Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 924 kJ / 938 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 168,45 g |
Tuky | 12,21 g |
Vláknina | 15,80 g |
Cholesterol | 384 mg |
Sodík | 646 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 34,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mi poskytla kamarádka. Maso ve šťávě, která se nijak nezahušťuje, sušené bylinky se opravdu přidávají hned v počátku dušení. Párkrát jsem četla, že se to nemá, kvůli jejich možnému zhořknutí, ale není to pravda, není třeba se bát.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 9. 2023 09:19
26. 1. 2022 19:25
12. 10. 2019 06:21
20. 11. 2018 19:04
(Myslím, že víte dobře, co jsem tím chtěla říct.)
20. 11. 2018 11:17
cathleen:
No, to skoro vypadá na založení nového vlákna, kdy že je vůně žádoucí a kdy nikoliv, že
Pravda, mnohdy po ránu je až otravné cítit cibulový základ z hospody přes půl města ale jindy zase když v neděli před polednem projdete městem, tak můžete být u vytržení: Tady vařej maso na hovězí polífku, tady smažej řízky, tady bude vepřo-zelo... Hmmm a tady už maj upečenej štrúúúdl...
20. 11. 2018 10:52
20. 11. 2018 10:42
Ale zase mám vyzkoušeno (a teď píšu k tomu česneku ), že když ho 1-2 stroužky přidám v průběhu vaření, jídlo sice česnekem do dálky nevoní a možná ho (ten česnek) v tom jídle na chuti ani nenajdu, ale jeho chuť se mi zdá zvýrazněná (guláš je víc "gulášovitější" atp.... někdo přidá masox, já kousek česneku ). Do dršťkové apod. česnek i majoránku přidávám až zcela v závěru, často i po vypnutí vařiče.
Ani tady, v mase i šťávě, nic nerazilo, nebylo výrazné (nevoněla do dálky majoránou ani libečkem). Byla to prostě silná, výborná, voňavá šťáva s masem skoro jako máslo. A ten, kdo bude chtít majoránku a libeček cítit i nosem, je určitě může přidat až v závěru.
20. 11. 2018 08:17
19. 11. 2018 19:23
Já sice zachovávám princip předběžné opatrnosti protože ve spoustě rcp se dává majoránka až na závěr (což má logiku s ohledem na zachování vůně) ale s tím hořknutím je to možná jen taková mantra, že
No, pominuli jistý alibizmus skrytý ve spojení "stává se" tak cituji:
"Majoránku nevaříme, přidáváme ji až do hotového pokrmu. Tak si totiž uchová své výrazné aroma. Jinak se stává, že majoránka zhořkne a zkazí celý pokrm."
19. 11. 2018 11:45
18. 11. 2018 22:02
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 3 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 8 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 8 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Fit salát
Přidáno před 21 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno 24. 4. 2024 15:15
Právě bylo uvařeno:
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 2 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 2 hodinami
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 5 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 6 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 6 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Další recepty
Tématické fráze: hovězí s vínem a majoránkou hovězí libeček kližkapomalu sčesnekem,libečkem a majoránka kdy přidat majoránku dušená kližka zhorknuti majoranky pri vareni dušená kližka recept dusenakližka dusena kližka recepty pomalu pečená kližka zhorknuti majoranky hovězí kližka recept všechno co mám ráda.vonavá kližka vsechno co mam rada klizka se zazvorem hovězí libečkem hovezi klizka dusena hovězí klizka s cesnekem a majorankou
Suroviny: kližka hovězí, vývar hovězí, cibule, česnek, sádlo, paprika sušená sladká, majoránka, libeček sušený, pepř mletý, sůl, máslo
Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RGmR
11 názorů