Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvašáky

Pusťte se s námi do přípravy pikantních kvašáků, získají si vás na první kousnutí. Kvašená zelenina prospívá trávení i imunitě. Okurky s koprem, křenem a vinnými listy dáme do sklenice, zalijeme nálevem a pak necháme okurky týden až dva kvasit.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby chladnutí nálevu a kvašení

60 min (55 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby chladnutí nálevu a kvašení)

17. 7. 2009 09:56

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Někdo přidává na dno sklenice kousek chleba pro rychlejší kvašení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Blacker91

13. 7. 2023 10:06

Těm co se okurky nepovedly ( duté i když se nepropíchnuly a hned se rozpadnou ) jedna zkušenost. Loni jsem podle tohohle receptu kvašáky dělal ( 2 nádoby ). Když už byly okurky hotové tak jsem jednu sklenici nechal na místě kde těch 10 dnů stála a druhou stčil do lednice ( 4°C ). Ty co zůstaly venku byly v pořádku a všechny se postupně snědly ale ty v lednici byly za dva dny na vyhození - duté a rozpadlé. Myslím že za to může teplotní šok. Třeba to někomu pomůže :)

pavelk pavelk

21. 7. 2021 17:36

Blekota: To nejsou kvašáky, ale chlebáky.;-)

beaver63

3. 8. 2018 18:38

Jan kindl: Protože jste je propíchal.To je nesmysl :-//

Pokec79

19. 7. 2018 18:31

Dle tohoto receptu dělám kvašáky už potřetí, lepší jsem nikdy nejedl... a to su ze Znojma! Kolik už jsem skusil receptů, po babičce, podle kamarádů, nebo internetu. Tenhle fakt stojí za to! :yes:

Jan kindl

28. 7. 2017 10:45

Po kvaseni jsou uplne dute proc

Blekota

20. 8. 2015 18:38

nejlepší je klasika: Jenom propíchané okurky do sklenic a dávat tam jen sůl 4dkg/1 litr převařené vody nechat vychladit a kousek chlebové kůrky a žádné další koření!!!
okurky jsou super!!!!!!!!!! bez různých pachutí
zkoušel jsem je ve všech upravách s koprem-pachut kopru cítíte pak 2 hodiny po požití kvašáku.(někdo to má třeba rád?)
žádný křen !!!-křenovky
ani žádné feferonky-pak ostré !
žádné vinné či jiné listy.
Dobrou chut.prostě klasika.

mika59 mika59

5. 8. 2015 13:16

magdalenka::-D:-D:-D:yes:

magdalenka magdalenka

5. 8. 2015 13:10

spagetka: Ja som vyskúšala - zapla som mikrovlnku a zdrhla z kuchyne...keby to buchlo, aby som prežila...:-))naozaj to ide. Bola som zvedavá.Ja však zaváram vo veľkom, teraz už mám aj ten elektr. zavarovací hrniec.

spagetka spagetka

5. 8. 2015 11:14

hosta: Já na tohle nemám pořád odvahu, zavařit v mikrovlnce. Ale říkám si, že bych to mohla zkusit, prostě bych u toho stála a kdyby se něco začalo dít, tak bych to mohla stihnout vypnout. Jinak u té nerez oceli - určitě záleží na kvalitě, protože mám dvě stejné nerez misky a 1 z nich mi v mikrovlnce zajiskřila, druhou můžu používat běžzně v MT.

hosta hosta

5. 8. 2015 10:58

Hana: je to s podivem, ale víčka (nepoškozená) na sklenicích v MW nevadí, šroubovaná ani zamačkávací. Stejně tak nevadí nerezové misky:-)

Hana

4. 8. 2015 21:54

Jak se dá zavařit cokoli v mikrovlnce, když tam nesmí přijít kov? Jakým víčkem tedy zavíráte zavařovací sklenice? Jak dlouho se v MT zavařují kvašáky? Díky za odpověď, Hana

dědek

29. 7. 2015 17:51

Hotové kvašáky omyju,nálev ve kterém okurky kvasily přecedím možno i přes filtrační papír. Okurky naskládám do sklenic omnia zaleju přeceděným nálevem,přidám na kolečka čerstvý křen,možno stroužek česneku i feferonku.Feferonku netřeba,kdo nechce pálivé okurky. Steriluji na 80 stupňu C,tak,aby jenom chytly víčka cca 10 min. Teď už to dělám tak,že to steriluji v MV troubě na plný výkon 900W 5 min. a můžete je pojídat od podzimu do léta i příští rok.

nikin

17. 7. 2015 14:05

Po vykvašení nálev sliju a převařím s chilli papričkama!Naleju chladný zpět.Nemám pak bílý povlak,ale kvašení se zastavi!!!!Mám je pak v ledničce a opravdu do Silvestra vydrží!!!!

oldblack

5. 8. 2014 06:42

Já přidává i listy černého rybízu ;-):yes:

magdalenka magdalenka

11. 6. 2014 11:37

Už mi vykvasili prvé tohoročné uhorky. V tejto horúčavy studené z chladničky chutia skvele...:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: nálev na kvašáky domácí kvašáky okurky kvašáky recept okurky kvasaky domácí kvašáky recept kvašáky do sklenic kvašáky nálev kvašaky okurky nejlepší recept na kvašáky recept na domací kvašaky recept na okurky kvašáky nálev na okurky kvašáky nálev kvašáky příprava kvašáků kvašáky bez vinného listu kvašené okurky recept recepty okurky kvasaky nakladani kvašáku kvašene okurky nejlepsi kvasaky

Suroviny: okurka čerstvá, kopr, křen, listy vinné, voda, sůl

TopRecepty.cz

Kvašáky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwB0