Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatové řezy s čokoládovou polevou

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

23. 10. 2018 15:42

Suroviny pro 20

20

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie40 775 kJ / 9 746 kcal
Bílkoviny128,40 g
Tuky468,64 g
Vláknina34,28 g
Cholesterol 976 mg
Sodík 586 mg
Sůl1,95 g
Sacharidy1 236,43 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Prajem vám dobrú chuť. Recept je z Maďarskej stránky WEBcukrázda...tam si ho treba ale preložiť, lebo je v maďarčine.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

25. 10. 2018 19:34

Izabella929: Tie kecy sú tu preto, že nie každý je taký šikovný cukrár ako ty a uvedenie množstva surovín v gramoch by mnohým, ak by chceli realizovať tvoj recept, pomohlo. Veď recepty pridávaš kvôli tomu, nie? Nemám právo ti stúpať do svedomia, ale ak by si napísala, že ak najbližšie budeš piecť, odvážiš suroviny, určite by sa nálady ukľudnili.

hosta hosta

25. 10. 2018 19:26

casino: si myslím, že má právo použít jako míru klidně lžíce - pokud uvede jejich objem v ml;-) a údaj, zda je navršená čili nikoliv. A jestli někdo uvede místo hrnek "cup" s mírou 200 ml, tak mi to taky nevadí:-)
jinak ano, ano, ano - jen ty ZL nedoporučuji používat, to byste se nedoměřil, jsou dost placaté :-D,

casino casino

25. 10. 2018 19:07

hosta: "Obecně platí, že autor... ...receptu má právo použít měrné jednotky tak, jak mu vyhovuje.
Dovolím si nesouhlasit:-)
Si myslím, že jsou obecně platná pravidla, která je dobré v zájmu všech respektovat.
Dost na tom že u hrnkových receptů jsou používány hrnky, malé hrnky, hrníčky, sklenky a sklenice a občas sestry z poza Moravy použijí "hrnček" a je myšlena obvyklá anglosaská míra :-)
Asi by to bylo kontraproduktivní, ale co když kolegyně z USA začnou péci ve stupních fahrenheita a velikost plechu udávat v palcích a dutou mírou bude galon, he?;-)
A ještě k těm lžičkám: kazetu s příbory (ze 30. let min. st.) jsem půjčil na oslavu dceři, ale maně si vzpomínám, že vedle zmíněných čajových (= kávových) a mokalžiček tam jsou ještě dezertní, kompotové, zmrzlinové a ještě jedny u kterých ani nevím účel použití:-8
Tím samozřejmě nechci říci, že začnu v rcp používat ZL (zmrzlinová lžička) :-D

Izabella929: "...načo okolo toho toľko kecov.."
Koukám, že začínáte ztrácet glanc :-O
Dosud jste se vyjadřovala poměrně na úrovni :yes:
No, škoda ;-(

Lenunka Lenunka

25. 10. 2018 18:54

tak mi to nedalo, pro zajímavost: 1 moje pl rovná = 14 g, vrchovatá 20 g cukru moučka, z čehož je vidět, že to opravdu může být různé, ale o to nejde, diskuze evidentně vznikla kvůli tomu, jak píše hosta, že polovina věcí je počítána metodou bez vážení, a druhá odměřena, a když už člověk vytáhne váhu a zaprasí si odměrku, tak je jednodušší to odměřit vše. Nikdo tu nekritizuje autorku, naopak většina lidí včetně mě tu recept pochválila, a podle mě by každý kuchař, který sem dává recept proto, aby ukázal, co všechno jde doma zvládnout, mohl vzít prostě lžíci, kterou používá na odměřování surovin (já doma nemám 20 různých velikostí lžic) a odměřit těch 15 lžic cukru a oleje a doplnit, kolik to teda váží, je to tak 5 min práce max, nemusí to přece znova péct. Bohužel se zřejmě někdo raději půl dne hádá, a místní "gang" to podle mě není....jen se lidé slušně ptali, jestli by nebylo možné uvést všechno ve stejných měrných jednotkách. Nevím, proč by kdo měl chodil psát připomínky na nějaký maďarský server, ten sem žádný recept nevložil. Vše je jen o ochotě, ne?:-)

