Aargauské brambory se sušenými jablky
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 19 398 kJ / 4 636 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,64 g |
Tuky | 437,77 g |
Vláknina | 17,50 g |
Cholesterol | 401 mg |
Sodík | 8,04 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 136,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám z nejakej knihy, bohužiaľ, už si nepamätám z akej. Keďže mám dostatok sušených jabĺk a domácu údenú slaninu, vyskúšala som a neľutujem.
Aargau je kantón vo Švajčiarsku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 1. 2019 19:14
casino: Ďakujem, potešili ste ma. Dúfam, že prežijete.
24. 1. 2019 16:37
Z kuchyně slyším: "Co to tady tak božsky voní, he?"
Pak břinkla poklička: "Ty si děláš prču, že!"
Potom vyzobala akorát maso...
(ale Ona nemá ráda ani např. povidlovou omáčku s uzeným)
***
První polovina surovin byla z vlastních zdrojů
Vaření bylo jedno velké překvapení:
Po půldni ve vodě byly křížaly skoro jako bláto, ale vařením zpevnily
Vyuzený bok (nevařený) byl jak máslo a po uvaření také zpevnil
Až při vaření jsem přihodil pár poněkud přesušených trnek a nakonec byly OK
Život mě naučil, že asi 30% úspěšného jídla tkví v jeho vhodné prezentaci
Toto kdyby, s nějakým uvěřitelným příběhem, nabídli na velkokarlovickém gastro festivalu, tak jim lidi urvou všechny ruce
***
No, snědl jsem to...
Pak břinkla poklička: "Ty si děláš prču, že!"
Potom vyzobala akorát maso...
(ale Ona nemá ráda ani např. povidlovou omáčku s uzeným)
***
První polovina surovin byla z vlastních zdrojů
Vaření bylo jedno velké překvapení:
Po půldni ve vodě byly křížaly skoro jako bláto, ale vařením zpevnily
Vyuzený bok (nevařený) byl jak máslo a po uvaření také zpevnil
Až při vaření jsem přihodil pár poněkud přesušených trnek a nakonec byly OK
Život mě naučil, že asi 30% úspěšného jídla tkví v jeho vhodné prezentaci
Toto kdyby, s nějakým uvěřitelným příběhem, nabídli na velkokarlovickém gastro festivalu, tak jim lidi urvou všechny ruce
***
No, snědl jsem to...
15. 1. 2019 18:44
Jikotka: Keby si bola bližšie, tak ti dám.
15. 1. 2019 13:27
Čekala jsem až dáš recept,uložila jsem si ho do oblíbených... sušená jablka nemám,takže musím počkat...
14. 1. 2019 20:55
Veronika.Hrozna: Veronika áno, ale už, bohužiaľ, nežije. Mali sme ho, bol to kocúrik, 15 rokov, je to britská krátkosrstá modrá mačka. Skutočne krásna mačka a do bytu ako stvorená. Ďakujem ti.
14. 1. 2019 18:59
tejaja: V profile je tvoja mačička? Je rozkošná!
14. 1. 2019 16:51
casino: Nerada varím to isté dookola. Dajte vedieť, ako chutilo či nechutilo.
14. 1. 2019 09:46
No, kam vy na to chodíte?
Vyzkouším, až budu "slaměný" vdovec
Vyzkouším, až budu "slaměný" vdovec
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 6 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 8 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 18 minutami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 40 minutami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 1 hodinou
Chlebová polévka
mondey uvařil před 3 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 3 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 3 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 3 hodinami
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Ačokča je nenáročná popínavá zelenina. Poradíme, jak ji pěstovat a zpracovat její plody
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Další recepty
Tématické fráze: co se sušenými jablky
Suroviny: brambory, jablko, slanina, máslo, cukr krystal, sůl
Aargauské brambory se sušenými jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RGZw
8 názorů