Brokolicová RAW polévka
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 2 083 kJ / 498 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,46 g |
Tuky | 35,90 g |
Vláknina | 23,66 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 51 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 13,41 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud vám studené polévky nechutnají (jako moji dceři), můžete ji jemně ohřát, ale pouze na teplotu do 42°C.
Při překročení teploty 42°C všechny enzymy uhynou.
Pokud vám chuť brokolice připadá příliš ostrá, zjemníte polévku rýžovým krémem nebo smetanou. Polévka však už nebu RAW :)
Brokolice (Brassica oleracea var. botrytis italica) je jedlá rostlina druhu brukev zelná (Brassica oleracea), která je druhem kapusty a příbuzná květáku. Pochází z oblasti Středomoří.
Brokolice je bohatá na vitamin C, (beta-karoten (provitamin A), vitamin E, vitamin B1, kyselinu listovou (B9) a vitamin B2, z minerálních látek obsahuje především draslík, vápník, fosfor a síru. Bohatá je samozřejmě i na vlákniny.
V poslední době se objevily studie, které potvrzují, že brokolice výrazně ochraňuje lidský organismus proti volným radikálům, toxickým a rakovinotvorným látkám. Chemické látky, jež jsou obsaženy v brokolici, prý podle vědců z Georgetownské univerzity ve Spojených státech dokážou "opravit" DNA v buňkách a tím zabránit jejich rakovinnému bujení.
Pokud nakupujete brokolici, vyberte pouze tu, která není povadlá a není nažloutlá. Musí být krásně zelená a svěží. Na kvalitě brokolice velmi závisí i kvalita polévky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé brambory
Přidáno před 3 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 3 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 11 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 18 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 22 hodinami
Mechový dort II.
Přidáno 22. 4. 2024 11:00
Právě bylo uvařeno:
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 10 minutami
Buchta ze zakysané smetany
Sabora1 uvařila před 15 minutami
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 2 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
hadraba uvařila před 3 hodinami
Bezpracný perník
paja58 uvařil před 3 hodinami
Pudingovo-tvarohové polštářky
Elivet uvařila před 12 hodinami
Můj segedín s domácím knedlíkem
spagin uvařila před 14 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Adinka2020 uvařila před 14 hodinami
Jahodové řezy Mrož
Petruse.b uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Bršlice kozí noha je úporný plevel i ceněná jedlá rostlina. Záleží na úhlu pohledu
Hell’s Kitchen Česko se chystá na obrazovky Novy: Vítěz dostane dva a půl milionu korun a práci u Kašpárka, říká producent
Další recepty
Tématické fráze: brokolicová polévka brokolicová polévka recept raw brokolicová polévka raw polévky raw polévka raw recepty brokolice polevka brokolice avokado brokolice raw recepty svezi brokolicova polevka polevka brokolicovi krémem raw recepty polevky raw brokolice
Suroviny: brokolice, avokádo, krém, římský kmín mletý, sůl
Brokolicová RAW polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v4mL
0 názorů