Bašta z pak choi, aneb když zbyde rýže
Suroviny
Porce: 5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 026 kJ / 723 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,56 g |
Tuky | 57,84 g |
Vláknina | 12,78 g |
Cholesterol | 239 mg |
Sodík | 3,78 g |
Sůl | 9,13 g |
Sacharidy | 23,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Když uvařím moc rýže tak, že se zvrátí sáček a je nekontrolovatelný. Rýže se sype do kastrůlku i kolem a nepřestává se sypat. Marné je hromovat, slibovat či prosit. Z té přehnuté části se sype tak dlouho, dokud tam je jediné zrnko. Co nesníme, dám do mrazu. Pak jednou zjistím, že šunka už skoro prochází, na klobásu jsem zapomněla a pak choi má už zažloutlé konečky listů a cuketa má vrásčitý konec. Přemýšlím o směsi s těstovinami, ale mám vlastně rýži v mrazu! A je to.
Určitě vás baví takhle si vymýšlet a kombinovat co dům dá. Mně tedy ano. Podáváme se zeleninovým salátem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 5. 2019 12:54
janky3: sedmihradské a kološvárské zelí jsou jen jiné názvy, je to stejný region...a jako u mnoha receptů co rodina to trochu jiný recept...základ je stejný - vrstvené zelí, rýže, klobáska, mleté maso, smetana, vše zapéct...tady na TOPkách je několik receptů....kombinace rýže + zelí vypadá divně, ale při dobré přípravě je to moc dobré
( Jsi mi připomněla, že tu konzervu si pamatuji také, tak na tu zapomeň....)
( Jsi mi připomněla, že tu konzervu si pamatuji také, tak na tu zapomeň....)
22. 5. 2019 20:39
Eja57: Když jsem byla malá, kupovala moje matka konzervu " Kološvárské zelí", tam byla také rýže, pak mleté maso nějak ochucené a nahoře rozvařené zelí. Já z toho moc nadšená nebyla, vše bylo cítit po konzervě, a to do dnes nemusím. Jak chutná sedmihradské zelí? Zelí miluji, vyzkoušela bych recept. Nebo je už v Topreceptech? Mrknu se.
22. 5. 2019 08:41
No, z té smrště nových 25ti receptů od jiné přispěvatelky mě tento jako jediný zaujal...bez různých prefabrikovaných směsí koření, se surovinami v dobré kondici a s kvalitní nepytlíkovou rýží by to mohlo být moc dobré....vyzkouším, trochu mi to připomíná sedmihradské zelí či něco podobného....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 2 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Peťulka.25 uvařila před 2 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 13 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 17 minutami
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 1 hodinou
Medové máslo
marekbertha uvařil před 1 hodinou
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 2 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 2 hodinami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak pěstovat bazalku. Oblíbená aromatická bylinka je královnou voňavé kuchyně
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
Oblíbenou bazalku můžeme snadno pěstovat za oknem i na zahrádce. V těchto receptech najde ideální uplatnění
Další recepty
Tématické fráze: když zbyde rýže co z rýže když zbyde kdiz zbide maso ryze s pak choi recepty z pak choi když zbyde grilované maso recepty pak choi recept kdyz nam zbyde ryze když zbyde šunka když zbyde rýže a těstoviny pak choi ryze
Suroviny: rýže, zelí čínské pak choi, šunka, klobása, cibule, grilovaná zelenina, koření grilovací, paprika sušená sladká, pepř, cuketa, máslo, česnek, bylinky, vegeta, omáčka sojová, sůl
Bašta z pak choi, aneb když zbyde rýže
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4ZX6
3 názory