"Langoše" z tvarohu
Langoše jsou původně maďarské smažené placky z kynutého těsta. Během času doznaly spoustu vylepšení a různých podob. Tyto tvarohové placky se jim podobají jen tvarem a smažením. Ale možná vám o to více zachutnají.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 5 714 kJ / 1 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,61 g |
Tuky | 31,62 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 558 mg |
Sodík | 301 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 192,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Langoše, i když nejsou kynuté, jsou moc dobré a hlavně rychlé. Dopisuji den poté: Těsto mi zbylo přikryté pod folií. Dělala jsem a byly možná lepší, než první den, klidně je nechte odpočinout i déle, jsou moc dobré.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 6. 2019 12:41
Ahoj Miládko, dnes jsem dělala tyto Tvoje langošky a při prostudování receptu jsem zjistila, že toto těsto jsem dělávala dětem na sladko. Moc jim chutnaly, říkali jsme jim tvarohové lívanečky. Našla jsem si je ve svém letitém sešitě. Děkuji za připomenutí! Až přijedou vnuci udělám jim je , tedy na sladko. Tyto slané jsou také vynikající, je to vděčné těsto. Udělala jsem na ně směs kysané smetany se solí, pepřem a česnekem, na ně sýr,, mletou papriku a pažitku. Moc jsme si pochutnali. Přikládám foto.
1. 6. 2019 14:32
Lubo54: Děkuji za vaše vlídná slova, sedím tu (doma) a moc nechybí, abych se rozbrečela, jak mně to nedorozumnění mrzí. Vaše reakce reakce na mojí omluvu mne uklidňuje. Opravdu jsem ráda, že se to tak dobře urovnalo a vysvětlilo. Škoda, že tu není smajlík, který by dokázal vyjádřit jak mně spadl kámen ze srdce.
1. 6. 2019 12:31
MamlajdaD: Pani MamlajdaD, ja sa na Vás nemám prečo hnevať a Vašu omluvu samozrejme príjmam, aj keď sa nemáte za čo ospravedlňovať. Fakt som to nemyslel vôbec nacionalisticky. To by ma v mojich 65-tich rokoch nenapadlo ani vo sne. Som rád,že sme si to vysvetlili a prajem Vám pekný víkend
1. 6. 2019 11:11
Lubo 54: Omlouvám se, ale na mně to po přečtení vašeho komentáře tak působilo, byl to můj pocit. Pokud to tak nebylo myšleno, tak se omlouvám ještě jenou! Nechtěla jsem vám ublížit. Doufám, že mojí omluvu přijmete.
1. 6. 2019 08:31
MamlajdaD: Pani MamlajdaD z úcty k ženám a k veku sa patrí odpovedať. Čo Vás viedlo k tomu prosím používať vety typu " Víte, váš komentář zněl tak trochu nacionalisticky a na to si tady nikdo nehraje". Možno ste si nevšimla,že ja som Wikipédiu nepísal a kde vidíte nacionalizmus?! Možno sa práve teraz ozval u Vás. Píšete mi dojímavo " Tak nad čím pláčete? " Neplačem. Mike59 som napísal svoj názor. Ak rešpektujete, že mám na to právo. A Mika59 to vyriešila s nadhľadom, okamžitým nápadom, ktorý s ľahkosťou vyriešil "môj problém" Suverénne a bez urážania sa. Vy ste ale mali pocit,že to treba slovákovi natrieť. A treba spomenúť aj nacionalizmus. Varenie mám ako koníčka dobrých 50 rokov. Varím rád,často a dobre Teraz k môjmu problému... Ak varím doma knedlo-vepřo-zelo , národní české jídlo, tak varím knedlo-vepřo-zelo. A nedávam tam namiesto zelí špenát, namiesto vepřového mäsa kuracie prsia a namiesto knedle halušky...a nezverejním!!! "nový, inovovaný recept" ,ktorý podľa Vás... umožní zaměstnaným maminkám rychlou přípravu dobré večeře pod názvom- knedlo-vepřo-zelo- s poznámkou, že som nemal momentálne doma zelí, alebo vepřové, alebo knedlu, ale pôvodne to malo byť to knedlo-vepřo-zelo, len tentokrát s kuracími prsiami,pretože ich príprava je rýchlejšia ako príprava vepřového. Pochopila ste o čom som písal ? V podstate je mi jedno či si doma robíte langoše pod názvom langoše z tvarohu,bryndze,mletého masa,okurek a nazvete ich placky,palacinky,posúchy...DOMA ! Teraz vlastne ani nechápem sám seba, prečo reagujem na Váš diskuzný príspevok. Nemám právo Vám určovať ako si to nazvete, mám len právo vysloviť vlastný názor. Aj ja pozdravujem. Slovensky. Ak by som napísal zdravím...neviem, ako by to dopadlo Mike59 sa ospravedlňujem za tieto kecy pod jej skvelým receptom
31. 5. 2019 22:18
Lubo54: Nezlobte se, ale nikdo nezpochybňuje pravé langoše z těsta s droždím. Tenhle recept se také nejmenuje "Langoše", ale "Langoše z tvarohu", z čehož je zřejmé, že se jedná o pozměněné těso, ze kterého lze také dělat langošové placky. Svět se mění, recepty se modernizují a urychlují, tak to tak berte. Víte, váš komentář zněl tak trochu nacionalisticky a na to si tady nikdo nehraje. Pravé kynuté langoše zůstanou pravými kynutými langošemi a to jim přece nikdo neupírá. I já mám ve své sbírce receptů dva zaručeně správné recepty na pravé langoše (ze Slovenska), jeden je na těsto "kynuté" v ledničce, které se spotřebovává postupně během několika dní, a druhý klasický. Tady ten recept umožní zaměstnaným maminkám rychlou přípravu dobré večeře a i já jsem si dnes koupila tvaroh, abych recept mohla vyzkoušet. Tak nad čím pláčete? Pravým langošům jejich "místo na slunci" přece nikdo neupírá a nebere, budou vždy ty nej! (Nejlangošovatější langoše!) Zdravím!
