Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční vaječná hrouda

Na Slovensku je tradicí takzvaná velikonoční hrudka, leckde nazývaná také syrec nebo syrek. Jde o takzvaný vaječný sýr, trochu podobný vaječné tlačence. Podává se jako jednohubky nebo s pečivem, skvělá je doplněná strouhaným křenem, pažitkou nebo drobně nakrájenou jarní cibulkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min Bez doby odkapání + odležení v lednici

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava, Bez doby odkapání + odležení v lednici)

12. 4. 2019 10:21

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

1 hrouda

Nutriční hodnoty

Energie7 149 kJ / 1 709 kcal
Bílkoviny119,80 g
Tuky112,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,73 g
Sodík 1,48 g
Sůl3,10 g
Sacharidy54,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 4. 2019 17:45

pupavienka: hmm, zajímavé! :-O To by mne nenapadlo, ale proč ne? ;-)

pupavienka

25. 4. 2019 15:14

Ja to robím na sladko. Pridám kryštálový cukor cca 5 zarovnaných polievkových lyžíc na 10 vajíčiek a 1 liter mlieka . Každý podľa toho, aké sladké to má rád. So šunkou (slanou),plnkou mäsovou (slanou), sladkým koláčom a cviklovo-chrenovým šalátom je to vynikajúce -je to vôňa a chuť veľkej noci.

janatka janatka

19. 4. 2019 20:45

Hodně mě to zaujalo, právě před pár dny to bylo v pořadu " Všechno co mám ráda ".;-)

Ivace64 Ivace64

17. 4. 2019 23:56

To vypadá hodně lákavě, určitě vyzkouším:-K:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 4. 2019 22:27

Olinka5555: tak já jsem dala normální mléko z krabice, takové to modré polotučné. Ovšem myslím si, že čerstvým mlékem se nic nepokazí. Jak zmiňuji níže, už jsem to dělala i ze smetany 12 % ;-)

Olinka5555

13. 4. 2019 18:51

Mám hromadu vajec, slepice nesou jako divé - takže to vyzkouším. Jenom bych se chtěla zeptat, jestli to mléko má být čerstvé nebo trvanlivé. Vejce, předpokládám, normální velikosti. Moc děkuji za reakci.

Simca S. Simca S.

13. 4. 2019 11:40

Super, něco takového dělala i Terezka. Už leta se chystám to vzkoušet! :yes:

LIDKA LIDKA

13. 4. 2019 11:27

Vypadá to dobře,ještě jsem to nezkoušela.:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 4. 2019 17:27

Frantiska: tak nevím, já ho dělám na to množství z 10 vajec. Dobře drží pohromadě. Super je taky zaměnit mléko za smetanu.

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 4. 2019 17:25

evinecky: tak určitě to není sýr v pravém slova smyslu. Já ho vždy na Velikonoce dělám, protože nám opravdu chutná. Ano, je to jak bych tak řekla mléčno - vaječné, ale opravdu dobré. Není problém si to nějak dochutit třeba i čili, uzenou paprikou trošku a jak zmiňuji i bylinkami.

Frantiska Frantiska

12. 4. 2019 17:07

to je zajimavy pomer, neni tech vajec na litr moc? ja znam od tejaji a ta ma na 3 litry 16 vajicek https://www.toprecepty.cz/recept/4392-velikonocni-...

evinecky

12. 4. 2019 17:02

Dobrý den.
Janičko, sice všechny Vaše recepty jsou echt žravé, chci vyzkoušet i tento.
Není ten sýr výrazně cítit po vejcích a nebyly by lepší jen bílky?Já můžu sýr v jakémkoli množství (aby mi to ti moji rozmazlenci jedli) <3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: velikonoční recepty velikonoční vaječný sýr syr hrouda velikonocni vakecna velikosti vajec m a c v receptech velikonocni hrouda s vajec a mleka hrouda s mleka hrouda z vajec a mléka vaječna velikonočni velikonocni syr

Suroviny: mléko plnotučné, vejce, sůl, bylinky

TopRecepty.cz

Velikonoční vaječná hrouda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BZXW