Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pyré z brambor, grilovaného lilku a cukety

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

27. 7. 2019 13:45

Suroviny

Porce: cca 4 porce

Nutriční hodnoty

Energie4 022 kJ / 961 kcal
Bílkoviny7,83 g
Tuky82,47 g
Vláknina9,87 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 903 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy43,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Byť jídlo nevypadá příliš vábně, věřte, že tento můj experiment je bašta, a kdo ochutnal, ten si liboval. Zbude-li, může se pyré namazat na suchou topinku nebo toust. Určitě si k tomu dejte rajčatový salát se spoustou rukoly, neboť její výrazná chuť je skvělým doplňkem pyré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janky3 janky3

28. 7. 2019 13:25

Alzbetina Prk.: Hrášek z konzervy být nemusí, může být mražený. Nebo pro nás masožravce by
k pyré mohl být přírodní řízek, pečené kuřecí stehno či jinak udělané maso. Ale na maso jsem neměla chuť a hrášek mám ráda i jako přílohu k masu. Každý může podle své fantazie přidat cokoli. A moje pyré voní máslem a o chuti lilku nemá smysl diskutovat. V žádném případě jsem se nechtěla chlubit vzhledem jídla, ale každopádně to mně i ostatním doopravdy chutnalo. Samozřejmě se jí i očima, ale když jste v restauraci okouzlena vzhledem jídla a těšíte se na první sousto, a to zklamání, když to není dobré... Ale proti gustu žádný dišputát. Jen se ráda podělím o něco nového a dobrého, a třeba i nevzhledného. Zdravím:-)

janky3 janky3

28. 7. 2019 00:15

Alzbetina Prk.: To koření tam být musí ,neboť to je právě ten rozdíl mezi fádní a dobrou chutí. Kmín se vylije s vodou z brambor. Sójovky jsou tam 3 lžičky, což směs neobarví, ale dochutí.
Každý si určitě rád vyzkouší různé kombinace koření, voní to dálkou.

Oskeruska

27. 7. 2019 17:25

Může to být dobré, ale vzhledově to opravdu vypadá velmi nechutně :-)

Eja57 Eja57

27. 7. 2019 14:59

Alzbetina Prk.: já bych spíš měla problém s kořením na grilovanou zeleninu a vegetou...to tam podle mne není potřeba, česnek, kmín, cibule a grilovaná zelenina dochutí dostatečně....
Na první zkouknutí jsem taky měla smíšené pocity, ale ono to podle mne bude dobré, asi dokonce velmi, hlavně v té zbytkové verzi na nasucho opečeném toastu s rajčátkem a rukolou navrch :yes: fotogenické to tedy není:-D ale to některá jídla prostě nejsou....

Alzbetina Prk.

27. 7. 2019 14:25

Vzhledem k tomu, že se jí i očima, vypadá tohle jídlo bohužel hodně nejedle. Vyčetla bych mu i tu sójovku, která do zeleniny není potřeba a asi i díky ní vypadá jídlo tak děsivě. Nezlobte se, ale na chlubení se s receptem a fotkou to není. Bohužel to ještě korunuje ten hrášek z kobzetvy ;-(

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pire z brambor pyré z cukety pyré z lilku pyré z z lilku lilky recepty recepty z lilku a cukety

Suroviny: lilek, omáčka sojová, cuketa, brambory, brambory, cibulka jarní, máslo, česnek, kmín celý, koření na grilovanou zeleninu, olej olivový, hrášek sterilovaný,

TopRecepty.cz

Pyré z brambor, grilovaného lilku a cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w12w