Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněhové dortíčky s jahodovým krémem

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 6. 2019 18:57

Suroviny

Porce: 10 ks

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 263 kJ / 2 453 kcal
Bílkoviny21,70 g
Tuky163,23 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 383 mg
Sodík 380 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy221,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento zákusek jsem milovala jako dítě, ale už nevím, jak se jmenoval, poslední dobou jsem ho už nikde neviděla, tak jsem se pokusila o rekonstrukci. Do krému se dá použít ovocné pyré a navrch dát čerstvé ovoce, ale já chtěla, aby to bylo "retro - autentické":-D.

V dnešních 36°ve stínu to moc netuhlo, ale přesto byl výsledek chutný, děti se postaraly o to, že nezbyl ani jeden kousek:-)

Košíčky se samozřejmě dají plnit i šlehačkou a zdobit ovocem nebo plnit různými krémy, jaké má kdo rád.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaHl

16. 6. 2019 18:59

Lenunka: Do hesla píšu jenom malá, pokud některá nechtějí nějakou kombinaci.
Ty kuličky by asi vyžadovaly menší kousky. Takhle se to dalo po vychlazení z toho talíře vyklopit, a krájet jako dortík. To pěnové trochu povolí a malinko natáhne tu čokoládu.

Lenunka Lenunka

16. 6. 2019 16:46

JanaHl: k tomu heslu, píšete něco špatně...buď malá a velká písmena nebo háčky čárky, ono to musí být úplně přesně:-) nejlepší je si přihlašovací údaje uložit do paměti prohlížeče, přece jen topky nejsou NASA, aby se to zneužilo a ohrozilo lidstvo:-D
k receptíku: s tou čokoládou je to zajímavé, daly by se z toho udělat i kuličky:-)

JanaHl

16. 6. 2019 16:30

Lenunka:Casino. taky jedna varianta. bonvivani.sk/recepty/pavlova-torta
Já věřím, že do pravé Pavlovy ten škrob musí přijít, aby tak velký kus hmoty držel pohromadě. Ale u těch ježků mi to připadalo zbytečné, ty držely i bez něj. A jak byly ty dortíky dobré, klidně i bez té náplně.
Teď když si na Vánoce pěnové koupím, je to opravdu samý škrob a tvrdé jak broky. Někdy to dělám s tím pečivem tak, jako to dělávala kdysi mamka, když se jí některé kousky rozbily. Rozpustím ve trošce smetany dobrou hořkou čokoládu. Ta smetana tam není znát. Hluboký talíř vypláchnu ledovou vodou, klidně přidám i kousky ledu, pak tu čokoládu vyleju do talíře a nasypu kousky toho sněhového pečiva. Nechám vychladnout, vyklopím. Pravda, trochu se to někdy drobí, ale chuť je někde úplně jinde.
Ale to už jsem od ježků i Pavlovy daleko.;-)

Technická: Proč mi to při každém novém přihlášení nabízí obnovu hesla, s odůvodněním, že kombinace jména a hesla neexistuje? :-O

Lenunka Lenunka

16. 6. 2019 14:47

casino: já jsem zkoušela recept podle Petra Novotného z Dadalovy kuchařky:
https://dadala.hyperlinx.cz/hypsladkuch/dor/dorr00...
a celkem mi to přišlo povedené, i když musím přiznat, že nejsem žádný velký cukrářský expert:-)
dokud jsem používala klasický šlehač, tak ten sníh nebyl tak dobře provzdušněný, přesně jak píšete v tom komentáři na Labužníkovi,10 minut intenzivního šlehání někdy pomalu nepřežil a šlehání se muselo přerušovat, teď mám robot s takovým tím ramenem, a to je tedy opravdu prima vynález:-D
já jsem zase přemýšlela i včera u těch ježků. zda použít horkovzduch či ne, je pravda že ty špičky dortíků se vlivem ventilátoru trochu naklonily, ale zase to podle mě bylo lépe vysušené...je to holt o vychytávání much :-)

btw, na provaz se vykašlete, to spraví pár panáků:-D:-D:-D

casino casino

16. 6. 2019 13:59

PAVLOVA
Lenunka: JanaHl:
Myslím, že v PAVLOVA škrob není samoúčelně...
Před lety se mi bez problémů podařila PAVLOVA podle komentáře odtud: https://www.labuznik.cz/diskuse/pavlova-dezert-436... Byla to špica, vč. marshmallownůůů vo vnútri :yes:
Obrátili se na mě z bistra, že mají problémy s jednoporcovkami - úspěšnost asi 60% ;-(
Včera zkoušel podle https://www.vitalia.cz/clanky/tajemstvi-dortu-pavl...
Dnes zkouším podle https://kousekdortu.cz/pavlova/
Neúspěšnost je 100% ;-(:-((:-// Ty marshmallowny se ne a ne vytvořit :-!
Právě suším další plech: zvyšuji tloušťku korpusů, snižuji čas sušení a hledám dva metry kvalitního konopného provazu... :-D

