Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 7. 2009 15:34

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie12 092 kJ / 2 890 kcal
Bílkoviny84,01 g
Tuky42,45 g
Vláknina41,65 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 9,75 g
Sůl24,21 g
Sacharidy502,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento i spoustu dalších receptů najdete na http://domacipekarny.dama.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

aja.g

20. 3. 2010 14:55

Tak, jak je uvedeno v receptu
pivní kvásek:
240g chlebové žitné mouky
380 ml piva
3 lžičky sušeného droždí
vše dobře promíchat a nechat přes noc kvasit.
Já někdy nechávám jenom hodinu.

tejaja tejaja

20. 3. 2010 14:26

Mám otázku, ako sa urobí ten pivný kvások ? Myslím pomery surovín naň. Díky

aja.g

12. 7. 2009 16:54

Suroviny na pivní kvásek jsou promíchány v pekárně, ale samozřejmě jde všechno udělat klasicky. Těsto normálně zadělat ručně, udělat šíšku a upéct v troubě;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

12. 7. 2009 16:28

Jani, ještě se může vše promíchat a nechat kvasit ve formě v pečce...pak ráno přidat ostatní suroviny a zapnout program Klasik.
Ale v podstatě vše, co se peče v pekárně, se dá upéct i v troubě.

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 7. 2009 15:57

Ten chleba není klasicky na domácí pekárnu. Udělej si normálně těsto, jak je v návodu a klidně upeč v troubě. Jestli dobře vidím, ani tenhle není pečený v pekárně. Taky poznámka "vše dobře promíchat a nechat přez noc kvasit" znamená, že autorka jej nedělala v pekárně;-)

lomaci

12. 7. 2009 15:52

Když nemám pekárnu ,jak na to???

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pivní kvásek výroba kvásku na domácí chleba kvasek z piva výroba žitného chleba domácí chléb z kvásku žitný chléb výroba domácího chleba výroba chléba kvaskovy chléb z domácí pekárny domácí chléb z žitného kvásku domácí chleba z kvásku domácí kvásek z žitného chleba pšeničný kvásek jak udělat kvásek z piva domácí chléb pečený v troubě kvásek na chleba recept na domácí kvásek na chleba domácí pivní chléb recept na domácí chléb z kvásku kvasek z psenicne mouky

Suroviny: mouka žitná chlebová, pivo světlé, droždí sušené, vejce, olej, kvásek, mouka chlebová pšeničná, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, cukr, sůl, kmín celý

TopRecepty.cz

Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AnRO