Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ječné kroupy s cizrnou a rajčaty

Hodnocení receptu je 4,8 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

19. 3. 2019 19:04

Suroviny pro 3

3

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 079 kJ / 2 648 kcal
Bílkoviny108,58 g
Tuky52,33 g
Vláknina171,84 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 97 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy352,07 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jak uvařit kroupy:

1 hrnek ječných krup, 2 hrnky vody, špetka soli, lžička olivového oleje.

Ječné kroupy omyjeme pod kohoutkem teplou vodu a vložíme je do hrnce.

Přidáme 2 hrníčky horké vodu, špetku soli a pár kapek oleje.

Přivedeme k varu a snížíme na nejmenší plamen, vaříme zakryté asi 20 minut.

Pak hrnec s kroupami odstavíme a necháme dojít přikryté, až se vypaří voda, tím jsou ječné kroupy připravené pro další zpracování.

Ječné kroupy jsou zdrojem vitamínu E a kyseliny listové. Kromě toho v nich ještě najdeme množství vitamínů B1, B6 a B3 (PP).

Z minerálů za zmínku určitě stojí železo, draslík, hořčík a zinek. Je v nich přibližně šest procent vlákniny. Pravidelná konzumace ječných krup pomáhá zlepšit činnost oběhové soustavy, má blahodárný účinek na srdce, zvyšuje naši schopnost zvládat stres, zlepšuje kvalitu nehtů i vlasů, urychluje metabolismus a také výrazně prospívá správnému fungování trávicí soustavy. Kroupy mají také mírně močopudné účinky

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

20. 3. 2019 16:58

Hanis: Děkuji mám radost, u nás tak chutnalo, že si všichni přidali tak snad i Vám bude chutnat. :-K Hezký zbytek dne

Hanis

20. 3. 2019 12:08

Tak to je recept pro mně - všechny ingredience mám ráda :-). Jednoduché, zdravé a ještě si pochutnám...díky za recept!

Marie Svarcova Marie Svarcova

20. 3. 2019 08:28

magdalenka: jééé už to vidím, dík za upozornění - šotek přehodil řádek,:-K hezký den

Marie Svarcova Marie Svarcova

20. 3. 2019 08:25

magdalenka: Děkuji moc, byla jsem pochválená, že to bylo moc dobré - kategorii nechápu poradíš co myslíš ?:-K

magdalenka magdalenka

20. 3. 2019 07:54

Robím cícer s paradajkami, mám to rada. S krúpami to bude výborné a sýtejšie. Tvoj recept sa mi páči, len zmeň prosím, kategóriu...

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cizrna recepty kroupy recepty recepty z cizrny cizrna recept cizrna s kroupami recepty z krup cizrna s rajčaty recept na kroupy recept na cizrnu priprava jecnych krup kroupy recept rajčata recepty kroupy recept cizrna s s rajčaty recepty na cizrnu cizrna v receptech salát z cizrny a krup recepty z ječných krup recept s cizrnou

Suroviny: kroupy, cizrna, rajče, vývar zeleninový, paprika čerstvá červená, protlak rajčatový, olej olivový, cibule červená, česnek, římský kmín mletý, sůl, pepř, petrželka hladkolistá, máta čerstvá, chilli paprika čerstvá

TopRecepty.cz

Ječné kroupy s cizrnou a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XKkk