hosta hosta

25. 10. 2018 18:42

Jana Dorazinová-Remková: ale jistěže jí to funguje, proč by ne, fotka jak z výlohy cukrárny je toho důkazem - akorát z toho není jasné, KOLIK těch surovin na lžíce vlastně je, kdyby náhodou někdo chtěl upéct. Taky jsem udělala pokus - 15 lžic vody na dvou velkých polévkových lžících, které vypadají dost podobně, se liší váhou o 60 g, takže u dvou tekutin v receptu (olej a rajč.šťáva) se třicet lžic může pohybovat řádově v rozdílech 12 dkg - a to v 600 g mouky má jistě vliv. Je to ryzí teoretizování, které my dvě bez toho, že by to upřesnila Izi asi nevyřešíme;-)

Izabella929 Izabella929

25. 10. 2018 18:31

hosta: čo mám prosím vás merať???? keby som nedokázala počítať lyžice a robila som si problém, koľko je v tej lyžici suroviny neupiekla by som skoro 400 zákuskov...ak sa vám recept nepáči, vyšmnarte von a nebudete mať problém s počítaním lyžíc..každý týždeň pečiem a nemám problém s lyžicami...ešte ho nikto nepiekol a už je okolo neho starostí...ak prekážajú lyžice, tak vyhodte recept a máte po problémoch...!!!!!Nepochopím tieto reakcie...nikdy nepíšem k receptu, či sú zarovnané lyžice, či vrchovaté a koľko váži surovina na mojej lyžici a mám doma aj trojaké lyžice a každá je inak veľká...skoro každý recept mám vajce + lyžice suroviny...ja piecť viem...ak niekto nevie, zbytočne tu polemizuje a znervozňuje okolie ..ak chcem piecť, upečiem ak nebudem a neviem, načo okolo toho toľko kecov..

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 10. 2018 17:57

hosta: tak já mám 1 lžíci olej 10 g, 1 lžíce cukr moučka 10 g, 1 lžíce polohrubé mouky 10 g. A to jsem si myslela, že každá surovina bude vážit trochu jinak. Nemám zrovna rajčatovou šťávu, takže to jsem nezvážila a krupici taky ne, tak jsem zvážila polohrubou mouku. A věřím pevně tomu, že ona to pekla, takže už má nějakou zkušenost se lžícemi a váhou ostatních surovin.. Já buď peču na váhu, nebo na hrnky, ale nemám důvod jí nevěřit, že to funguje.

hosta hosta

25. 10. 2018 17:49

Jana Dorazinová-Remková: tohle platí, pokud nekombinuješ měření na lžíce a váhu ostatních surovin v gramech. Pokud by šlo o jednu lžíci, je to asi zanedbatelné, ale tady u těsta vzhledem k váze mouky a počtu lžic už je problém. Tak klidně změř, ale bylo by lepší, kdyby změřila Izabela a doplnila do receptu, protože argumentace tím, že je to tak na cizích stránkách, podle kterých pekla, v tomto případě opravdu nestačí. :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 10. 2018 17:43

hosta: Já s tebou úplně souhlasím, taky mám lžíce různých velikostí a většinou, pokud je recept na lžíce, používám tu největší. Na celý recept ale použiji 1 druh lžíce, jestli tomu rozumím dobře a všeobecně platí, pokud už dělám recept na lžíce, nebo na hrnky, používám jeden druh tohoto nádobí. Takže pokud není uvedeno, kolik váží 1 lžíce, kterou použila autorka, použiji tu svou na celý recept stejnou. Nebo hrnek, není třeba uvedeno jaký, použiji svůj, například 200 ml a použiji ho na celý recept, rozumíme si? Takže ve výsledku budu mít moučník o malinko větší, nebo menší, ale není tak důležité, jestli váží o několik desítek g víc, nebo méně. A pochybovala bych, že 1 lžíce je větší, nebo menší o několik desítek gramů, to už by snad byla naběračka. Zkusím to zvážit, použiji tu největší lžíci, kterou mám a kterou bych případně použila já ;-)

