Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švábsky zelný závin

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 3. 2019 07:53

Suroviny

Porce: 12 ks

Nutriční hodnoty

Energie13 546 kJ / 3 238 kcal
Bílkoviny65,28 g
Tuky203,79 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 709 mg
Sodík 5,81 g
Sůl14,42 g
Sacharidy275,56 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

25. 3. 2019 10:42

mata3636: Díky za info. ;-)

mata3636 mata3636

25. 3. 2019 08:39

magdalenka: Aj ja si niečo také vybavujem, že som videla a marí sa mi, že na Vareche je taký recept

tejaja tejaja

24. 3. 2019 21:11

magdalenka: Díky, skúsim to nájsť, veľmi sa mi to páči. ;-)

magdalenka magdalenka

24. 3. 2019 20:16

tejaja: Syn žil v Nemecku v Švábsku, sem - tam sme išli spolu do reštaurácie. Mne to chutilo ako normálne kysnuté knedle - len boli v tvare gule, veľké ako päsť. Boli evidentne varené na kyslej kapuste (na guliach bolo dosť nachytanej kapusty), čo bolo prílohou k pečenému mäsu. Pred rokmi som mala v TV kanál Paprika TV a spomínam si, ako tam Švábky v Maďarsku tiež varili takéto knedle. Vybavuje sa mi hrniec s variacou (dusiacou sa?) kyslou kapustou a pani rozkladá gule, prikryje pokrievkou a varí spolu. Zrejme niečo ako na pare? Má to asi viac variácií, tam v hrnci bolo aj mäso aj údená slanina.

tejaja tejaja

24. 3. 2019 17:50

magdalenka: A nevieš, prosím ťa, recept na tie gule? Ja som tento recept dostala od kamošky, vyhrabala ho v zošite po mamke. Bývala na Šváboch, to je časť Prešova, pomenovaná po Šváboch, ktorí tam kedysi žili. Teraz je tam okrem rodinných domov aj sídlisko nesúce názov Šváby. ;-)

magdalenka magdalenka

24. 3. 2019 12:57

Naozaj netradičný je tento tvoj švábsky závin...Veľmi sa mi páči. Švábi milujú kapustu...pobývala som tam dosť často u syna, tak som ochutnala aj ich knedle, varené (či pečené?) v kyslej kapuste. Také kysnuté gule to boli, k tomu pečené mäso.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: zelný závin švábské figurky varene zelne listy zelný list na žíly

Suroviny: mouka polohrubá, vejce, máslo, sůl, voda, slanina uzená, cibule, zelí kysané

TopRecepty.cz

Švábsky zelný závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AZA1