Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené brambory na rozmarýnu s dresinkem z lučních květů

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

22. 6. 2018 10:32

Suroviny

Porce: 4-8

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pečené brambory vypadají různě dle toho, jak se to právě povede. My jsme tentokrát dresinkem z kysané smetany i trošku zakrývali nežádoucí „kašovitost“, tentokrát to vzhledově prostě úplně nebylo ono, i tak jsme si pošmákli.

Na výsledek při pečení brambor má vliv nejenom trouba a kuchařský um, ale také odrůda a stáří brambor a to si vždycky nevybíráme. Pokud máme možnost si vybrat, pro pečení se nejlépe hodí tvrdší typ brambor, s tenčí slupkou. Někdo brambory peče i na pečícím papíru, aby zaručil, že se nebudou přichytávat, ale pečící papír u kocoura nevedeme.

Podobně jako rozmarýn se dá využít i další koření a bylinky, které pečeným bramborám dodají zase jinou chuť. Rozmarýn u nás vede, ale dá se využít třeba i kurkuma, červená paprika, z bylinek saturejka, oregano, majoránka…

Základem dresinku může být kysaná smetana, ale třeba i tučný řecký jogurt nebo jogurt tučný méně, pro ty, kteří chtějí alespoň částečně ušetřit na tucích. Pečené brambory již tak nabízejí dávku oleje, ale pořád jsou vhodnější než klasické fast food hranolky, navíc ty bylinky! Do dresinku se dají využít nejrůznější bylinky, my tentokrát vybírali ty méně aromatické a více estetické, vyhrál to ptačinec, hluchavka nachová a sedmikráska: http://ukocouradoma.cz/sedmikraska-chudobka/

Ale můžete použít bylinky dle libosti, chutí a možností, třeba i ty ze zahrádky – jarní cibulku, petrželku, řapíkatý celer apod.

Pokud chcete experimentovat s barvami, můžete dresink obarvit nazeleno, stačí do něho rozmíchat zelené potraviny v prášku (chlorella, spirulina, mladý ječmen, zelená pšenice) – dle toho, co máte doma, my máme směs všech: https://www.blendea.cz/slozeni/

Tak dobrou chuť od kocoura!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ukocouradoma ukocouradoma

22. 6. 2018 14:07

magdalenka: Díky za osvětlení.

magdalenka magdalenka

22. 6. 2018 13:49

ukocouradoma: tak isto ako bez papiera. Lopatkou podoberieš, najprv nakrájaš. Ak sa aj papier prekrojí, nič sa nedeje, nikdy nenaberiem jedlo aj s papierom. A ak sa niečo dostane pri krájaní pod papier, umyje sa bez probémov.

ukocouradoma ukocouradoma

22. 6. 2018 13:11

magdalenka: Já si to u některých věcí neumím ani představit? To třeba šunkofleky z pekáče se vybírají jak, když je naspod ten papír?

magdalenka magdalenka

22. 6. 2018 11:37

ukocouradoma: aj na papieri zemiaky otáčam, tiež sa tak isto upečú do chrumkava...extra ho rada dávam pod všetky zapekané veci (všetko s bešamelom, šunkofleky, zelenina, lasagne a pod.) Len raz som kúpila nejaký pečiaci papier, na ktorý sa pripaľovalo úplne všetko.

ukocouradoma ukocouradoma

22. 6. 2018 11:28

magdalenka: Asi stará škola, či co.:-) Zrovna u pečených brambor se mi líbí i to, jak je člověk obrací během pečení a těší se na to až konečně budou. S papírem je to obracení jiné. Ale neříkám, že nikdy jeho výhod nevyužiju, třeba vánoční cukroví už pečeme jenom na papíře (to ale pečeme jinde než z kocoura:-)).

magdalenka magdalenka

22. 6. 2018 11:20

Prečo nemáš rada pečiaci papier? Ja ho považujem za geniálny vynález. Bez neho neviem existovať, dávam pod všetko, totiž nerada drhnem pekáče a plechy.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dresink z kysané smetany staré brambory pečené v troubě květiny v pečení dresink na brambory suseny rozmaryn na brambory

Suroviny: brambory, rozmarýn, česnek, olej, pepř, smetana kysaná,

TopRecepty.cz

Pečené brambory na rozmarýnu s dresinkem z lučních květů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6q3R