Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žemlovka s pudinkem a meruňkami

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

26. 4. 2019 09:07

Suroviny

Porce: 8 - 10

Nutriční hodnoty

Energie9 920 kJ / 2 371 kcal
Bílkoviny61,20 g
Tuky131,69 g
Vláknina13,30 g
Cholesterol 867 mg
Sodík 2,27 g
Sůl5,44 g
Sacharidy228,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Takto zpracuji rohlíky, které jsou starší, plátky krájím našikmo, aby byly větší. Po usušení skladuji právě na tuto žemlovku. Meruňky zavářím také hlavně pro tento účel. Není to sice dietní, ale jednou za čas moc velká dobrota.

Přeji dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

yanull yanull

8. 5. 2019 12:06

Žemlovku většinu dělám s jablky. Sušené rohlíky nemaje, upekla jsem dnes toto z toustového chleba, ale méně jsem ho tím pádem namáčela. Máslem vytřený plech jsem jemně posypala třtinovým cukrem, při pečení karamelizuje. Místo meruněk byly broskve, kvůli jejich velikosti jsem je nakrájela na plátky, puding jsem osladila před vařením dvěma lžícemi cukru, lépe se rozmíchá a po uvaření ochutila rumem ;-) Velmi dobré, myslím, že na počest státního svátku se tento pokrm hodí velice, děkuji pěkně za recept. ;-):-):-K

Valinka43

26. 4. 2019 21:46

casino: to je pravda, že to je moc dobré, já jinou nedělám. Víc porcí...tak to já dělám na ten velký plech a potom toho je asi víc...jsem moc ráda, že chutnalo, dá se to jíst i studené. Hlavně takto zpracovávám rohlíky, co mi nosí syn prý pro slepice, oni totiž mají tak mlsné huby, že druhý den rohlíky nepapají, ale to nevadí pokud jsou tvrdé dám do ubrousku jen na okamžik do MW a potom nakrájím.

casino casino

26. 4. 2019 21:28

Valinka43:
No, ničeho nelituji..., bylo to OK :-)
Akorát toho bylo max. 5 porcí a ne 8 - 10 porcí jak stojí v záhlaví, leč možná je to tím, že je to silně žravé, či jsme žraví my sami ;-)
Paní casinové se to zdálo dost mastné (použito bylo máslo), ale mně to přišlo tak akorát.
Pekl jsem 55´ a bylo to zlaté, u stěn pekáče a svrchu krásně chrumkavé :yes:

Valinka43

26. 4. 2019 20:36

casino: to je škoda, že si nedodržel recept jak jsem psala, to polití trochou mléka s vajíčky tomu dá spolu s tím máslem krásně zlatavou barvu

casino casino

26. 4. 2019 14:48

Jsem na to dostal takovou chuť, že jsem se vypravil pro včerejší rohlíky a už je suším:-)
Kupovaný kompot chutná (jako bláto) přesně jak vypadá :-( záruka prý do 2021 grrr...
***
Tak a už se peče:-)
Trošku jsem to zjednodušil:
Smícháno 700ml mléka + 2vejce + pudink + 3PL krystalu
7 naplátkovaných, usušených rohlíků důkladně napojených tekutou směsí + máslo navrch
Trouba na 200°C, po vložení BRUTVANU (na plech by bylo málo surovin) teplota snížena na 175°C a zapnuty minutky:-)
No, uvidíme :-8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nejlepší žemlovka s pudinkem žemlovka s pudinkem žemlovka z rohliku recept na žemlovku s pudinkem recepr na žemlovku s pudinkem zemlovku s meruněk zemlbaba buchta s pudinkem žemlovky žemlovka recept pudinková žemlovka pečení žemlovka žemlovka teplota na pečení žemlovka recept s pudinkem recepty žemlovka žemlovka z nakrájených rohlíků žmlovka s merunkami žemlovka z pudinkem žemlovka politá s pudinkem jak se děla žemlovka s jablky žemlovka s jablky a meruňkami

Suroviny: rohlík, máslo, pudink vanilkový, mléko, cukr, kompot meruňkový, rohlík, vejce

TopRecepty.cz

Žemlovka s pudinkem a meruňkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/61vN