Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vejce se sýrem do skla

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 6. 2019 21:08

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie1 864 kJ / 446 kcal
Bílkoviny32,79 g
Tuky33,71 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 791 mg
Sodík 568 mg
Sůl1,31 g
Sacharidy2,78 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Množství surovin je orientační.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tonja

19. 2. 2021 23:04

Jen malá NEUTRÁLNÍ poznámečka, ne podle kuchařských knih a starých názvů, ale jen z hlediska českého jazyka: Pod názvem "vejce do skla" si lze představit představit spíše vejce nějak připravená, do skla (např. sklenice, poháru, misky) vložená a tak servírovaná. Pokud by se vejce již ve sklenici připravovala, hodil by se spíše název "ve skle", název "do skla" už méně.

Eja57 Eja57

5. 6. 2019 19:31

Že jsem nedržela ústa:-8
Kalíšky už jsem našla, ale nemám vejce hodné této úpravy...a hlavně jsem neměla čas si najít "Tři vejce do skla"....Ale ujišťuji vás, že mezi vejcem vařeným ve skořápce a vydloubnutým do skleničky a vejcem syrovým vyklepnutým do skla a pak vařeným JE chuťový rozdíl...není to totéž....A protože ty kalíšky mám po babičce prvorepublikové hospodyňce, tak si myslím, že Burianovská "tři vejce do skla" byla připravována takto.

Vůbec nezpochybňuji hezký recept a ani název, jen jsem si trochu naběhla s historickou remeniscencí;-)
Kterou tedy zkusím dotáhnout do konce...
Dámy :-K:-K:-K

mika59 mika59

4. 6. 2019 21:25

Eja57: Nevím, ale nevidím důvod to měnit..já nedělala originál..jen po svém a vejce do skla nebo ve skle zase takový rozdíl není..;-)
hosta: ;-);-) :yes::yes:.:-K

hosta hosta

4. 6. 2019 18:13

Eja57: to, co popisuješ, zní zajímavě - ale tato Miládčina jsou jen trošku jinak ochucená opravdu vejce DO SKLA:-), ta burianovská;-)

Eja57 Eja57

4. 6. 2019 14:02

Já bych s dovolením polemizovala s názvem DO SKLA - ale jak jsem teď gúglila, tak je to běžný název, ale tohle jsou vejce VE SKLE. Jen ve dvou komentářích v jedné diskuzi jsem je našla - ta pravá prvorepubliková Burianovská...ne vejce na hniličku vydloubnutá do něčeho skleněného a ochucená. A tak se u nás vždycky dělala - jen nemůžu ty kalíšky teď najít. Skleněný tlustostěnný kalíšek na nožičkách na jedno nebo dvě vejce, gumička, víčko a pérko - princip starých zavařovaček. Vymáznout máslem, klepnout vajco, ochutit, zavřít, z cca 3/4 do kastrolku s vroucí vodou, cca 5 minutek, vytáhnout, ještě trochu dojdou....

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vejce do skla s parmezanem vejce do skla s parmazanem vejce do skla dvě vejce do skla tři vejce do skla recept vejce do skla top recepty vejce ve skle s parmezanem vajíčka do skla language:cs vejce do skla recept vejce do skla recepty tři vejce do skla recept podle

Suroviny: vejce, sýr hermelín, slanina anglická, sýr parmazán strouhaný, rajče, pažitka, sůl

TopRecepty.cz

Vejce se sýrem do skla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xMRn