Dušené hlávkové zelí - maďarské
Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Energie | 1 567 kJ / 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,53 g |
Tuky | 5,27 g |
Vláknina | 33,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 137 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept se nehodí na dušené kysané zelí.
V maďarské kuchyni se zelí nijak nezahušťuje a přidává se i bobkový list a pár zrnek pepře. Kdo chce, ať vyzkouší, doporučuji jenom jeden bobkový list, aby zelí nezhořklo. Fotečku nemám, ale dušené zelí snad každý viděl. Až budu dělat, fotečku nahodím.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 5. 2020 09:39
tejaja: Vím, že je to k jinému receptu, ale musím ti poděkovat, ten způsob uložení křene na kousky do mrazáku, je naprosto perfektní. Teď jsem dělala omáčku k masu, s tím křenem! No, jako čerstvý !!! Už nikdy jinak !
22. 5. 2020 07:40
Veronika.Hrozna: Zelí sladím pouze karamelem, a to jakékoliv i to kysané nebo cukínové či kedlubnové. Jen postupuju opačně. Cibuli osmažím na tuku (ale pouze do světlé barvy), přidám cukr, který nechám zkaramelizovat, a pak zelí s příslušnou tekutinou. Pokud chci zelí zahuštěné, dám do karamelu ještě trochu hladké mouky, pak rozředím tekutinou (třeba z předem vařeného kysaného zelí) a nakonec přidám zelí.
21. 5. 2020 21:23
Veronika.Hrozna: V žiadnom prípade zbytočne nie.
21. 5. 2020 20:39
tejaja: Tak to som rada, že chutilo aj vám, a nedávala som recept zbytočne!
21. 5. 2020 20:32
Veronika.Hrozna: Pravdaže má inú chuť ochutenie cukrom a karamel. Mne karamelová chuť vyhovuje, takže aj táto kapusta je pre mňa výborná. Len ten čas som skrátila, ale ako píšeš, každý podľa svojej chuti.
21. 5. 2020 20:24
tejaja: Díky za krásnou fotečku. To je recept mojí tchýně a ten karamel tam být musí, jinak to chutná s cukrem, jinak s karamelem. Dělávám jako ona, hódně tmavý karamel, skoro jako čokoláda. Milovala karamel do všeho a dělala karamelové krémy a zákusky a vše možné s karamelem. Ono totiž její tatínek byl ředitel v cukrovaru v Maďarsku. Jak křupavé zelí , kdo má rád a usoudí, že mu stačilo vaření, může odstavit a papat. My rádi hezky měkké! V tom, že je to dlouho , máš pravdu, ale manžel chce takové měkčí , jedl ho tak celý život! Zvyk je železná košilka, už ho nepředělám! Však to znáš! Vidím, že i ty dáváš hodně kmínu, já taky hodně! Máme to tak rádi.
21. 5. 2020 20:01
Rovnako sa kapusta robí u nás, akurát sa nerobí z cukru karamel, ale dosladzuje sa až hotová kapusta. Ostatne, naša kuchyňa má veľa z maďarskej. A ešte jeden malý detail, rozhodne kapustu nedusíme 1,5 hod, je to príliš veľa. Inak je kapusta s karamelom dobrá.
30. 11. 2018 19:31
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 18 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 20 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 6 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 7 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 7 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 7 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 7 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 7 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 9 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 10 hodinami
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: maďarské zelí bílé zelí ke kachně hlávkové zelí ke kachně dušené bílé zelí ke kachně maďarské červené zeli hlávkové zelí recept hlávkové zeli dušené hlávkové zelí ke kachne dušené kysané zelí s bobkovym listem nejlepsi dusene hlavkove zeli ke kachne dušené hlávkové zelí videorecept kachna s hlávkovým zelím maďarské recepty madarské zelí dušené hlávkové zelí maďarské zelí recept madarske zeli ke kachně bílé hlávkové zelí ke kachně dusene kysele želi recept
Suroviny: zelí, cukr krystal, olej, cibule, kmín celý, ocet, sůl
Dušené hlávkové zelí - maďarské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AkkB
8 názorů