Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italské rizoto se zeleným chřestem

Rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru. Správně uvařené rizoto je husté a smetanové, rýže je však vařena al dente (na skus) a s oddělenými zrny. Toto jídlo je téměř nejběžnějším způsobem přípravy rýže v Itálii.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

6. 6. 2019 16:29

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie6 298 kJ / 1 505 kcal
Bílkoviny37,42 g
Tuky22,25 g
Vláknina29,64 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 109 mg
Sůl0,29 g
Sacharidy267,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Typická krémovitost rizota se přídavkem sýru ještě zvýší a správné rizoto by mělo mít lehce polévkovou konzistenci. Je zapotřebí ho podávat a konzumovat hned, při delším stání příliš zhoustne a zklihovatí (Pak se z něj dělají různé placky.). Kromě druhu Arborio můžete využít i další prémiové rizotové rýže, tedy Carnaroli a Vialone nano.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chřest recepty zelený chřest recept chřestové rizoto rizoto s chřestem italské rizoto italské chřestové rizoto recepty ze zeleného chřestu chrestove italské rizoto recept rizoto ze zeleného zeleného chřestu recepty s chřestem rizoto z zeleného chřestu zelené rizoto italské chrestove risotto zelený chřest recepty italske risotto s chřestem recepty se zeleného chrestu recepty na zelený chřest recept na rizoto s chrestem chřestové rizoto recepty italske risoto s chřestem

Suroviny: chřest zelený, vývar kuřecí, olej olivový, pórek, česnek, tymián čerstvý, rýže, víno bílé suché, hrášek, parmazán, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Italské rizoto se zeleným chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZM2E