Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kubánský banánový dort

Piškotový korpus říznutý kakaem, na tom vrstva lahodné šlehačkové náplně, korunováno sladkými banány s čokoládovým přelivem. Tento kubánský dort opravdu stojí za hřích, vyzkoušejte ho i vy.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

18. 7. 2009 20:34

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 175 kJ / 3 866 kcal
Bílkoviny85,44 g
Tuky108,72 g
Vláknina45,40 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 416 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy615,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Pošli recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jaruna18 Jaruna18

16. 4. 2012 09:04

zizala,našla jsem na" Pošli recept" Stejný zákusek a tak jsem si to podle toho receptu opravila.Všem se omlouvám,ale mě se ten dort na porvé povedl,takže to nebyl úmysl,dát sem špatný recept.:-// Dokonce,podle komentářů,se i některým z Vás povedl a chutnal.:-K

zizala zizala (moderátorka)

15. 4. 2012 18:35

Jaruna18: Prosím Tě, tak ten svůj recept konečně oprav a dej do pořádku tak, aby podle něj lidi spolehlivě upekli :-! To je teda přístup, jakej nechápu, všichni Ti píšou, že recept je na nic a Ty zůstáváš v klidu :-//:no:

sindel.b

15. 4. 2012 18:17

Jaruna18:Tak musím říct: Už nikdy!!! Moc mouky, cukru i kakaa,jak v těstě,tak i v pařížské šlehačce. Šlehačka přeslazená.Dort musí být načechraný, vláčný, lehký. Dám k dispozici můj recep.Když jsem to viděla upečené(těsto vyskočilo),potírala jsem to vaječným likérem (nechtěla jsem použít marmeládu,nemáme to rádi),pokapala silnou rozpustnou kávou,ale bylo to málo. Je mi to líto,že recept nemůžu vychválit.Pak se podívej na moje recepty.Ahoj Blanka

Jaruna18 Jaruna18

15. 4. 2012 14:42

Sindel.b .Určitě se Ti povede,pak dej vědět.Kromě tužšího těsta je moc dobrý.Držím pšsti.:-K:-K

sindel.b

14. 4. 2012 12:20

Tak teď ho peču, je pravda, že jsem do těsta přidala asi 3 lžíce smetany, i přesto bylo těsto tuhé, příště přidám více a asi uberu kakao. V ledničce se chladí smetana s kakaem převař., jsem zvědavá, protože na pařížskou mám doma jiný osvědčený recept (1 šlehačka a 200 g nastr. čokolády). Polevu dělat nebudu,ušlehám šlehačku v prášku, ta pěkně drží i několik dnů a tou budu zdobit,strany upravím drobky nebo piškoty rozdrob. nebo namleté oříšky a taky nebo nic:-D

zizala zizala (moderátorka)

7. 3. 2012 12:11

Jaruna18: Nikdo se asi nebude prokousávat starými komentáři. Nebylo by lépe opravit recept tak, aby byl spolehlivý pro každého? A musím tedy říct, že bych si nikdy nedovolila dát na stránky recept, který nefunguje přesně tak, jak je napsaný :-S

Laďka

7. 3. 2012 10:44

Jaruna18: Já nejsem nijaká velká pekařka, ale myslím si, že poměr surovin odpovídá základnímu piškotovému těstu - kolik váží 4 vejce, tolik cukru - kolik váží 3 vejce, tolik mouky. Průměrně vajíčko váží 50 g (teď jsem zvážila 4 vajíčka = 250g cukru, 3 vajíčka = 200g mouka), v tomto receptu je cukru méně, to bych udělala taky, a množství mouky odpovídá počtu vajec. Na "pomoc" je tuk a prášek do pečiva, který by v "základním piškotovém těstě" neměl být. Pak je jediná možnost, že je těsto tuhé množstvím kakaa, toho bych dala tak pouze pro barvu (i když Kubánci jsou opravdu dost tmaví :-D), nebo Vaše zámá měla extra :-D velká vajíčka.

Jinak některá dáma z registrovaných, nevím už která, tady v nějakém komentáři (myslím u rolád ?) popisovala druhy piškotových těst.

Jaruna18 Jaruna18

7. 3. 2012 09:45

Opravdu je dobré přečíst si komentáře.Já když jsem ho dělala poprvé přesně podle receptu,taky jsem byla zklamaná,že je to tuhé.Jinak ale je tento dort moc dobrý,ale chce to jiný podklad.:-S:-S

jana

6. 3. 2012 23:38

Mystery:jo to same, skoda,ze jsme si neprecetla komentare k receptu drive...

jana

6. 3. 2012 23:37

hruza,korpus tuhy jako prase,poprve v zivote jsem neco zkazila, to se jist neda, uz jsme delal dle jineho receptu a dopadlo to jinak,ale nemuzu najit :( achjo,snad to snedi...

Jaruna18 Jaruna18

24. 1. 2012 15:37

Díky Leniko,i za foto,určitě dobré řešení.:-K:yes:

Lenika

23. 1. 2012 23:06

Recept jsem tady našla, ale upravila podle svého. Podle komentářů je těsto tuhé, tak jsem udělala "osvědčený" korpus, pokladla ho banány, na ně dala pařížské šlehačky a posypala postrouhanou čokoládou. Dort návštěvě moc chutnal.;-)

Jaruna18 Jaruna18

8. 1. 2012 15:18

To těsto je opravdu tuhé.Já jsem ho dělala asi před týdnem a raději jsem udělala korpus nepečený ze sušenek BE BE tmavých ,rozdrcených a vypracovaných s máslem a bylo to bezva.Tento recept mám převzatý a tak jsem ho přesně opsala.Nebo by se mohlo udělat jakékoliv tmavé křehké těsto,podle uvážení.Tak tedy pardon,omlouvám se.:-(:-K

Mystery

7. 1. 2012 18:49

Vyhodila jsem to! Na čtyři vejce strašně moc mouky a hlavně kakaa, i když jsem přidala olej a horkou vodu, těsto bylo tak tuhé, že nešlo z mísy, zničené suroviny.

whitecat whitecat

23. 11. 2010 21:40

No, lepší to bylo, ale stejně ten korpus byl jakýs suchý, možná místo másla přístě olej... nevím:-O, vyzkouším a pak dám vědět:-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: bananovy dort banánový dort recept dort s banánem čokoladovo banánový dort recepty s banánem banánový korpus čokoládový dort banánový bananovo cokoladovy dort banánový recept s bananem nejlepší dorty recepty čokoládový dort s banánem čokoládový kubánský dort banánový dort s pařížskou šlehačkou nejlepsi kubánský piskot na dort dorty s bananem kubánské recepty recept banánový dort banánový dort recept nepečený kubanskej dort

Suroviny: mouka hladká, cukr krupice, vejce, olej, kakao, sůl, smetana ke šlehání, cukr krupice, kakao, ztužovač želatinový, banán, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Kubánský banánový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/58qx