Borůvky ve vlastní šťávě
Borůvková sezona je v plném proudu v létě. Kdo se chystáte na jejich sběr, máme pro vás tip na zpracování k pozdějšímu použití. Bobulky stačí dát do sklenic, zasypat cukrem, zavařit a máte sladký kompot raz dva hotový.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Výborné jsou do šlehačkového poháru nebo na lívanečky s kupičkou tvarohu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 8. 2020 15:09
jeden z nejlepsich receptu na boruvky :) nastal jeho čas
30. 7. 2019 21:46
Tak jsem vyzkoušela z kanadských borůvek. Šťáva pomalu žádná a cukr nerozpuštěný. Nemáte někdo radu co s tím ?
21. 7. 2018 21:40
je to jednoduší než marmeláda a na lívance jako dělané
7. 7. 2014 12:00
Ja je prosypu cukrem /krupici/ pak je dam do sklenic poradně je stresu, aby se jich tam vešlo víc a dam sterilovat aby se chytla víčka
17. 7. 2013 21:54
holky prosím někde jsem četla že borůvky zalejou horkou vodou ,musí se to pak zavařovat nebo stačí otočit dnem vzůru? Děláme ta okurky zalijem horkým nálevem a jen obracíme,ale nevím jak u těch borůvek. Díky moc
7. 7. 2009 19:47
Jo jo Merylas,někdy to je na mrtvici s vařením,a ještě má nemocnou slinivku.Ale co, chraň Bůh horšího
7. 7. 2009 19:46
Merylas, u mne taky diabetik, ale totálně na sladké, ach joooo Ale teď bere nějakou dobu Dialaval a nemá takovou chuť na sladké, ale to není téma na tady ten recept.
7. 7. 2009 19:42
Tak já mám zavařovací hrnec a teploměr A Jaruš, u tebe taky diabetik, ach jo.....
7. 7. 2009 19:35
No Jani,tak jsi na tom jako já,taky už mnoho let zavařuji všechno v troubě.
7. 7. 2009 19:34
Asi uděláme forum - v troubě zavařuju taky a mám minutku na minuty a teploměr na teplotu
7. 7. 2009 19:32
No, dobře, dobře, jen do mne! Tak si vemte, že zavařuji v troubě a to se fakt špatně odhaduje doba sterilizace, nicméně, většinou se mi nic nekazí, ale stane se. Jeden rok jsme zavařovaly nádherné broskve, za ještě lepší cenu 15 kč z Jižní Moravy. Nádhera. Další rok taky a všem, úplně všem se zkazily skoro do poslední sklenice. Dodnes nevíme, proč Někdo mi právě říkal, že příčina mohla být v malém množství cukru, ale všem?
7. 7. 2009 19:29
Jo Jani,dávám,ale je to jen malinko.Ale bez cukru to je,jak píšou holky taky výborné,můžou to pak i diabetici.Taky jich dělám pár bez cukru,protože doma jednoho diabetika mám.Takže se toho vůbec neboj.
7. 7. 2009 19:26
Merylas jen potvrzuje moji zkušenost, já prakticky každé ovoce dělám bez cukru, právě avych ho pak použila dle své volby. Prostě už jsem si zvykla, že každé ovoce ten cukr v sobě má a funguje to u každého
7. 7. 2009 19:23
Jani, nemělo se by to bez cukru kazit, pokud dodržíš čistotu a dobu sterilaceMoje mamka kdysi taky zavařovala, já trochu borůvek jen zamrazím, ale dělám třeba jablka ve vlastní šťávě, taky bez cukru a nic se nekazí
7. 7. 2009 19:16
Jarmilo, ale ty cukr dáváš, ne? Jak vidím
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečný donut
Přidáno před 3 minutami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 15 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 15 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 16 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 3 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 8 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 9 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 10 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 11 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 11 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 11 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 13 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma borůvky: Poradíme, jak je nejlépe uchovat a zpracovat nejen do koláčů
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Blbouny s povidly podle Josefa Maršálka: Kynuté těsto bude nadýchané díky omládku, při vaření oceníte trik s pečicím papírem
Další recepty
Tématické fráze: zavarovani boruvek jak zavařit borůvky borůvky zavařování zavaření borůvek borůvky recepty zavařování borůvek ve vlastní štávě zavařené borůvky zavařování borůvek recept zavařování borůvek v troubě zavařování borůvek bez cukru zavařování borůvek bez vody zavařit borůvky boruvky v cukru jak zavařovat borůvky zavařování borůvky recept na zavařené borůvky horké borůvky recept sterilizace borůvek jablka ve vlastní šťávě borůvky zavaření
Suroviny: borůvky, cukr krupice
Borůvky ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1jJP
19 názorů