Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeské řepánky (postup pro domácí pekárnu i ruční zadělání těsta)

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

22. 9. 2019 09:30

Suroviny pro 20

20

Nutriční hodnoty

Energie22 220 kJ / 5 311 kcal
Bílkoviny140,47 g
Tuky241,33 g
Vláknina60,33 g
Cholesterol 301 mg
Sodík 3,93 g
Sůl9,70 g
Sacharidy614,04 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lucije

27. 9. 2019 22:29

Díky za připomenutí receptu, který je typický, a dalo by se říct přímo regionální, pro Polabí :-) Každý rok si říkám, že nesmím zapomenout sehnat řepu a vždycky to prošvihnu ;-)
Mám téměř totožný recept od mé babičky, která bydlela v Nymburce a v době "řepné kampaně" na cestě do cukrovaru nebylo o zatoulanou řepu nouze ;-) Babička si nádivku zavařovala, takže jsme pak měli řepánky kdykoliv. Do nádivky ještě přidávala dvě lžíce strouhaného perníku, rum a nasekané oloupané mandličky <3
Tak ještě jednou děkuji za recept a vzhůru na cukrovku :-D

Vlada@50

26. 9. 2019 14:26

Řepánky to jsou ty nejlepší "buchty" co jsem kdy jedl. Máme doma 4 recepty na Řepánky, ale tohle je přímo nebe v hubě. 4kousky na talíř, k tomu kafčo nebo čaj a je to paráda. Díky za recept:-):-):yes::yes:

Jaromir1

22. 9. 2019 13:05

Tak dnes jsem pekl "řepáky!. Musím říci, že jsem nevěděl do čeho jdu, protože cukrovku jsem ještě nikdy nepoužil. Ale udělal jsem dobře. Pořád jsem pátral po receptu makových buchet od své jihočeské babičky. Tak to je přesně ON!!! Dávám bodík a děkuji za vzpomínku na svou bábi a hlavně ta chuuuuuť.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty pro domácí pekárnu recept na řepánky řepánky řepánky taštičky řepánky recept strouhanka místo mouky na zadělání těsta řepánky na plechu jihočeské řepánky

Suroviny: mouka hladká, mléko, tuk, cukr krupice, droždí čerstvé, vejce, sůl, citron, mléko, cukrovka, mák mletý, cukr krupice, skořice, kůra citronová, šťáva citronová, máslo, rum

TopRecepty.cz

Staročeské řepánky (postup pro domácí pekárnu i ruční zadělání těsta)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n3p5