Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Koláče z plechu s ovocem milují děti i dospělí. Sezóna rybízu je v plném proudu, tak vyzkoušejte starý osvědčený recept na jednoduchý, ale lahodný koláč, který se doslova rozplývá na jazyku. Rybíz se nedává přímo do těsta, ale promíchá se se sněhem navrchu.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 24 239 kJ / 5 793 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,80 g |
Tuky | 221,99 g |
Vláknina | 18,75 g |
Cholesterol | 862 mg |
Sodík | 402 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 842,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to rychlé a moc dobré.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 9. 2013 08:45
HANA: já osobně nerada používám jen hl.mouku do tgěchto těst, připadá mi to "rozblemcané", nemáš třeba hrubou mouku nebo krupici, stačila by i dětská? že bys to smíchala s tou hladkou, jinak je to na tobě ten pokus jen s hl. Třeba by ti to chutnalo, prostě zkus, pokud nemáš nic jiného
1. 9. 2013 08:40
ahojky holky, jdu péct a nemám polohrubou mouku !!!
Obchod máme až ve městě... máte někdo zkušenost, když se dá místo polohrubé mouky HLADKÁ ????? děkuji moc za radu ! Hana
Obchod máme až ve městě... máte někdo zkušenost, když se dá místo polohrubé mouky HLADKÁ ????? děkuji moc za radu ! Hana
19. 8. 2013 18:43
Kykydee:160 až170 stupňů
Dlouho dokud to nezhnědně možná max.20 minut
Snad to vyjde Ahojííkpěkné pečení
Dlouho dokud to nezhnědně možná max.20 minut
Snad to vyjde Ahojííkpěkné pečení
1. 8. 2013 12:43
buchtička je luxusní .... dost dobrá :) sníh mi teda trošku spadl a skoro jakoby tam nebyl :( ale je skvěla a to nejsem nějaka super kuchařka.. píct jsem začla před necelým měsícem
1. 8. 2013 11:46
uz ji mam v troubě, tak jsem zvědavá :) už se na ni těším :) :)
29. 7. 2013 17:58
Kykydee: Peč asi na 160st. - v horkovzdušné, v normální max na 170 st, zhruba půl hodiny, ale to uvidíš, neboj se, když sníh začne hnědnout - teda trochu hnědnout, ten rybíz uvnitř ho zvlhčuje, barva by neměla přesáhnout tmavší okr - dej do vyhřáté trouby
29. 7. 2013 17:02
Může mi někdo poradit, jak dlouho a nakolik stupňů péct? Vzhledem k tomu sněhu? Nejsem až zase tak zdatná
28. 7. 2013 20:57
Výborná, lehká a osvěžující
8. 7. 2013 10:11
+34Pridávam fotku,koláč je naozaj výborný Často mávam problém s tým,že koláče bývajú presladené,ale podľa tohto receptu je všetko tak akurát
1. 7. 2013 19:00
skvělá,už dlouho jsem nejedla takovou buchtu,která je rychlá,dobrá,vláčná.....................http://www.toprecepty.cz/recept/5839-zasnezena-ryb...
30. 5. 2013 14:53
Moc nám chutnalo
5. 5. 2013 17:48
Naprosto unikátní moc děkuji za receptík
8. 10. 2011 16:05
dnes jsem upekla sklízím pochvalu vynikající
9. 9. 2011 09:04
Zítra bych chtěla vyzkoušet, poradí mi někdo, na kolik stupňů a jak dlouho? Děkuju
4. 9. 2011 15:03
blisby:nemůže to být příliš vysokou teplotou
jinak taky nevím, proč...
já dělám podle jajine-je v podobných"Sněhový rybízový koláč" a nedělá mi to
jinak taky nevím, proč...
já dělám podle jajine-je v podobných"Sněhový rybízový koláč" a nedělá mi to
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 7 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 8 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 9 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 19 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 23 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Právě bylo uvařeno:
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 1 hodinou
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 1 hodinou
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 2 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 2 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 3 hodinami
Šumavské dalamánky
TAkova uvařila před 3 hodinami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
terkaferka13 uvařil před 4 hodinami
Kuřecí tarhoňa z jedné pánve
Simpfe uvařila před 4 hodinami
Nejlepší pudinkáče
EvaZajacova uvařila před 5 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Katerina007 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma rybíz. Jak ho nejlépe zpracovat a na co všechno se dá využít
Jak snadno odstopkovat rybíz. Video vás naučí rychlý postup odstraňování stopek oblíbeného ovoce
Koláče plné letního ovoce: Chutnají pokaždé jinak, upečte je podle nejlepších receptů
Další recepty
Tématické fráze: rybízová buchta buchta s rybízem rybízová buchta se sněhem rychla buchta s rybizem buchta s rybízem a sněhem rychlá buchta buchta se sněhem buchta z rybízu rybízová buchta na plech recept na rybizovou buchtu rybízová buchta recept ribízová buchta buchty s rybízem rybízový koláč se sněhem výborná rybízová buchta rybízové buchty recept rybízová buchta recept na buchtu s rybizem rybizova buchta s tvarohem buchta rybízová
Suroviny: mouka polohrubá, cukr moučkový, olej, kypřící prášek do pečiva, cukr vanilkový, žloutek, mléko, bílek, cukr, rybíz, tuk, mouka hrubá
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k5A5
91 názorů