré druhy majú ozaj hrubšiu šupku. ;-)

SilviaD SilviaD

2. 8. 2018 08:24

tejaja: Marhule tiež nešúpem ale broskyne mali takú hrubšiu šupku, tak som ich radšej ošúpala. :-)

tejaja tejaja

2. 8. 2018 07:57

SilviaD: Robím rovnako ako ty, až na to, že nešúpem ovocie. Klasicky, síce je to dlhšie, ale bez kadečoho. Ak má ovocie málo pektínu, presne ako ty pridám nejaké to jablko.;-)

SilviaD SilviaD

2. 8. 2018 07:52

Ja tiež vôbec nepoužívam Gelfix. Všetko varím klasicky. Broskyne olúpem, cez noc zacukrím a potom len rozmačkám. Máme radi kúsky ovocia. Časť broskýň som rozmixovala s kyslejšími jablkami, ktoré majú veľa pektínu, dobre rozmiešala do celého obsahu a pridala trošku kys. citrónovej. Hustol veľmi dobre.

hosta hosta

1. 8. 2018 22:04

Letos nepoužívám žádné želírfixy ani gelfixy se sorbanem draselným či kyselinou sorbovou, ale čistý citrusový pektin a citrony místo kyseliny citronové. Když už domácí ovoce, tak i ta zahušťovadla přírodní, ne syntetická.

casino casino

1. 8. 2018 21:39

"Překvapilo mě, jak krásně marmeláda ztuhla !!!!"
Mě taky:-D
Na Gelfixu píší jiný postup, kterého se otrocky držím a proto se nedivím, že mi to dobře želíruje :-)
***
No, totok není marmeláda, ale víme wocogo, že ;-)
Znáte ten ftip o celnících: tvrdí, že veze džem, v papírech má napsané "JAM" a auto je plné marmelády!“:-D
Nepodlévám, pouze trochu podlábím erteplomačkadlem :yes:
Nemixuji - vařím DŽEM :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: broskvová marmeláda nejlepší broskvová marmeláda broskvova marmeláda recept top recept na broskvovou marmeládu broskvová marmeláda s pektinem marmeláda broskvová broskvová marmeláda s kousky ovoce brozkvova marmeláda recept broskvová marmeláda broskvové marmeláda broskvový džem bez želírfixu broskvová šťáva recept broskvová marmeláda bez cukru brosvová marmeláda recept videorecept marmeláda broskvová marmeláda top recepty jablečno broskvový džem brosková marmeláda broskvova marmelada brosvová marmeláda

Suroviny: broskve, cukr krystal, kyselina citronová, želírfix 2:1

TopRecepty.cz

Broskvová marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ygl7