Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí nebo vepřový mozeček s hříbky, zapečený na talíři

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 9. 2019 16:12

Suroviny

Porce: 4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 958 kJ / 1 185 kcal
Bílkoviny59,39 g
Tuky101,98 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 9,57 g
Sodík 479 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy7,44 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MamlajdaD MamlajdaD

11. 9. 2019 23:04

Simona Skolakova: Děkuji za milý komentář. S tím odblaňováním je to piplačka, to je fakt. Ale každá legrace něco stojí a když to jinak nejde... No já jsem to dělala vždycky tak, že ty pěknější - větší kousky - jsem použila na obalování a to, co bylo drobnější, tak jsem dělala s vejci, známý starý recept mozeček s vejci. Brzy vložím ještě nějaký receptík s mozečkem, třeba mozeček zapečený na chlebu, ale musím ho trochu upravit. Pokud máš kde mozeček koupit, tak ještě recepty budou. Moc zdravím!:-K:-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

11. 9. 2019 22:31

Já taky miluji mozeček,ale té práce s tím,nejhorší je odblańování,pak už je to sranda,ale mám ho ráda od dětství a nejlépe jako řízek teda obalovaný,to je mňamka;-):yes:

MamlajdaD MamlajdaD

11. 9. 2019 22:25

hospodyně: Mám radost, že chcete zkusit tento trochu neobvyklý recept. Já také mám moc ráda mozeček, nejraději obalovaný jako řízek. Ale to asi zná každý. Přeju, aby vám jídlo podle receptu chutnalo a dceři k svátku přeji vše nejlepší :-K:-K:yes: a jako malý dáreček Vám přidávám ještě dva "mozečkové" recepty:
MOZEČEK NA ČERNÉM MÁSLE - podle paní Stelly Zázvorkové
Mozeček pečlivě odblaním a přibližně stejné kousky obalím v hladké mouce smíchané se solí a pepřem. Na pánvičce rozpálím máslo a dávám pozor. Jakmile máslo na okrajích zhnědne, Přidám obalený mozeček a opékám. Kdyby se máslo připálilo, přidáme lístečky čerstvého másla. Peču velmi rychle, podávám na horkém talíři ozdobeném listy salátu zakapanými citrónovou šťávou. Jako přílohu dáme tatarskou omáčku a chléb.
MOZEČKOVÝ NÁKYP - Novinový výstřižek - 60. léta
3-4 vepřové mozečky, 5 dkg parmazánu nebo čedaru, 3 vejce, smetana, muškátový oříšek, máslo.
Mozečky vypereme, odblaníme a udusíme asi na 4 dkg másla. Jemně osolíme a trochu opepříme. Po změknutí prolisujeme. Rozstrouháme parmazán nebo jiný tvrdý, chuťově podobný sýr a smícháme s mozečkem, který ještě okořeníme muškátovým oříškem. Nakonec ušleháme vidličkou vejce, promícháme se smetanou a upraveným mozečkem. Vložíme do máslem vymazané formy a pečeme v troubě do zlatova. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
Přeji hodně zdaru a zdravím!:-K:-K

hospodyne

11. 9. 2019 22:02

:-KDcera miluje mozeček, tak mám inovaci k jmeninám. Zítra zaběhnu do prodejny jatek a mám dárek:-K
Pár malých hříbečků se nudí v lednici...:-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mozeček telecí, máslo, houba hřib, žloutek, kaše bramborová, pepř

TopRecepty.cz

Telecí nebo vepřový mozeček s hříbky, zapečený na talíři

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r3xW