Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skotská křepelčí vejce

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

19. 9. 2019 19:50

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 944 kJ / 465 kcal
Bílkoviny56,40 g
Tuky24,25 g
Vláknina1,40 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 279 mg
Sůl0,66 g
Sacharidy4,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MamlajdaD MamlajdaD

15. 8. 2020 14:46

Eja57: S těmi nůžtičkami na loupání křepelčího vajíčka skvělá vychytávka! :yes::yes::-D:-K
Dík, že jsi se podělila o nápad! :yes::-K<3

bofinka

15. 8. 2020 13:53

Eja57: To je ono, jsi chirurg, ja nic moc ;-)

Eja57 Eja57

15. 8. 2020 13:15

bofinka: já do křepelčích vajíček na oblé straně dělám ostrými nůžtičkami na manikůru špičkou malou dírku, a pod tekoucí studenou vodou ještě kousíček nastříhnu a pak opatrně po kouskách loupu...

bofinka

15. 8. 2020 12:30

Eja57: Pochopitelne, ze je treba je prudce ochladit. Problem je jejich skorapka , nebot tvrda jako kamen a vajicko malinke.
"Tukani" o desku vajicku natvrdo nevani. S vajickem na hnilicko je problem, poskodi se. Chtelo by to nejake horne pidi kladivko, proste prace pro chirurga ;-)

MamlajdaD MamlajdaD

15. 8. 2020 12:03

Eja57: Děkuji za hezký a milý komentář, i za to, že jsi se receptem tak podrobně zabývala, toho si moc vážím! :yes: Ty křepelčí "mrňousky", jak jim trefně říkáš, uvařit na hniličku je asi dost velké umění, u nich rozhoduje snad i jen pár vteřin navíc. No čas v receptu na jejich vaření je v tom případě zbytečně velký, na to by stačilo jen jeden a půl minuty (maximálně), že jo. ;-) Možná i jen jeden a čtvrt minuty. :-O;-) Jestli ten recept vyzkoušíš, tak prosím o tom písni, nebo dokonce kdyby byla fotečka i od tebe, také máš moc pěkné fotografie. Děkuji ještě jednou za komentář, a přejí mnoho zdaru! :-K:-K:-K

Eja57 Eja57

15. 8. 2020 12:02

bofinka: no právě - Mojetara to popisuje do detailu u vajec obvyklé velikosti, klíčem k úspěchu je podle mne ponoření do ledové vody a nechat vajca tam pár minut....

bofinka

15. 8. 2020 11:50

Eja57: Problem neni uvarit krepelci vejce nahnilicko, ale pak je oloupat tak, aby se neposkodil zloutek :-(

MamlajdaD MamlajdaD

15. 8. 2020 11:34

tejaja (moderátorka): Děkuji za tak velikou pochvalu, té si opravdu považuji! :yes: Máš úplnou pravdu, že fotka recept nedělá. Ale když ona ta fotka recept "prodává", ne každý má tu trpělivost, aby si recept bez fotky pročetl, nebo dokonce představil. Ale tvoji pochvalou jsem opravdu poctěna! :-K:-8 Děkuji ještě jednou za krásný komentář! :-K:-K:-K

Eja57 Eja57

15. 8. 2020 11:07

Líbí se mi ochucení té masové obalovací směsi:yes:

Ze zvědavosti jsem projela asi všechna skotská vejce tady na TOPkách - jen 2x ( RubyRom a Mojetara - tam je moc hezký popis přípravy vajec) jsou tak jak to má být - žloutek po rozkrojení ještě maličko tekutý:yes: Z asi tří pokusů v životě se mi to tak povedlo jednou...jinak prostě vejce natvrdo:no:

Takže tohle je výzva...jak u těch mrňousků trefit čas....rozhodně vyzkouším...z těch prťat jednoudohubky :yes:

tejaja tejaja

15. 8. 2020 07:38

MamlajdaD: Chutnalo aj mne aj vnučke. :yes: Ja dávam viac na recept ako na fotku. Pekná fotka ešte nič nehovorí o chuti a recepte ako takom. To môžem povedať Až po ochutnaní. ;-) A tvoje recepty sa mi páčia, jednoduché a chutné.;-)

MamlajdaD MamlajdaD

14. 8. 2020 20:10

tejaja (moderátorka): Já děkuji na stotisíckrát tobě! :-K Za vyzkoušení! :yes::-8 A jsem ráda, že ti chutnalo! :-8:-D:-K Díky tvým krásným fotkám (i s fotopostupem! ;-):-8) se teď ten recept snad víc uplatní. Taže za ty fotky také mockrát děkuji, recept s fotkou je přecejen něco jiného, než bez fotky, kuchaře nebo kuchařku spíš zaujme. Ještě jednou děkuji a moc zdravím! :-K:-K:-K

tejaja tejaja

14. 8. 2020 19:42

Škoda, že tak pekný recept má tak málo palčekov. Mala som prepeličie vajíčka z domáceho chovu, mäso som nedala kuracie, ale morčacie. Vták ako vták. :-D Ďakujem za pekný recept.:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: křepelčí vejce syrová křepelčí vejce recept skotská křepelčí vejce recept s křepelčiho masa mleté maso křepelčí vajíčka křepelčí vejce

Suroviny: vajíčka křepelčí, maso kuřecí mleté, petrželka, hořčice, sůl, olej, mouka hladká

TopRecepty.cz

Skotská křepelčí vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4BBJ