Ovocné knedlíky v páře
Suroviny
Porce: 12 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 4 455 kJ / 1 065 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,84 g |
Tuky | 14,88 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 268 mg |
Sodík | 142 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 188,11 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Osvědčilo se mi vypeckovávat třešně brčkem na pití. Pokud nemá zkosený okraj, ustříhneme konec brčka ze šikma nůžkami.
Mělo by být pevnější, i když to šlo i tím od frapé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 6. 2018 15:41
Odeta Wollmanova: u tvarohu:)
8. 6. 2018 08:37
Ivanaydeavean:
Taky nemám doma teploměr a nevím u čeho je napsané 65°C, ale řekla bych, že je to maximální teplota ve které udržíte prst.
U nás doma na takové úrovni nejsme, abychom měřili jídlu teplotu.
Taky nemám doma teploměr a nevím u čeho je napsané 65°C, ale řekla bych, že je to maximální teplota ve které udržíte prst.
U nás doma na takové úrovni nejsme, abychom měřili jídlu teplotu.
8. 6. 2018 02:56
Odeta Wollmanova: kdyz nemam doma teplomer na vareni jak poznam ze je to 65º?
7. 6. 2018 22:27
casino:
Až je v kastrolu pod sraženým mlékem ta žlutozelená tekutina, polijeme vrch vařící vodou, mléko se lekne a udělá tvaroh.
Jen z krabicového mléka to nejde. Zase neznám postup se zahříváním, ale taky to asi jde.
Až je v kastrolu pod sraženým mlékem ta žlutozelená tekutina, polijeme vrch vařící vodou, mléko se lekne a udělá tvaroh.
Jen z krabicového mléka to nejde. Zase neznám postup se zahříváním, ale taky to asi jde.
7. 6. 2018 22:22
Ivanaydeavean:
Pokud tam seženete smetanu, ušleháte ji a smícháte s tvarohem, budou mít holky pribináček, když najdete něco podobného vanilce, bude to ještě lepší. Já žloutky za syrova nepoužívám, ale když žloutek ušleháte nad párou s cukrem a smícháte s tvarohem, budou mít holky lakrumáček. Můžete zkusit udělat trochu na zkoušku a časem to vypilujete, až se malá trochu uzdraví.
Pokud tam seženete smetanu, ušleháte ji a smícháte s tvarohem, budou mít holky pribináček, když najdete něco podobného vanilce, bude to ještě lepší. Já žloutky za syrova nepoužívám, ale když žloutek ušleháte nad párou s cukrem a smícháte s tvarohem, budou mít holky lakrumáček. Můžete zkusit udělat trochu na zkoušku a časem to vypilujete, až se malá trochu uzdraví.
7. 6. 2018 20:40
Moc dekuji:) urcite zkusim:)
7. 6. 2018 20:40
Jana Dorazinová-Remková: Spíš jsem myslela tu délku paření
7. 6. 2018 20:27
Ivanaydeavean
asi jde o omyl z mé strany
No, pokud ale ne, tak zde je tvaroh po našem
https://www.toprecepty.cz/recept/4407-domaci-tvaro...
asi jde o omyl z mé strany
No, pokud ale ne, tak zde je tvaroh po našem
https://www.toprecepty.cz/recept/4407-domaci-tvaro...
7. 6. 2018 20:01
Ja jinak ziji v Peru:) mam dve dcery zdeñka valentina a victoria Alena :) davaji se tady dve jmena,takze jedno odsud , druhe z ceska:)
Holky uz poznali cesko a porad po me chreji bobka takovy ten smetanovy nebo tvarohovy yogurt a bebe brumika:) jooo a prave ovocne knedliky:) ted mam celkem litacku s mladsi zdenickou (2)roky, operovali ji a porad ma stejny problem, takze zkusim zitra knedlicky:)
Holky uz poznali cesko a porad po me chreji bobka takovy ten smetanovy nebo tvarohovy yogurt a bebe brumika:) jooo a prave ovocne knedliky:) ted mam celkem litacku s mladsi zdenickou (2)roky, operovali ji a porad ma stejny problem, takze zkusim zitra knedlicky:)
7. 6. 2018 19:58
To teda zkusim:) kdyz chci jemny tvaroh to bude jak?
Urcite, ono tady vse co je mlecne nemaji dobre vyrobky a to celkove.....
Urcite, ono tady vse co je mlecne nemaji dobre vyrobky a to celkove.....
7. 6. 2018 19:02
Odeta Wollmanova: "... přelijete povrch horkou vodou."
Zajímavý postup Teoreticky by to mohlo fungovat
U nás kyšku opatrně, pomalu ohřejeme a podle konečné teploty máme následně měkký či tvrdší tvaroh.
Zajímavý postup Teoreticky by to mohlo fungovat
U nás kyšku opatrně, pomalu ohřejeme a podle konečné teploty máme následně měkký či tvrdší tvaroh.
