Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výpečky z remosky II

Hodnocení receptu je 3,8 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

10. 9. 2019 11:54

Suroviny

Porce: 6-8

Nutriční hodnoty

Energie15 545 kJ / 3 715 kcal
Bílkoviny148,74 g
Tuky337,10 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 496 mg
Sodík 608 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy18,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Recept je jednoduchý a je určený pro ty co nemají odvahu, nebo si myslí, že to nejde udělat v remosce, nebo nemají troubu jako já. :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

taddy1 taddy1

4. 1. 2023 21:06

Koukám, že se tu rozvinula debata o tom, co je remoska a co pečenka. Lidi, neblázněte, jde o recept a kdo umí jen trochu vařit, tak v tomhle se nešťourá, tato diskuse patří jinam, jak už tu bylo napsáno. Já výpečky umím, jen jsem se podívala a nestačila jsem se divit. Všechno v pořádku, mám jen dvě menší připomínky. První je, že pokud se peče v té nové s nepřilnavým povrchem, není třeba vůbec podlévat, maso pustí šťávy dost a chceme péct a ne dusit. Doba pečení je cca 1 - 1,5 hodiny, ty dvě je opravdu hodně, maso pak "nitkuje". Druhá, pokud dělám z bůčku, nepřidávám už sádlo, z bůčku se ho vypeče dost. Jinak recept úplně v pořádku, já tedy dávám z koření sůl, kmín a pepř - dost. Vařím už poctivých 50 let. Bohužel všechny hliníkové remosky mi odešly a musela jsem koupit novou s nepřilnavým povrchem, ale peče stejně dobře. Jen to s ní umět. Všem dobrou chuť.

jirholu jirholu

12. 9. 2019 16:07

cathleen: To není pečenka, ale elektrická víceúčelová pánev Eta 1160 - mám ji také. Pečenka byla trochu jiná ;-)

tom.palda

12. 9. 2019 12:49

Zajisté jsme si ujasnili více věci, aspoň já ano.. :-):-):-):-):-):-):-):-):-)

hosta hosta

12. 9. 2019 12:36

tom.palda: I ta "remoska originál" je obchodní název nové vyráběného produktu, který ti budou v Datartu nabízet. Je "remoska" bez jakýchkoliv přídomků - a ta peče tak, jak píšeš, i ta stará, i ta nová. Ty báječné výpečky jsou nepochybně pečené ve starším typu, takovém, jaký mám i já a nikdo mi nevysvětlí, proč ta stará hliníková je mnohem lepší než ty nové teflonové:-8
Pokud v komentáři mluvila Cat o "klasické", tak jen proto, aby ji odlišila od těch různých pečenek a elektrických pánví - a v komentáři oproti názvu to má toto upřesnění logiku.
Myslím, že je jasné, kde vznikl problém, který tě tak popudil;-) - Tejaja se přehlédla a svou radu v komentáři 11.9. ve 20.33 směřovala na tebe místo na ten druhý recept, který sice mluví o remosce, ale o remosku nejde.
Tak jsme si to snad vysvětlili:-), pokud chcete o remosce dále diskutovat, budu muset komentáře přesunout jinam:-(

tom.palda

12. 9. 2019 12:26

<3 to je dost dobrý.. Levá je ta co jí používaji a nazývají lidé kteří neznají nebo neví jak vypadá ta pravá, tá originální...:-):-):-):-):-):-K:-K:-K:-K:-K

cathleen cathleen (moderátorka)

12. 9. 2019 12:18

tom.palda: :-D spíš "klasická". Slovo "pravá" mi nabízí otázku, která remoska je tedy ta "levá"? :-D Každopádně pravda je v té informaci o ohřevu - pouze remoska ohřívá (peče) svrchu.

tom.palda

12. 9. 2019 12:07

cathleen.: ano ale jde hlavně o to, že a to tady někdo nějak nechce pochopit co se snažím říct, že pečenka(tá z receptu o kterém se tady bavíme) od ety pracuje na jiném principu ohřevu(což je patrné z fotek u receptu)a to, že peče zespoda jako jakákoli jiná pánev.. "Remoska" oproti tomu, ať už jí vyrobil kdokoli peče na jiném principu a to shora za pomoci rozvádění tepla po stranách a na dno nádoby.. A teď mám tedy dotaz, jaký je rozdíl, mezi tím, že ty nazveš remosku "klasickou" a já "pravou" . Já totiž osobně taky neznám "klasickou" remosku je jen Remoska originál... Tak a teď babo raď..No asi nejlépe by nám to osvětlili odborníci... a to my tady nejsme.. Ti pracuji v Datartu a smějí se...:-):-):-):-):-):-)

cathleen cathleen (moderátorka)