Lenunka Lenunka

16. 6. 2019 13:12

JanaHl: já dávám škrob do sněhového těsta jen když dělám Pavlovu, 1 lžíci na 4 bílky, ale tam patří, nebo to mám alespoň v receptu. Holt komerční produkty šetří na bílcích tak se to nastavuje škrobem ve velkém, dneska člověk musí číst u všeho etikety a nekupovat šmakulády, jak říká pan Roman Vaněk:-)

JanaHl

16. 6. 2019 09:42

Lenunka: No jo, je to nevděčné, v tomhle vedru se s čímkoli zdobit, ať jsou to chlebíčky, nebo takovéhle krásné dortíky. Nejlepší je v tomhle vedru kotel salátu, ať zeleninového, nebo ovocného.:-) A hlavně sníh bez škrobu, a taky to šlo.<3

Lenunka Lenunka

16. 6. 2019 09:33

JanaHl: já jsem právě použila ten máslovo-sněhový krém, aby to vydrželo v tomhle horku chvíli na stole, samotný sníh by hned spadl, ale máte pravdu, že v originále byl jen jahodový sníh :-)

JanaHl

16. 6. 2019 09:02

Na tyhle dortíky se taky pamatuju. Někde tomu říkali bezé (i když bezé v Domě potravin vypadalo úplně jinak), někde se tomu říkalo ježci. Mělo to obvykle jako náplň růžový sníh, máslo tam určitě nebylo. Se sestrou jsme to sněhové pečivo milovaly. V jedné velké cukrárně za Prašnou bránou prodávali jen ty korpusy, a tak jsme odtamtud nosily velké pytle. Ani se zdobit nemusely, snědly jsme je jen tak. Dneska mi to sněhové pečivo nechutná, je škrobovité, což dřív nebývalo. V mrazáku nějaké bílky mám, až nebudou tahle vedra, mohla bych to zkusit.:yes:

Lenunka Lenunka

15. 6. 2019 21:09

casino: no moc dlouho ne, po naplnění šlehačkou bych tomu dala tak den max
našla jsem odkaz, kde paní plní košíčky pařížskou šlehačkou a taky doporučuje tak den:
https://www.ekucharka.net/dortiky-z-bilku

no jo, ježci :-D:-D

casino casino

15. 6. 2019 20:52

Lenunka:
...říkalo se tomu (sněhoví) ježci :-)
***
"Košíčky se samozřejmě dají plnit i šlehačkou a zdobit ovocem"
Máte odzkoušeno? Jak dlouho po naplnění vydrží?
Náhodou jsem tento týden zkoušel něco podobného - jednoporcovky PAVLOVA (stejné suroviny + škrob)
No, co se výdrže týká, byl to propadák... ;-(

hosta hosta

15. 6. 2019 20:48

Vypadá to moc dobře:yes: , lákavé sněhové pusinky - takový krém dělávám taky, z vařeného sněhu https://www.toprecepty.cz/recept/50863-maslovy-kre..., je super, dobře drží špička;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sněhový ježek sněhoví ježci zakusek snehovy jezek sněhové pečivo s krémem snehovy ježci sněhovy ježci se šlehačkou retro zakusek jezek pěnový ježek recept sněhový ježek s e sněhovou náplní sněhových jezci ježci ze sněhového těsta sněhové dortíky dezert pavlova roman petr vaněk sněhový ježek recept sněhove pecivo pavlova recept jezci ze snehu kosicky ze snehoveho testa ježek dortík ruzovy dort s bílkovou náplní sněhových jezek

Suroviny: bílek, cukr moučkový, šťáva citronová, sůl, bílek, cukr moučkový, máslo, jahodová marmeláda, čokoláda na vaření, tuk ztužený

TopRecepty.cz

Sněhové dortíčky s jahodovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gorZ