Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkové pochutnání

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

25. 3. 2019 21:15

Suroviny

Porce: 4+

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 664 kJ / 4 461 kcal
Bílkoviny109,28 g
Tuky272,41 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 495 mg
Sodík 1,23 g
Sůl2,81 g
Sacharidy385,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janky3 janky3

27. 3. 2019 21:18

Veronika.Hrozna: Jé, já mám také takové vzpomínky. Jako děti jsme s mou sestrou jezdily k jedné babičce do Ražic a ke druhé do Písku. Žily dvě stanice motoráčkem od sebe, takže jsme si mezi nimi pendlovaly podle toho, zda jsme potřebovaly více vesnici nebo město. Vánoční prázdniny jsme dělily na půl Ražice, půl Písek. Do Ražic jsme dorazily na Hod Boží, a ikdyž babička od rána topila v malých Kaborkách, zvedla se teplota maximálně na 10°C. V protějším koutě, kde stála velká bílá postel, mohlo být tak 7°C. Do této , žehličkou nahřáté, postele jsme se sestrou zalezly, v mžiku vše vystydlo a vnímaly jsme jen chladné vlhko. Usnuly jsme až ve chvíli, kdy jsme přestaly jektat zuby. Ráno jsem se probudila, na podlaze už zase jinovatka, a v teplotě asi kolem nuly se prostorem linula ta nejúžasnější vůně, která kdy na světě voněla. Byla to vůně babiččiných princezek, které pekla každé Vánoce. Byla to doslova chuťová rapsodie. Vyklouzla jsem z postele, dva kroky po ledové podlaze, popadla jsem ojíněnou misku, a šup zpátky pod peřinu. Na ni jsme postavily misku, hodně blízko obličeji, abychom jen dva prstíčky vystrčily a nenavětraly si zimu. Dodnes si vybavuji tu ledovou vůni.
A bramborové placky manželovy babičky Růženky, tenoulinkaté, pomazané rozpuštěným sádlem, posypané mákem s cukrem a ztočené do neuvěřitelně tenkých ruliček. Dodnes mě mrzí, že jsem si neřekla o její poměry ingrediencí. I když jsem se hodně přiblížila, takové jako ona, je neudělám. Zdravím.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

27. 3. 2019 08:17

janky3: Já se jenom ptala, protože to vypadá na fotce krásně nakynuté před pečením. Kdybych to pekla, tak to nechám po nakrájení určitě nakynout i bez opravy!<3 :-D:-D:-D;-) Já do škvarků přidávám i mletý pepř naučila mě to tchýně, pak to má opravdu skvělou chuť, Její pagáčky ovšem neupeču, ale doteď mám tu skvělou chuť v paměti. Nevím jak je dělala, co do toho ještě přidala, ale neupeču to i když receptík mám. :-(( Nikdy to není ono!

janky3 janky3

27. 3. 2019 00:27

Veronika.Hrozna: Díky za upozornění, už jsem to opravila.:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

26. 3. 2019 21:13

Před pečením už nenecháváte kynout na plechu ?:-? Vypadají báječně!

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: škvarkový pagáček recept dobré recepty z droždí recepty z mletých škvarků škvarkové pagáčky recept rychlí recept na svarkove pagace pečeme z mletých škvarků mleté škvarky se sadlem příprava škvarků recepty ze se škvarkama

Suroviny: mouka hladká, cukr, droždí, mléko, vejce, sádlo, sůl, škvarky, vejce, semínka sezamová

TopRecepty.cz

Škvarkové pochutnání

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/go6l