7. 6. 2018 18:34
Ivanaydeavean:
Když necháte mléko 2 dny v teple v širším kastrolu, až bude mít velké hrudky přelijete povrch horkou vodou. Až vychladne, scedite přes cedník vyložený plátnem, čistou starou utěrkou, která už má řídkou vazbu. Tvaroh v utěrce vyzdimáte, stočením do ranečku. Podle potřeby zatížíte tvaroh v cedníku, tím si regulujete hustotu. Na pomazánku nebo utřený s cukrem se dá použít do buchet. Můžete to zkusit nejdřív z litru mléka, tvarohu bude kolem 20 dkg, podle tučnosti mléka. V Austrálii taky neměli tvaroh, ale Vy jste z Čech a umíte si poradit. Až tam budete obchodovat s tvarohem, chci podíl na zisku za know-how.
Když necháte mléko 2 dny v teple v širším kastrolu, až bude mít velké hrudky přelijete povrch horkou vodou. Až vychladne, scedite přes cedník vyložený plátnem, čistou starou utěrkou, která už má řídkou vazbu. Tvaroh v utěrce vyzdimáte, stočením do ranečku. Podle potřeby zatížíte tvaroh v cedníku, tím si regulujete hustotu. Na pomazánku nebo utřený s cukrem se dá použít do buchet. Můžete to zkusit nejdřív z litru mléka, tvarohu bude kolem 20 dkg, podle tučnosti mléka. V Austrálii taky neměli tvaroh, ale Vy jste z Čech a umíte si poradit. Až tam budete obchodovat s tvarohem, chci podíl na zisku za know-how.
7. 6. 2018 18:21
Sezenu i cerstve od kravy mleko:)
Ano ovoce tady mame taky cerstve, kazdy den,avokado mame deno denne doma, snidane obed nebo vecere:)
Ovoce to same , k tomu asi 20druhu bananu, cervene,chutove jako jablko, slane atd :)
Ano ovoce tady mame taky cerstve, kazdy den,avokado mame deno denne doma, snidane obed nebo vecere:)
Ovoce to same , k tomu asi 20druhu bananu, cervene,chutove jako jablko, slane atd :)
7. 6. 2018 18:18
Ivanaydeavean:
Tvaroh si můžete vyrobit, pokud tam neprodávají jen trvanlivé mléko v krabici. Tvarůžky jsou asi záležitost střední Evropy, a ovoce máte zase jiné, možná lepší ananasy a avokádo. Tady je avokádo docela hrůza a kdo jednou zkusí nějaké v jeho domovině, potom už to marketové dozrávané nepozře, zrovna tak mango.
Tvaroh si můžete vyrobit, pokud tam neprodávají jen trvanlivé mléko v krabici. Tvarůžky jsou asi záležitost střední Evropy, a ovoce máte zase jiné, možná lepší ananasy a avokádo. Tady je avokádo docela hrůza a kdo jednou zkusí nějaké v jeho domovině, potom už to marketové dozrávané nepozře, zrovna tak mango.
7. 6. 2018 13:25
Ja si dovezla pudingy,koreni atd,ale mouku ne, a to mame tady jen hladkou:)
Ziju v peru a vse je spanelsky ale mluvim tim jazykem uz 14let takze rozumim jen mi dela problem opravdu najit veci alespon podobnym nasim...tvaroh treba.. tvaruzky,rybiz, tresne.... atd
Cesko je proste cesko:) a ano , pomazanky a knedlicky delam porad:)
Ziju v peru a vse je spanelsky ale mluvim tim jazykem uz 14let takze rozumim jen mi dela problem opravdu najit veci alespon podobnym nasim...tvaroh treba.. tvaruzky,rybiz, tresne.... atd
Cesko je proste cesko:) a ano , pomazanky a knedlicky delam porad:)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 11 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 12 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 13 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 19 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 1 hodinou
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 9 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 10 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 10 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 10 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 10 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 11 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 11 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 11 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pažitková omáčka podle staročeského receptu: Základem lahodné chuti je domácí vývar a smetana, pažitka dodá svěžest
Balení letního ovoce do těsta nebylo nikdy jednodušší. Poradíme, jak na dokonalé ovocné knedlíky
Ovocné knedlíky jsou hitem letní sezóny. Jaké jsou druhy knedlíků a na co dát pozor při jejich přípravě
Další recepty
Tématické fráze: ovocné knedlíky na páře ovocné knedlíky v páře ovocné knedlíky vařené v páře knedliky na pare jak dlouho vařit ovocné knedlíky kynuté ovocné knedlíky vařené v páře vareni ovocnych knedliku v pare ovocne kynuté knedlíky nad párou kynuté ovocné knedlíky na páře knedliky v pare jak dlouho vařit ovocné knedlíky v páře kynuté ovocné knedliky v páře ovocné knedlíky nad párou jak dlouho varit knedliky v pare ovocné knedlíky vařené na páře vaření knedlíků v páře nejlepší recept na kynuté ovocné knedlíky v páře jak vařit knedlíky v páře kynuté ovocne knedlíky nad párou jak varit ovocne knedliky v pare
Suroviny: mouka hladká, cukr, máslo, sůl, vejce, mléko, droždí sušené, povidla švestková, tvaroh na strouhání, mák, houska, cukr
Ovocné knedlíky v páře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nqK5
30 názorů