Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík po francouzsku - Králičí mereta po burbonsku

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

1. 7. 2019 15:59

Suroviny pro 6

6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 465 kJ / 1 067 kcal
Bílkoviny12,87 g
Tuky89,53 g
Vláknina0,90 g
Cholesterol 666 mg
Sodík 3,28 g
Sůl8,17 g
Sacharidy20,53 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

A co se zbytkem masa?

Hlavu, žebra, boky, kosti na vývar, který sice není nic moc, ale s knedlíčky z králičích jater je to OK, OK, OK!!!

A lopatky? Jedině smažené v trojobalu, dušené brambory, okurkový salát se smetanou, hihihi.

Dnes mi volala ze dvora má "dvorní" dodavatelka produktů ze dvora, zdali si nepřeji mladé ušáky...

No, kdo by odolal, že. Letos jsme podle tohoto rcp králíky ještě neměli...

ZDROJ:

Moje druhá kuchařka: Francouzská kuchyně 1972 (17,- Kčs)

O Přírodo!!! Jak ten čes chvátá...

Bouquet garni: https://cs.wikipedia.org/wiki/Bouquet_garni

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíše to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

2. 7. 2019 10:46

bofinka: To telecí, nezní vôbec špatně!:yes:

Dajda Dajda

1. 7. 2019 20:03

Smažené "lopatky" neboli přední nožičky z králíka bývávalo moje nejoblíbenější dětské jídlo. Dodnes si pamatuju, že mi ho moje babička uvařila, když jsem šla první den do školy ve 2. třídě. A že už je to něco let:-! :-(

bofinka

1. 7. 2019 19:05

Znam tuto pripravu jako frikasé (fricassée) a lze tak upravit urcite i jine druhy masa, jako kureci, teleci atd.
Nekdy pridam cerstve houby jindy artycoky nebo spargl :yes:

maris maris

1. 7. 2019 18:48

Veronika.Hrozna: Nechci odpovídat za casina, ale já do francouzských receptů , kde se uvádí cibulky, používám perlové cibulky ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 7. 2019 18:38

Casino, ty cibuléčky i s natí, nebo jen to bílé? Jaké bylinky Bouguet garni , je víc kombinací dle krajů ve Francii. Já to sice viděla,ale tehdy mě vaření vůbec netento!

maris maris

1. 7. 2019 18:18

Já snad budu muset koupit králíka;-):-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: králičí stehna po po francouzsku maso po burbonsku králičí přední nožičky na paprice file po francouzku králík po francouzsku králík po francouzsku s kapari

Suroviny: králík, máslo, mouka, víno bílé suché, voda, sůl, pepř mletý, bouquet garni, žloutek, smetana, petrželka, chléb bílý

TopRecepty.cz

Králík po francouzsku - Králičí mereta po burbonsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ox1Q