Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lžičkový dort

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy Příprava 20, pečení 30, dokončení 30, bez chlazení

Příprava 20, pečení 30, dokončení 30, bez chlazení

28. 6. 2018 15:46

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 283 kJ / 2 219 kcal
Bílkoviny50,72 g
Tuky213,57 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,45 g
Sodík 741 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy23,43 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Stěny formy nevymazávám, ani se nesnažím vyložit papírem. Upečený, vychladlý korpus ojedu nožem. Po dopečení nechávám v troubě , aby nepropadl.

Ztužovač šlehačky dávám, aby dort vydržel nazdobený alespoň 2 dny. Pokud máme rodinnou oslavu a dort se sní celý, ušlehám jen šlehačku s trochou cukru.

V čas nejvyšší nouze se dá použít smetana v prášku, taky drží tvar. ( Nesplést si se sušenou smetanou do kávy. )

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Odeta Wollmanova

9. 8. 2018 19:21

Kvety:
Děkuji. Taky jsem dort už dělala v bezlepkové variantě, ale místo mouky jsem dala rozmixované mandle. Neměla jsem bezlepkovou mouku.
Někdy taky nepolévám čokoládou, ale tento byl k narozeninám pro čokoholika.

Kvety

9. 8. 2018 16:44

Odeta Wollmanova: Už jsem konečně dort udělala a je opravdu výborný!!! Těsto i krém. Vzhledem k tomu, že jsou v těstě jenom 4 lžíce mouky, odvážila jsem se péct s bezlepkovou moukou, potřebovala jsem něco, co může jíst i celiak. A když je v těstě třeba 250 g mouky, to už s bezlepkovou neumím, to je úplně jiné. Tady to bylo úplně v pohodě, vůbec nebylo znát, že to není "normální" mouka. A krém - tak ten je fakt skvělý! Už se mně zdálo zbytečné dávat nahoru na krém ještě čokoládu a zdobit šlehačkou. Tak jsem na krém dala mandarinky z kompotu a jenom na ozdobu jsem je "pocákala" rozpuštěnou čokoládou. A pláty těsta jsem nezvlhčovala ani rumem ani ovocnou šťavou, namazala jsem je meruňkovou marmeládou. Sice jsem jí trochu naředila šťávou z kompotu, ale asi to bylo zbytečné, stačila by i samotná marmeláda.
Děkuji vám za výborný recept, jednoduchý na přípravu a velmi, velmi dobrý. Už se mně ani nebude chtít dělat něco jiného :-)

Kucina

29. 6. 2018 13:34

Co nejdriv upecu zacina u nas doba svatku a vselijakych vyroci::-K,:yes:

Odeta Wollmanova

28. 6. 2018 20:53

Kvety: Děkuji. Při psaní receptů myslím na začínající kuchařky. Hlavně, aby se holky nenechaly odradit. Já jsem spíš pekař než cukrář a se zdobením zápasím. Včera byla jednoduchá varianta zdobení šlehačkou z důvodu časové krize ( zavařování meruněk a chystání oslavy ), znáte to.

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 6. 2018 20:18

Týý jo!! Super!!! :yes:

mika59 mika59

28. 6. 2018 20:05

Taky se mi to líbí...:yes::yes:

Kvety

28. 6. 2018 17:38

Nádhera!! Dort určitě co nejdřív zkusím, ale už předem vim, že ho nebudu mít tak hezký. Ten váš je úžasný! A chválím pěkně a srozumitelně popsaný postup.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lzičkový koláč korpus na dort z kyšky dort z kyšky co dělat aby se dort nepropadl aby se dort nepropadl 1 pl cukru dortovy korpus recept na polevkove lžíce lžičkové recepty aby se dortovy korpus nepropadl dortový korpus z podmáslí zvlhčeni dortového korpusu recept na dorty dort recepty

Suroviny: vejce, cukr krupice, pudink čokoládový, mouka polohrubá, olej, podmáslí, kakao, prášek do pečiva, smetana ke šlehání, cukr, kakao, mascarpone, amaretto, šlehačka, ztužovač šlehačky, čokoláda, ovoce

TopRecepty.cz

Lžičkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/or3X