12. 9. 2019 11:30

tom.palda: tahle "remoska" od Ety (z receptu Výpečky z remosky 1) se jmenuje pečenka ;-) - měla ji i moje babička. Na klasickou remosku nedám dopustit stejně, jako třeba Merylas a spousta dalších spokojených lidí. :yes:

tom.palda

12. 9. 2019 09:25

No a ještě jeden na konec.. Pravá remoska je podle mě ta, kterou vyrábí firma Remoska s.r.o. sídlící ve Frenštátě pod Radhoštěm www.remoska.cz . Ostatní jsou buď nápodobeniny, nebo kopie té původní..:-):-):-):-):-):-):-K:-K:-K
Tolik jen pro vysvětlení, proč tedy pravá remoska..:-K

tom.palda

12. 9. 2019 09:17

Pro teteja. Potom tedy nechápu, proč to té paní která recept napsala nenavrhnete, když vlastně nedělá recept Výpečky z remosky ale výpečky z pečící pánve.. Já jen nazval skutečnou remosku pravou, protože jsem musel.. Rád nazývám věci pravými jmény.. Toho datartu je mi líto.. Vzhledem k tomu jaké jsem při poslední návštěvě tohoto obchodu viděl prodavače, tak ale pochybuji, že ví k čemu taková remoska vůbec slouží.. pro ně by to mohlo být nějaké zařízení pro přenos hudby nebo dat..:-) Taky ba bylo fajn si zadat do vyhledávače výraz pravá remoska a uvidíte jak taková remoska vypadá... já to pro jistotu udělal..
No , ale pro klid duší recept předělám na barvitý název " Výpečky z remosky II"..

Simona Skolakova Simona Skolakova

11. 9. 2019 22:22

tom.palda: tak už vím proč jsou tady receptíky v názvu 1,2 atd.ono to asi nechce už vzít a nejde teda vložit neb ten název už tu je,tak už teď chápu ,že jsi zvolil tento název i když je vlastně zavádějící neb pravá remoska opravdu neexistuje,je jen jedna a většina jí zná;-);-)A dostali jsme se někam úplně jinam,ale tvoje chyba to není:-D:-D:-D

tejaja tejaja

11. 9. 2019 20:33

tom.palda: No áno, ale potom by som to nazvala z pečící pánve, nie pravé remosky. ;-) Skúsila som byť za blbca a pýtala som si v Datarte pravú remosku. Nastal všeobecný smiech, čo to vlastne chcem, a či som videla nepravú. ;-):-D:-D:-D

Merylas Merylas (moderátorka)

10. 9. 2019 19:37

Remoska je na pečení fajn. Mám dvě, jednu malou a jednu velkou. Já bych místo papriky a grilovacího koření dala česnek. Ale každý dle své chuti.:-)

tom.palda

10. 9. 2019 16:12

Pro tejaja.. čekal jsem až se na to někdo zeptá.. Tak když jsem chtěl nazvat recept "Výpečky z remosky" tak to nešlo a musel jsem změnit název.. taky jsem se díval na tento recept a zjistil jsem že není dělaný v remosce , ale spíše bych to nazval pečící elektrickou pánví.. Pravá remoska peče shora ..;-)

tejaja tejaja

10. 9. 2019 16:01

Recept je dobrý, ale prosím, aká je nepravá remoska? Remoska je proste remoska, ani pravá ani nepravá. ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: výpečky z remosky výpečky v remosce recept do remosky recepty v remosce výpečky v v remosce recepty pro remosku výpečky z v remosce remoska typ ii výpečky z bůčku v remosce remoska recepty kuchař ví vípečky zelí a vypecky v remosce vypecky do remosky recepty z remosky remoska výpečky remoska pecenka

Suroviny: cibule, bůček, sádlo, sůl, pepř, paprika sušená sladká, koření grilovací, voda

TopRecepty.cz

Výpečky z remosky II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o5rk