Izabella929 Izabella929

25. 10. 2018 17:07

hosta: Ďakujem pekne..

hosta hosta

25. 10. 2018 17:03

Obecně platí, že autor - nebo v tomto případě realizátor - receptu má právo použít měrné jednotky tak, jak mu vyhovuje. Když neuvede jejich velikost, vzbudí to pochopitelně rozpaky a následné dotazy. Jistě by se tomu dalo předejít upřesněním velikosti lžíce, jak to bývá u Casinem nemilovaných hrnkových receptů, kde je většinou - u těch lepších - uvedena velikost hrnku. Snad by to mohlo být bezbolestně doplněno. Na váhu či objem si to případný zájemce může podle dohledatelných tabulek přepočítat - pokud chce opravdu recept napodobit. Protože ale jde evidentně o fotky i recept z archivu (byly uveřejněny již před rokem a půl na stránkách Nejrecept), chápu, že si přece Izabela nemůže pamatovat, zda použila rovnou či navršenou lžíci cukru, kdy je váhový rozdíl 100%. Myslím, že kdyby to mohla upřesnit, tak to udělá, ne? Takže ta diskuze, která mnohdy sklouzla do osobní roviny, je bez efektu. No a že se drbe na skype, na facebooku, v Holandsku a jinde?:-D Při míře vzájemné náklonnosti či nenáklonnosti všech zúčastněných se tomu jako obvykle nedá zabránit;-)
Těžko oddělit zrno od plev, to je fakt - a tady se to víceméně stále týká receptu - takže zatím nedělím:-8

Dajda Dajda

25. 10. 2018 16:58

amorhop:

Jana Dorazinová-Remková 25. 10. 2018 12:49:07
Nejen z Holandskem. Jste probíráni i v jiných skupinách..Většinou se nás ptají, co je to tady za odborníky, kteří všemu rozumí a na svém profilu nic moc neuvařili.

amorhop amorhop

25. 10. 2018 16:52

Martick@: ještě horší než pavlačové drbny, Už odradily spoustu lidí kteří sem přestali chodit dí jim
:-//:-//ky

Martick@

25. 10. 2018 15:27

Vy si nedáte pokoj8-( To je už chorobné Dajda a spol. Dejte autorce pokoj, protože jinak web opravdu přijde vaší zásluhou o skvělou kuchařku a cukrářku. Vlastníci stránek vám asi nebudou vděční:no:.Je to trapné!Jste jak na pavlači8-(:-//

Dajda Dajda

25. 10. 2018 14:24

Izabella929: Izabello, Vy při svých zkušenostech, které nám tu vynášíte do nebes, nedokážete vzít lžíci, se kterou měříte suroviny, nabrat potřebný počet lžic a zvážit ho? Stále se jen odvoláváte na jakési maďarské stránky a v duchu se nepochybně smějete, jak jste nás převezla, protože to nikdo z nás nepřečte (jen abyste se nedivila!) Jeden by skoro řekl, že jen odněkud přebíráte recepty a s jejich přípravou nemáte žádné zkušenosti. i když to tady není samozřejmě podmínkou. :-O

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: izabella řezy jak odměrit 100g když nemám váhu

Suroviny: mouka hladká, olej, šťáva rajčatová, cukr moučkový, vejce, prášek do pečiva, mléko, krupice dětská, cukr vanilkový, máslo, cukr moučkový, korpus, čokoláda hořká, olej, smetana zakysaná, máslo

TopRecepty.cz

Rajčatové řezy s čokoládovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YPRM