Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dědova dobrůtka

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

10. 1. 2019 15:52

Suroviny

Porce: 4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 434 kJ / 1 777 kcal
Bílkoviny108,27 g
Tuky70,22 g
Vláknina20,20 g
Cholesterol 967 mg
Sodík 2,57 g
Sůl6,01 g
Sacharidy169,03 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jaromira18 Jaromira18

13. 1. 2019 17:53

rihana: Dědovi (manželovi ) to chutnalo, moc děkuju ,potěší to.

rihana

13. 1. 2019 17:13

Na foto to vypadá moc pěkně, dala bych si, asi vyzkouším. :yes:

Jaromira18 Jaromira18

12. 1. 2019 18:38

Já také zastávám, že každý má právo na názor a krytiku musíme všichni snést, plně s váma souhlasím.

hosta hosta

11. 1. 2019 14:34

tejaja: kritici taky - věčná polemika, sem ale nepatří:-);-)
https://www.energiezivota.com/co-za-cim-je/vyrobce...

tejaja tejaja

11. 1. 2019 13:47

hosta hosta

11. 1. 2019 12:14

Jaromira18: Názvy receptů, zvláště u notoricky známých jídel, tady čas od času rozpoutávají menší či větší diskuzi, není to nic osobního a počítat s tím, že někdo má připomínky, musí každý, kdo sem něco vloží a jde s kůží na trh. Je dobré se nad to povznést, jistě máte spoustu dalších receptů, které vzbudí jen a jen kladné ohlasy :-).
U používání dochucovadel platí to samé. Myslím, že je používají mnozí, jen to do receptů tak nezdůrazňují. Masox se dost obecně říká většině takových přípravků, existují ale i ty bezglutamátové , třeba Natur nebo Alnatur z DM, kterým se není nutno nijak vyhýbat. Díky bohu je na trhu již větší výběr, než býval za dob našich babiček:-)

Jaromira18 Jaromira18

11. 1. 2019 11:30

Veronika.Hrozna: Ne nespletla, ale potom co mi moderátorka a jiní píší tak jsem název přepsala i ten masox byl původně v receptu. Přepsala jsem ho na houbový bujon a v návodu jsem to zapomněla přepsat. Tak se Vám omlouvám a všechny prosím ,aby už nepsali komentáře ,já končím, dnes se odhlásím ,doufám,že mé recepty zmizí se mnou, nepůjde-li to, tak už nic nenapíšu a jen si budu číst.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 1. 2019 10:55

magdalenka: Jaromíra se jenom spletla a napsala Masox ! Na bujonech , které nakupuje manžel v Maďarsku mám na extra nálepce vždy překlad, co to vlastně je ! Když to tam nebylo, tak to bylo povyražení, perkeltový bujon šel do hovězí polévky, gulášový do fazolkové polévky a jiné bohulibé omyly! Byla srandy kopa, on si myslel /prý/ že se kouknu na obrázek a budu vědět, svatá prostoto!:-D:-D:-D

Jaromira18 Jaromira18

11. 1. 2019 10:49

magdalenka: Není.

magdalenka magdalenka

11. 1. 2019 09:25

Jaromira18: Masox je houbový bujon?

Jaromira18 Jaromira18

10. 1. 2019 23:35

hosta: Ten masox je houbový bujon, dávám ho do žampionů ,aby to více vonělo houbama. Než se žampiony osmaží,tak se ta voda vyvaří. Já se s Váma loučím dnes se odhlásím. Své recepty pošlu jinam.

hosta hosta

10. 1. 2019 23:27

Jaromira18: Trochu mi připomínáte moji tetu, ta také říkala palačinkám se slanou náplní omeleta, taky jsme jí to nedokázali vymluvit :-). Možná je dobré i po čtyřiceti pěti letech vaření vzít v úvahu nejen názory místních "účastníků zájezdu", ale i odborníků. Rozdíly mezi palačinkou a omeletou jsou dost dobře a dostupně popsány. Taky by stálo za to dávat si v komentářích pozor na interpunkci, její použití ve vašem podání vyvolává další a další skoro komické reakce:-D
Mne by však zajímalo spíš to, proč ty orestované zkřehlé žampiony po přidání šunky a prosmažení na cibuli zaléváte a vaříte v masoxu, to nestačí to přidané koření?

hospodyne

10. 1. 2019 22:52

Jaromira18: netvořím rádoby nové recepty, vyzobávám z těch stávajících jen dobré nápady. A než " vyzobám" z těch mnoha tisíc skutečně kvalitních, to bych musela žít ještě mnoho životů

casino casino

10. 1. 2019 22:24

"Omeleta plněná šunkou a žampiony"
Jaromira18:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Pala%C4%8Dinka
https://cs.wikipedia.org/wiki/Omeleta

Jaromira18 Jaromira18

10. 1. 2019 21:58

hospodyne: Ale já žádný Váš recept nenašla, jen 277 komentářů.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dobrůtka dědovi recepty dobrůtka cz dědovy polévkové dědova omeleta recept dědova omeleta

Suroviny: mouka polohrubá, vejce, voda, mléko, olej, cibule, žampióny, šunka, pepř, kmín celý, sůl, bujón houbový, petržel, omáčka worcesterová, voda

TopRecepty.cz

Dědova dobrůtka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l4Z1