31. 5. 2019 22:03
Lubo54: To jsem ráda, protože je to rychlá varianta..vždy není čas na kynuté a jsou dobré.. (měla jsem tady ochutnávače..:) . A moc děkuji za odpověď..
31. 5. 2019 21:55
mika59: S tými úvodzovkami to už vypadá super a docela zaujímavo. Určite recept vyskúšam
31. 5. 2019 21:38
Lubo54: Chápu, že je langoš originál, ale proč ho nezkusit jinak?..Dám název do uvozovek, ale zkuste si tady dát do vyhledávače Dršťkovou. Zjistíte, že se dělá z kuřecích žaludků, hlívy, masáku, václavek atd..a pořád se jmenuje dršťková.. Zelí z cukety nebo kedlubny bramborák z cukety, tak nevím proč to pořád řešit. Tady je postup a výsledek podobný, jen z trochu jiných surovin..
31. 5. 2019 21:14
Langoš...podla wikipedie...Langoš alebo podplamenník je pôvodom maďarská smažená placka z kysnutého cesta. Langoše sú často podávané potreté cesnakom, cesnakovou šťavou, cesnakovým maslom, či kyslou smotanou a posypané strúhaným syrom, či inými prílohami (lečo, kečup, šunka a pod.).
Slovo langoš pochádza z maďarského výrazu láng, slovensky plameň, podľa pôvodného spôsobu prípravy, ktorým bolo opekanie placiek v blízkosti plameňov. Hlavnou surovinou na prípravu langošov bolo chlebové cesto. Langoš bol podávaný na raňajky počas dní, keď sa na gazdovstvách piekol chlieb. V súčasnosti sa langoš vyrába pražením na oleji.
Chcem sa spýtať, či aj ostrokyslú čínsku polievku môžem nazvať držková polievka, lebo mi to konzistenciou pripomína držkovú Trochu nechápem tie suverénne názvy rôznych jedál "pripomínajúce originály". Langoš ostane stále langošom
Slovo langoš pochádza z maďarského výrazu láng, slovensky plameň, podľa pôvodného spôsobu prípravy, ktorým bolo opekanie placiek v blízkosti plameňov. Hlavnou surovinou na prípravu langošov bolo chlebové cesto. Langoš bol podávaný na raňajky počas dní, keď sa na gazdovstvách piekol chlieb. V súčasnosti sa langoš vyrába pražením na oleji.
Chcem sa spýtať, či aj ostrokyslú čínsku polievku môžem nazvať držková polievka, lebo mi to konzistenciou pripomína držkovú Trochu nechápem tie suverénne názvy rôznych jedál "pripomínajúce originály". Langoš ostane stále langošom
30. 5. 2019 20:26
mika59: Dík za rychlou odpověď, Možná by mi stačily jen z poloviční dávky, nejsem velký jedlík (i když rozměry na velklého jedlíka mám). Většinou doma vaničkový tvaroh mám, ale tentokrát musím nejdřív na nákup. Už se na ně těším. . Zdravím!
30. 5. 2019 20:14
MamlajdaD: No podle velikosti, ale měla jsem jich určitě pět až šest....Ale dělala jsem je i druhý den , kde bylo těsto v lednici přikryté a byly možná lepší než ty první..
30. 5. 2019 17:14
mika59: Moc šikovný recept Ale prosím, kolik asi kusů langošů z té dávky bylo? Žiju sama, tak se ptám, abych to pak nejedla týden. Už na ně mám chuť!
24. 5. 2019 20:41
Bezva nápad Miládko,ráda vyzkouším
24. 5. 2019 12:22
Hmm dobrý nápad
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 21 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 40 minutami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 1 hodinou
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 3 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 3 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 3 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 11 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 12 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 13 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Smetanové kari
Luciehola uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na originální maďarské langoše? Recept je snadný, jen je potřeba těsto před smažením správně vytvarovat
Časté chyby při přípravě langošů: Stačí dodržet jednoduchá pravidla při zadělávání a smažení těsta
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Další recepty
Tématické fráze: tvarohove langoše langoše z tvarohového těsta langoše langoše s tvarohem těto na langose tvaroh recept na tvarohové langoše langosove testo do lednice langoše s tvarohového těsta tvarohový langoše recept na langoše langos langoše recept landose z tvarohu tvarohové langoše recept recept tvarohové langoše langose zdravi kynuté langoše z tvarohu langoše s s tvarohem langoše na sladko s tvarohem tvarohový langoš
Suroviny: tvaroh, mouka hladká, vejce, sůl, olej, sugo, kečup sladký, česnek, tatarská omáčka, sýr strouhaný
"Langoše" z tvarohu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dj4B
15 názorů