Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Václavky na čínský způsob

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 9. 2019 20:30

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 128 kJ / 270 kcal
Bílkoviny0,60 g
Tuky29,70 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Václavky: Na hromadný podzimní vpád václavek se každoročně těší většina houbařů. Méně už je milují lesníci a zahrádkáři, neboť ti vědí, že jde o houbu dřevokaznou, škodlivou, parazitující, která může na zahradě zničit i ovocné stromy. Tento problém se ale nás houbařů tolik netýká, my s napětím očekáváme okamžik, kdy už si budeme moci připravit václavky na kmíně, zavařit je do octa, nebo je servírovat s omáčkou, do které se dává karamelizovaný cukr a červené víno. Omáčka se připravuje zvlášť, zahušťuje moukou a koření hřebíčkem. Teprve do hotové přidáváme pečlivě podušené kloboučky václavek.

Václavky bychom měli vždy dusit alespoň 15-20 minut, protože nedokonale tepelně upravené mohou způsobit žaludeční potíže, protože jsou tužší a tím i hůře stravitelné. Nožičky václavek jsou ještě daleko tužší, proto je nepoužíváme vůbec.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MamlajdaD MamlajdaD

28. 11. 2019 16:36

tejeje (moderátorka): Jsem opravdu ráda, že ti chutnalo! :yes::-K

tejaja tejaja

28. 11. 2019 16:28

MamlajdaD: Ten recept obsahuje všetko, čo mám rada - huby a kopec zeleniny. :yes: ;-)

MamlajdaD MamlajdaD

28. 11. 2019 13:55

Tejaja (moderátorka): Páni, to je nádhera na tom talíři! :yes::-D Máš to nazdobené tou zeleninkou jako na královský stůl! <3;-):-8 No a jsem šťastná, že ti to chutnalo!:-Q:-D Samosebou, že jsem ráda za ty parádní fotky, kdo by nebyl!;-):-8:-D:-K Opravdu moc děkuji za vyzkoušení i za fotografie a mám z toho ze všeho velkou radost!;-):-D<3:-K Díky a moc zdravím! :-K:-K

tejaja tejaja

28. 11. 2019 13:22

Recept rýchly, výborný. :yes: Ako všetky jedlá s hubami. :-D Vynechala som akurát grilovacie korenie, dala som viac papriky, tú mám v jedlách rada. :-*;-) Nebolo mi treba ani pečivo, zelenina stačila. ;-)

MamlajdaD MamlajdaD

26. 9. 2019 21:29

zdenka.s: Děkuji za milý komentář. :-K Jestli recept jakkoliv poslouží, jsem vždycky moc ráda. ;-) :-8 No ony václavky letos teprve porostou, tedy alespoň doufám, ale já se na ně ani na jiné houbičky také nedostanu, tak zkouším žampiony a většinou s výborným výsledkem. No míchanice ze žapionů by asi nebyla nic moc, ale tento recept by skoro jistě šel i ze žampionů, ale do receptu jsem to nemohla napsat, protože ze žampionů jsem to zatím nezkoušela. Nechci vás navádět, ale zkuste a myslím, že to určitě vyjde! Pokud zkusíte, napište to, prosím, sem, aby to věděli i ostatní. Za to bych vám byla moc vděčná. Já zatím nestíhám vše sama uvařit, ono se to musí stihnout i sníst;-);-);-) Ještě jednou dík za komentář a zdravím!:-K:-K

zdenka.s zdenka.s

26. 9. 2019 21:00

MamlajdaD :moc pěkný a pro mě lákavý recept,teď už jen mít ty václavky
A děkuji za zajímavou poznámku ,dozvěděla jsem se něco co jsem nevěděla :yes: :-K

MamlajdaD MamlajdaD

26. 9. 2019 20:49

Tejaja (moderátorka): No to o těch václavkách jsem to napsala podle nějakého mykologa.:-O Kdybych dříve věděla, že se budou hodit poznámky o autorech nebo literatuře, tak bych si dělala poznámky. Ale ono mne to ani ve snu nenapadlo, psala jsem ty recepty spíše jen pro rodinu a pro zpestření prokládala někdy poznámkami. Kdybych to měla poznačené, tak bych ti teď naservírovala s chutí "pachatele":-!:-D Ale jak jsem koupila, tak jsem prodala, jak se u nás říká. ;-)
Pokud budou václavky, a já věřím, že budou, a vyzkoušíš ten recept, tak ti budu moc vděčná!:-K Jsem tvůj velký dlužník za všechny ty vyzkoušené recepty, moc velký dík! :-D:yes: Tak já sobě i tobě držím palce, aby václavky rostly!:-D:-D:-D Moc dík za komentář a zdravím!:-K:-K

tejaja tejaja

26. 9. 2019 20:33

Mám záhradu pod lesom, václavky mi na záhrade rastú, ale ešte nikdy na žiadnom ovocnom strome neboli. Vždy pekne na zemi. Niekedy ich je neúrekom. Takže čakám aj tento rok a vyskúšam recept. ;-):yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak zavařit václavky jak připravit václavky václavky na na pánvi jak dusit václavky koření z václavek jak připravit vaclavky čína z václavek

Suroviny: houby václavky, sádlo, pepř, sůl, paprika, koření grilovací, česnek, omáčka sojová

TopRecepty.cz

Václavky na čínský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ow4R